Slik starter Norge mot Nederland

Lagoppstillingen bekreftes nå på Uefas nettsider.

André Hansen, Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Andreas Hanche-Olsen, Birger Meling, Mathias Normann, Morten Thorsby, Mohamed Elyounoussi, Martin Ødegaard, Jens Petter Hauge, Erling Braut Haaland.

Ståle Solbakken overrasker dermed i laguttaket til onsdagens kamp. Gent-spiller Andreas Hanche-Olsen (24) startet på bekostning av Kristoffer Ajer og spiller bare sin fjerde landskamp for Norge. I tillegg får Marcus Holmgren Pedersen (21) sin A-landslagsdebut på høyreback.

Overfor TV 2 før kampstart begrunnet Solbakken Ajer-vrakingen slik:

– Det er fordi vi tror Stefan (Strandberg) og Hanche kan gjøre en god jobb sammen, de spiller og tenker veldig likt. Det er magefølelsen min, vi tror de er stopperparet som kan gjøre det best i dag, men Kristoffer har selvfølgelig vært aktuell, sa Solbakken.

Kampstart er 20.45.

MJvd8RlHRtU
Foto: Terje Pedersen / NTB

Sportsnyheter

Denne hendelsen skapte debatt – nå vurderer FIDE å endre regelen

Det vekket oppsikt da Magnus Carlsen tirsdag rørte en brikke uten å flytte den. Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) erkjenner at den omstridte regelen også har blitt diskutert på bakrommet.

Siste nytt

 • Uvaksinerte Kimmich ferdigspilt for i år

  Bayern München-stjernen Joshua Kimmich sliter med lungene etter koronasykdom, og han kan ikke spille lagets neste tre kamper i 1. Bundesliga, melder klubben på sine nettsider. Tyskeren har ikke spilt siden starten av november som følge av koronakarantene og -sykdom, skriver NTB.

  Kimmich
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Dansk keeperlegende er død

  Den danske keeperlegenden Lars Høgh er død. Det bekrefter det danske fotballforbundet på Twitter. Den tidligere landslagskeeperen ble 62 år gammel. Han var keeper på det legendariske danske VM-laget fra 1986. Høgh spilte hele sin aktive klubbkarriere for danske OB.

  – Vi har mistet en stor personlighet, en nær kollega, en god venn og mest av alt et helt fantastisk menneske. Alle tanker går til Lars sin familie i denne vanskelige tiden, skriver det danske forbundet.

  Høgh har slitt med kreftsykdom i mange år.

  Laster Twitter-innhold
 • Johnsen sluttar i Eik Tønsberg

  Ronny Johnsen har gitt Eik Tønsberg beskjed om at han ikkje vil halde fram som trenar i klubben. Årsaka er at han ikkje vil halde fram i den nye organieringa som styret har vedteke.

  Det melder klubben sjølv på sine nettsider.

  Johnsen har dei to siste åra leia eit trenarteam på tre personar. Styret vil ha ein modell med færre trenarar.

  Han har også vore sentral i prosessen med samanslåing av Eik Tønsberg og FK Tønsberg. Klubben var to poeng unna opprykk til 2. divisjon i år.

  To profilar har dermed forlate Tønsberg-fotballen i løpet av kort tid. Etter sesongslutt måtte John Arne Riise slutte som trenar i Flint.

  Ronny Johnsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal