NRK Meny
Normal

Slik skal TIL tukte Tottenham

Agnar Christensen har en plan for hvordan Tromsø skal slå Tottenham i morgen.

TIL i London

Miika Koppinen og Agnar Christensen tar alvorlig på oppgaven når de møter Tottenham, men tror 'Gutan' kan ta poeng i London.

– I sin siste kamp, mot Norwich, hadde Tottenham ballen 70 prosent av tiden. Vi må nok regne med å løpe etter ballen mesteparten av kampen, sier Tromsø-trener Agnar Christensen, dagen før de spiller mot Tottenham på White Hart Lane.

– Men hvis vi klarer å henge sammen i lagdelene, slik vi gjorde borte mot Besiktas, vil vi få muligheter. Vi har analysert Tottenham, og vet blant annet at vi kan skape sjanser dersom vi kommer oss inn bak stopperne deres. Og så er det viktig å ikke få unødvendige brudd imot, så vi må være fokusert når vi vinner ballen, sier han.

TIL

Miika Koppine, Zdenek Ondrasek og resten av TIL testet gresset på White Hart Lane kvelden før oppgjøret mot Tottenham.

Foto: Petter Strøm / NRK

Stoler på de rutinerte

TIL-treneren fortalte på pressekonferansen at han håper de rutinerte spillerne tar et ekstra tk i morgendagens kamp.

– Thomas Kind Bendiksen har spilt på dette nivået da han var i Rangers. Han beviste da at han kan hamle opp med dem. I tillegg har vi erfarne spillere som Miika Koppinen som kan bli viktige, sier han.

Koppinen selv har spilt viktige kamper mot Premier League-stjerner tidligere. Han var med å spille 1–1 mot Chelsea for Rosenborg i 2007.

– Vi hadde et helt annet lag da enn det vi har i Tromsø. Dagens TIL lag består av en god del unge spillere. Det viktigste er at vi klarer å tenke at alt er mulig, og ikke bry oss så mye om navnene vi møter, sier Koppinen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

TIL i London

Steinar Nilsen om TIL i London.

Skal inspirere

Både Koppinen og Christensen stresser betydningen av å bruke morgendagens kamp til å hente erfaring.

– Det er slike kamper man ønsker å spille. Alle fotballspillere drømmer om å spille i England. Det handler om atmosfæren og kulturen, sier Koppinen.

– Tottenham er et av de 20 beste lagene i Europa. Det blir en tøff kamp, men vi er nødt til å ikke bare se på kampen som en utfordring, men også som en opplevelse. Det blir en inspirasjon, hvor vi også får se hvor lista ligger, sier TIL-treneren.

Mye klart

Agnar Christensen har tidligere uttalt at han kan stille med et b-preget lag mot Tottenham. Onsdag kveld ville han ikke avsløre for mye.

– Den eneste spilleren som ikke er aktuell er Hans Norbye. Ellers er alle klar. Jeg har bestemt meg for det meste, men tar de siste avgjørelsene angående startelleveren i morgen, sier han.

Siste nytt

 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Årets første seier for Kristoff

  Alexander Kristoff tok sin første etappeseier for sesongen da vant spurten på den siste etappen av rittet Tour of Oman for tredje gang på rad søndag.

  Kristoff
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang