NRK Meny
Normal

Slik skal utfordrerne stoppe Rosenborg: – Må lage et helvete

LILLESTRØM (NRK): Molde og Strømsgodset seiler opp som Rosenborgs heteste utfordrere, men innser at mye må gå veien om seriegullet ikke skal ende opp i Trondheim.

Bendtner

GULLFAVORITTER: Rosenborg har eliteseriens største stjerner, og er den største gullfavoritten.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Vi har sagt at vi skal nærme oss sakte, men sikkert, men det tar noen år ressursmessig. Vi skal være bedre enn dem på det som ikke koster penger, så vi får jobbe knallhardt på trening, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til NRK.

Etter seriesølv i 2016 ble det femteplass på Nilsens menn i fjor. Brann-treneren mener skader spolerte gullsjansene for to år siden, og mener Rosenborg må ryke på samme problemer om det ikke blir nytt gull.

– Vi får håpe de blir høye på seg selv. Det kan oppstå skader, formsvikt og karantener. det er masse som kan skje i fotballen, men i løpet av noen år skal vi true dem. Nå har vi ikke en så bred tropp som dem; vi er ikke i en posisjon der vi kan kjøpe Søderlund når vi har Bendtner. De viser styrke, sier Nilsen.

Eliteserien fotball 2017: Tromsø - Brann.

BRANN-TRENER: Lars Arne Nilsen river gjerne RBK ned fra tronen

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Må gå sammen

I Oslo håper Ronny Deila at utfordrerne går sammen om å gjøre jobben vrien for storfavorittene fra Trondheim.

– Jeg håper noen drar dem ned fra tronen. Vi andre må bli bedre, og virkelig gå sammen. Det må bety ekstremt mye å slå Rosenborg. De skal ned fra den tronen, og vi andre må lage et helvete hver gang de kommer på besøk, sier Deila.

Eliteserien fotball 2017: Viking - Vålerenga (1-7).

KLAR FOR KAMP: Ronny Deila.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

I Molde er kaptein Ruben Gabrielsen klar for å ta opp kampen.

– Vi må spille veldig bra, vi må ha en god sesong. Da må vi heve bunnivået, da tror jeg at det kan skje endringer i toppen. Men Rosenborg må jo tape noen kamper, først og fremst, sier Gabrielsen til NRK.

Mener RBK er i egen klasse

Sarpsborg 08 tok medalje i fjor, og har hentet inn 12 nye spillere før årets sesong. Trener Geir Bakke sier følgende før seriestarten:

– Rosenborg er det beste laget i Norge nå. Hadde det vært en divisjon til, hadde de spilt i den divisjonen. Så kunne vi andre spilt i den under, det er sånn det er nå, sier Bakke til NRK.

– Ha ha. Geir Bakke er en bra humorist. Det tar jeg som en spøk, sier Ingebrigtsen og ler.

Kåre Ingebrigtsen

FAVORITT: RBK og trener Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Alle trenere og kapteiner NRK har snakket med før seriestarten peker på Ingebrigtsens menn som den store favoritten. Han mener det er naturlig.

– Jeg håper de får rett, svarer Ingebrigtsen og utdyper:

– Det er ingen av dem har sett oss eller vet hva jeg har gjort. Men ut ifra det som skjedde i fjor, skjønner jeg at de har oss som favoritter.

Siste nytt

 • Beste norske på 19. plass

  Marte Olsbu ble beste norske på 19. plass under jaktstarten i Holmenkollen, 1.35 minutter bak vinneren. Ingrid Landmark Tandrevold ble nest beste norske på 23. plass. De norske startet for langt bak til å kunne prege rennet. – Å skyte 18 treff etter en dårlig start tidligere her i Holmenkollen, er jeg fornøyd med. Jeg reiser herfra med en god følelse nå, sier Olsbu. Darja Domratsjeva gikk fra Anastasia Kuzmina inn mot siste runden på stadion og vant.

  Fellesstart 12,5 km skiskyting kvinner
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tre forfall til landslaget

  Tre spillere har meldt forfall til de kommende landskampene mot Albania og Australia, melder Norges Fotballforbund. Joshua King, Alexander Sørloth og Haitam Aleesami går ut av troppen. Inn kommer Ola Kamara (bildet) og Fredrik Gulbrandsen.

  Privatlandskamp i fotball herrer: Slovakia - Norge
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • USA tok gull i kjelkehockey

  USA slo Canada i finalen etter en ellevill snuoperasjon. På stillingen 1-0 til Canada, og med 37 sekunder igjen, utlignet amerikanerne, og sikret ekstraomganger. Der snappet de gullet etter mål av Declan Farmer.

  Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale alpint: Storslalåm, kvinner
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
Sportssøndag: V-cup skiskyting og alpint
V-cup kombinert: Hopp
V-cupfinale alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
Avslutningsseremoni Paralympics
V-cupfinale skøyter
V-cupfinale skøyter: 500 m kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale skøyter: 500 m menn
V-cupfinale alpint: Slalåm 2. omgang, menn