Slik skal utfordrerne stoppe Rosenborg: – Må lage et helvete

LILLESTRØM (NRK): Molde og Strømsgodset seiler opp som Rosenborgs heteste utfordrere, men innser at mye må gå veien om seriegullet ikke skal ende opp i Trondheim.

Bendtner

GULLFAVORITTER: Rosenborg har eliteseriens største stjerner, og er den største gullfavoritten.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Vi har sagt at vi skal nærme oss sakte, men sikkert, men det tar noen år ressursmessig. Vi skal være bedre enn dem på det som ikke koster penger, så vi får jobbe knallhardt på trening, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til NRK.

Etter seriesølv i 2016 ble det femteplass på Nilsens menn i fjor. Brann-treneren mener skader spolerte gullsjansene for to år siden, og mener Rosenborg må ryke på samme problemer om det ikke blir nytt gull.

– Vi får håpe de blir høye på seg selv. Det kan oppstå skader, formsvikt og karantener. det er masse som kan skje i fotballen, men i løpet av noen år skal vi true dem. Nå har vi ikke en så bred tropp som dem; vi er ikke i en posisjon der vi kan kjøpe Søderlund når vi har Bendtner. De viser styrke, sier Nilsen.

Eliteserien fotball 2017: Tromsø - Brann.

BRANN-TRENER: Lars Arne Nilsen river gjerne RBK ned fra tronen

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Må gå sammen

I Oslo håper Ronny Deila at utfordrerne går sammen om å gjøre jobben vrien for storfavorittene fra Trondheim.

– Jeg håper noen drar dem ned fra tronen. Vi andre må bli bedre, og virkelig gå sammen. Det må bety ekstremt mye å slå Rosenborg. De skal ned fra den tronen, og vi andre må lage et helvete hver gang de kommer på besøk, sier Deila.

Eliteserien fotball 2017: Viking - Vålerenga (1-7).

KLAR FOR KAMP: Ronny Deila.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

I Molde er kaptein Ruben Gabrielsen klar for å ta opp kampen.

– Vi må spille veldig bra, vi må ha en god sesong. Da må vi heve bunnivået, da tror jeg at det kan skje endringer i toppen. Men Rosenborg må jo tape noen kamper, først og fremst, sier Gabrielsen til NRK.

Mener RBK er i egen klasse

Sarpsborg 08 tok medalje i fjor, og har hentet inn 12 nye spillere før årets sesong. Trener Geir Bakke sier følgende før seriestarten:

– Rosenborg er det beste laget i Norge nå. Hadde det vært en divisjon til, hadde de spilt i den divisjonen. Så kunne vi andre spilt i den under, det er sånn det er nå, sier Bakke til NRK.

– Ha ha. Geir Bakke er en bra humorist. Det tar jeg som en spøk, sier Ingebrigtsen og ler.

Kåre Ingebrigtsen

FAVORITT: RBK og trener Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Alle trenere og kapteiner NRK har snakket med før seriestarten peker på Ingebrigtsens menn som den store favoritten. Han mener det er naturlig.

– Jeg håper de får rett, svarer Ingebrigtsen og utdyper:

– Det er ingen av dem har sett oss eller vet hva jeg har gjort. Men ut ifra det som skjedde i fjor, skjønner jeg at de har oss som favoritter.

Siste nytt

 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP
 • Kolstad slo Haslum

  Kolstad slo Halsum 34-28 i herrenes eliteserie i håndball og topper tabellen. Elverum vant også i kveld med 36-25 over Follo. Kveldens tredje oppgjør i eliteserien endte med seier 30-29 til Drammen over Bækkelaget.

  Daniel Knudsen Brandmo i svevet for Kolstad Håndball
  Foto: Robert Magnussen / nidarosfoto.no

Sendeplan

Kl. Program Kanal