Slik skal skadeplagede Bovim nå OL-drømmen

FLAGSTAFF (NRK): Ingvill Måkestad Bovim (34) har ikke hatt en skadefri sesong siden 2011. Med ekstra alternativ trening er hun nå i rute til OL i Rio.

Ingvill Måkestad Bovim

MÅLBEVISST: Ingvill Måkestad Bovim trener mye styrke for å holde skadene unna.

Foto: Roy Kenneth S. Jacobsen

– Formen er bra. Man kan aldri være i for god form, men jeg har fått gjort mye bra trening i år. Får jeg det til i konkurranse, blir det bra, forteller Ingvill Måkestad Bovim når NRK møter henne mot slutten av et drøyt tre uker langt høydeopphold i Flagstaff.

Ingvill Måkestad Bovim

NY VÅR: Ingvill Måkestad Bovim tilbragte store deler av april på høydesamling i Flagstaff.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Siden har hun klart EM-kravet, da hun løp på 4.10,23 på 1500 meteren i sesongens første stevne utenfor San Francisco i helgen. Og det i comebacket.

Alternativ trening

Det er nærmest blitt en vane å se Bovim få sesongen ødelagt på grunn av skade de siste årene. Derfor har hun også lagt om noe på treningen.

– Jeg trener mer alternativt og gjør forebyggende rehabiliteringsøvelser, sier Bovim.

Nå holder Bovim seg stort sett til én hard løpetrening om dagen. Den andre bruker hun enten til styrke, på elipsemaskin eller med jogging i basseng.

– Det handler litt om hvor mange kilometer man tåler å løpe i forhold til steg og kropp generelt. Jeg satser på at det holder meg skadefri, forklarer hun.

Nedtur på nedtur

For det har vært mange nok av nedturene. Mellomdistanseløperen fikk sitt virkelige gjennombrudd i 2011 da hun ble nummer seks i VM i Sør-Korea. Det så lyst ut med tanke på OL i London. Men før forsøksheatet røk hun akillesen og lekene var ødelagt. Samme år ble hun gravid med sønnen Ferdinand, noe som naturlig nok også holdt henne på sidelinjen i 2013.

Ingvill Måkestad Bovim

KNUST: Ingvill Måkestad Bovim møtte pressen i London i 2012 og fortalte at en akillesskade gjorde at hun ikke kunne delta.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Året etter var en liten opptur, men etter sesongen måtte hun operere hælen. 2015 ble avbrutt med nok en skade, etter bare to konkurranser, denne gang i leggen.

Fortsetter etter OL

Men nå er Bovim altså tilbake - og det blir neppe siste sesongen.

– Jeg har i hvert fall ikke sett dette som siste sesong, spørsmålet er hvor mange sesonger til det blir, men det blir lenger enn i år for å si det sånn, forsikrer hun.

EM-plassen er allerede klar, mens for å sikre sin første OL-deltakelse, må hun løpe fem sekunder raskere - på 4.05,50.

– De sesongene jeg har løpt bra og vært skadefri, har ikke det vært noe problem. Nå er formen nesten der den var i 2012, som er det året jeg tror jeg kunne løpt fortest, forteller Måkestad Bovim.

Siste nytt

 • Flere endringer i Ski Classics

  Ski Classics innfører en Grand Slam-ordning der målet er å vinne de fire største rennene, eller «The Grand Classics», som arrangøren selv kaller det i en pressemelding. Disse fire er: Marcialonga, Jizerska, Vasaloppet og Birken. Ingen har foreløpig vunnet alle rennene i samme sesong. Arrangøren varsler også en rekordstor premiepott, men summene annonseres ikke før til høsten.

 • Varsler Forren-avgjørelse denne uka

  Direktør i Molde FK, Ole Erik Stavrum vil ikke snakke om personalsaken rundt Vegard Forren, men sier avgjørelsen trolig kommer denne uka. – Jeg vil ikke kommentere det som har kommet frem i media, særlig med hensyn til Vegard. Dette er en personalsak og vi jobber grundig med den internt i klubben nå. Jeg håper vi har en avgjørelse i løpet av et par dager, sier Stavrum.

  Ole Erik Stavrum
  Foto: Roar Strøm / NRK
 • Carlsen imponerte - til semifinale

  Magnus Carlsen vant begge minikampene mot Wesley So tirsdag ettermiddag, og gikk dermed videre til semifinale i nett-turneringen som varer frem til 3. juni.

  I semifinalen skal Carlsen spille mot amerikanske Hikaru Nakamura.

  Turneringen er del av en sjakk-tour som Magnus Carlsen er med å arrangere. Vinneren av turneringen får med seg 450.000 dollar.

  1D_QdRP7-Q4
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge

Sendeplan

Kl. Program Kanal