Hopp til innhold

Slik skal TIL tukte Tottenham

Agnar Christensen har en plan for hvordan Tromsø skal slå Tottenham i morgen.

TIL i London

Miika Koppinen og Agnar Christensen tar alvorlig på oppgaven når de møter Tottenham, men tror 'Gutan' kan ta poeng i London.

– I sin siste kamp, mot Norwich, hadde Tottenham ballen 70 prosent av tiden. Vi må nok regne med å løpe etter ballen mesteparten av kampen, sier Tromsø-trener Agnar Christensen, dagen før de spiller mot Tottenham på White Hart Lane.

– Men hvis vi klarer å henge sammen i lagdelene, slik vi gjorde borte mot Besiktas, vil vi få muligheter. Vi har analysert Tottenham, og vet blant annet at vi kan skape sjanser dersom vi kommer oss inn bak stopperne deres. Og så er det viktig å ikke få unødvendige brudd imot, så vi må være fokusert når vi vinner ballen, sier han.

TIL

Miika Koppine, Zdenek Ondrasek og resten av TIL testet gresset på White Hart Lane kvelden før oppgjøret mot Tottenham.

Foto: Petter Strøm / NRK

Stoler på de rutinerte

TIL-treneren fortalte på pressekonferansen at han håper de rutinerte spillerne tar et ekstra tk i morgendagens kamp.

– Thomas Kind Bendiksen har spilt på dette nivået da han var i Rangers. Han beviste da at han kan hamle opp med dem. I tillegg har vi erfarne spillere som Miika Koppinen som kan bli viktige, sier han.

Koppinen selv har spilt viktige kamper mot Premier League-stjerner tidligere. Han var med å spille 1–1 mot Chelsea for Rosenborg i 2007.

– Vi hadde et helt annet lag da enn det vi har i Tromsø. Dagens TIL lag består av en god del unge spillere. Det viktigste er at vi klarer å tenke at alt er mulig, og ikke bry oss så mye om navnene vi møter, sier Koppinen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

TIL i London

Steinar Nilsen om TIL i London.

Skal inspirere

Både Koppinen og Christensen stresser betydningen av å bruke morgendagens kamp til å hente erfaring.

– Det er slike kamper man ønsker å spille. Alle fotballspillere drømmer om å spille i England. Det handler om atmosfæren og kulturen, sier Koppinen.

– Tottenham er et av de 20 beste lagene i Europa. Det blir en tøff kamp, men vi er nødt til å ikke bare se på kampen som en utfordring, men også som en opplevelse. Det blir en inspirasjon, hvor vi også får se hvor lista ligger, sier TIL-treneren.

Mye klart

Agnar Christensen har tidligere uttalt at han kan stille med et b-preget lag mot Tottenham. Onsdag kveld ville han ikke avsløre for mye.

– Den eneste spilleren som ikke er aktuell er Hans Norbye. Ellers er alle klar. Jeg har bestemt meg for det meste, men tar de siste avgjørelsene angående startelleveren i morgen, sier han.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal