Hopp til innhold

Slik skal Vålerenga unngå stadion-smell

Toppklubb etter toppklubb har nær brukket ryggen på dyre stadionprosjekter. Vålerenga mener de har tatt lærdom av nettopp dette.

Rekdal

SATSER: Kjetil Rekdal og Vålerenga får et nytt stadion klart på Valle til 2017-sesongen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Vi har snakket med andre klubber og sett deres erfaringer. Vi har skjønt at vi ikke kan gjøre dette uten å ha en stor leietaker, sier Åge Petter Christiansen til NRK.

Han er styreleder i selskapet som i årevis har jobbet med å realisere Vålerengas drøm om å få sitt eget stadion.

Onsdag ble grunnsteinen for det nye anlegget lagt ned, og om to år skal et stadion til 700 millioner kroner stå ferdig.

Det vil være elleve år etter at Sør Arena i Kristiansand sto klar, ti år etter at Fredrikstad stadion sto ferdig, og åtte år etter at Telenor Arena åpnet som Stabæks hjemmebane.

Steinen legges ned

LA NED GRUNNSTEINEN: Onsdag fikk Magnus Eriksen Opland og Eyvor Sophie Berger æren av å legge ned den første steinen til Vålerengas nye stadion. Styreleder i Vålerenga fotball, Tom Krøning t.v.) og styreleder for stadionplanene,, Åge Petter Christiansen (bak), følger ivrig med.

Foto: Olav Traaen

Stor pengesluk

Felles for prosjektene: Alle de tre toppklubbene har tidvis opplevd stadionprosjektene som et pengesluk, som har bidratt til nesten å ta knekken på klubbenes økonomi.

– Vi har vært nødt til å bruke tiden for å få leieavtaler og godkjenninger på plass. Vi skulle gjerne gjort dette for ti år siden, men slik ble det ikke, sier Åge Petter Christiansen.

Han legger ikke skjul på at det er Oslo kommune som er den avgjørende grunnen til at Vålerenga nå kan begynne på stadionbyggingen.

Grunnsteinen til Vålerengas nye stadion ble lagt ned i dag. Om to år skal arenanen stå ferdig med en prislapp på 700 millioner kroner, og Vålerenga frykter ikke økonomiske problemer i kjølvannet av den store satsingen. 
Reporter: Olav Traaen, foto: Jørn Tveter, redigering: Monica R. Biern.

Får hjelp fra Oslo kommune

Kommunen har solgt en stor tomt til klubben for 1 krone. Deler av denne tomta er allerede solgt, og dermed har klubben fått 300 millioner kroner i kapital.

I tillegg skal det bygges en skole på stadionet som kommunen har forpliktet seg å leie. Det vil sikre en solid pengestrøm i de 25 årene avtalen strekker seg.

Ifølge Christiansen er dermed ikke Vålerenga avhengig av store sponsor- og publikumsinntekter for å kunne betjene lånene.

– Hva skjer om Vålerenga skulle rykke ned og bare få 3500 tilskuere på hjemmekampene?

– Hvis det skulle skje, så får du ringe meg tilbake. I dag overlater jeg til andre å tegne opp skrekkscenariene, svarer styrelederen.

Siste nytt

 • Bjørseth nummer seks i Klingenthal

  Thea Minyan Bjørseth hoppet seg til 6.-plass i det siste Sommer Grand Prix-rennet for sesongen i tyske Klingenthal søndag. Silje Opseth endte på 9.-plass.

  Bjørseth lå som nummer fem etter en god 1. omgang der hun landet på 120 meter. I annen omgang fikk hun det likevel ikke helt til og hoppet 114 meter. Det ga en 6.-plass i avslutningsrennet i Sommer Grand Prix.

  Silje Opseth endte som nummer ni etter hopp på 112 og 114,5 meter. Opseth og Bjørseth var de eneste norske deltakerne i Tyskland og var med på det blandede laget som tok seieren i lagkonkurransen lørdag.

  Slovenske Ursa Bogataj vant konkurransen med hopp på 130,5 og 131 meter. (NTB)

  Vinter-OL i Beijing 2022: Mediemøte med kvinnelandslaget i hopp
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Pøsregn utsetter Formel 1-løp

  Formel 1-løpet i Singapore har blitt utsatt som følge av store mengder regn på banen. Det er uklart hvor lenge førerne må vente.

  Det bekreftet Formel 1 på Twitter.

  Løpet skulle opprinnelig starte 14.00 norsk tid.

  Ferraris Charles Leclerc starter i det beste startsporet. Sergio Perez (Red Bull) og Lewis Hamilton (Mercedes) starter rett bak Leclerc. VM-leder Max Verstappen starter som nummer åtte. (NTB)

  Singapore Grand Prix
  Foto: CAROLINE CHIA / Reuters
 • Hauger bytter trolig lag

  Dennis Hauger sier til Viaplay at fremtiden er fortsatt usikker, men at ting peker mot et lagbytte i Formel 2.

  Han har denne sesongen kjørt for Prema, men nå kan det altså bli endringer.

  – Vi har flere team som er interessert, og vi snakker med flere. Det handler om å ta den beste avgjørelsen, sier Hauger.

  Han sier i Viaplays studio at det «mest sannsynlig» blir å bytte lag til neste sesong.

  – Det er det som er temaet neste ukene. Vi har en test rett etter Abu Dhabi og da må ting være på plass. Det er større sjans for at det ikke blir Prema neste sesong på den siden, sier Hauger.

  Nordmannen har hatt en turbulent debutsesong i Formel 2, og både egne feil og andres feil har ført til noen nedturer.

  Han står med to seire, der den ene var i sprintløpet i Monaco og det andre var i hovedløpet i Baku.

  Dennis Hauger
  Foto: Cicilie S. Andersen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste