NRK Meny
Normal

Slik skal utfordrerne stoppe Rosenborg: – Må lage et helvete

LILLESTRØM (NRK): Molde og Strømsgodset seiler opp som Rosenborgs heteste utfordrere, men innser at mye må gå veien om seriegullet ikke skal ende opp i Trondheim.

Bendtner

GULLFAVORITTER: Rosenborg har eliteseriens største stjerner, og er den største gullfavoritten.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Vi har sagt at vi skal nærme oss sakte, men sikkert, men det tar noen år ressursmessig. Vi skal være bedre enn dem på det som ikke koster penger, så vi får jobbe knallhardt på trening, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til NRK.

Etter seriesølv i 2016 ble det femteplass på Nilsens menn i fjor. Brann-treneren mener skader spolerte gullsjansene for to år siden, og mener Rosenborg må ryke på samme problemer om det ikke blir nytt gull.

– Vi får håpe de blir høye på seg selv. Det kan oppstå skader, formsvikt og karantener. det er masse som kan skje i fotballen, men i løpet av noen år skal vi true dem. Nå har vi ikke en så bred tropp som dem; vi er ikke i en posisjon der vi kan kjøpe Søderlund når vi har Bendtner. De viser styrke, sier Nilsen.

Eliteserien fotball 2017: Tromsø - Brann.

BRANN-TRENER: Lars Arne Nilsen river gjerne RBK ned fra tronen

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Må gå sammen

I Oslo håper Ronny Deila at utfordrerne går sammen om å gjøre jobben vrien for storfavorittene fra Trondheim.

– Jeg håper noen drar dem ned fra tronen. Vi andre må bli bedre, og virkelig gå sammen. Det må bety ekstremt mye å slå Rosenborg. De skal ned fra den tronen, og vi andre må lage et helvete hver gang de kommer på besøk, sier Deila.

Eliteserien fotball 2017: Viking - Vålerenga (1-7).

KLAR FOR KAMP: Ronny Deila.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

I Molde er kaptein Ruben Gabrielsen klar for å ta opp kampen.

– Vi må spille veldig bra, vi må ha en god sesong. Da må vi heve bunnivået, da tror jeg at det kan skje endringer i toppen. Men Rosenborg må jo tape noen kamper, først og fremst, sier Gabrielsen til NRK.

Mener RBK er i egen klasse

Sarpsborg 08 tok medalje i fjor, og har hentet inn 12 nye spillere før årets sesong. Trener Geir Bakke sier følgende før seriestarten:

– Rosenborg er det beste laget i Norge nå. Hadde det vært en divisjon til, hadde de spilt i den divisjonen. Så kunne vi andre spilt i den under, det er sånn det er nå, sier Bakke til NRK.

– Ha ha. Geir Bakke er en bra humorist. Det tar jeg som en spøk, sier Ingebrigtsen og ler.

Kåre Ingebrigtsen

FAVORITT: RBK og trener Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Alle trenere og kapteiner NRK har snakket med før seriestarten peker på Ingebrigtsens menn som den store favoritten. Han mener det er naturlig.

– Jeg håper de får rett, svarer Ingebrigtsen og utdyper:

– Det er ingen av dem har sett oss eller vet hva jeg har gjort. Men ut ifra det som skjedde i fjor, skjønner jeg at de har oss som favoritter.

Siste nytt

 • Enger nummer to på siste etappe

  Ingen klarte å gjøre noe med Mathieu van der Poel i spurten på avslutningsetappen i Arctic Race of Norway i Alta. Sondre Holst Enger ble nummer to. Van der Poel var sterkest i avslutningen og tok sin andre etappeseier i firedagersrittet.

  Sondre Holst Enger
  Foto: Alstad, Terje / NTB scanpix
 • Suverent NM-gull til Lundanes

  En uke etter VM-seieren på langdistanse tok Olav Lundnes et suverent gull i NM orientering ultralangdistanse søndag. Gaute Hallan Steiwer på sølvplass ble slått med 8.14 minutter. Audun Heimdal ble nummer tre. Marianne Andersen vant kvinneklassen.

  Olav Lundanes vant i dag prøve-VM i orientering i Latvia.
  Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • Agüero-hattrick da City herjet

  Huddersfield tok et smått sensasjonelt bortepoeng mot Manchester City forrige sesong, men var helt sjanseløs i 1-6-tapet på samme bane søndag. Sergio Agüero ble hattrickhelt, men også Gabriel Jesus og David Silva var med på scoringsfesten.

  Aguero
  Foto: ANDREW YATES / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Tromsø
NM-veka: NM-kveld