NRK Meny
Normal

Northug: – Jeg blir veldig vanskelig å ha med å gjøre

DRAMMEN (NRK.no) Petter Northug leker med konkurrentene. Etter sprintseieren i Drammen, vil han dominere Kollen-femmila fra start til mål.

Petter Northug jr fornøyd med å vinne på hjemmebane, og lillebror Thomas har fortsatt en del å lære av storebror.

SE VIDEO: Petter Northug var storfornøyd etter å ha nærmet seg Dario Cologna med 100 poeng i verdenscupsammendraget.

Petter Northug var i en klasse for seg på lørdagens klassiske 15-kilometer i Lahti.

Minst like suveren var han i onsdagens sprint i Drammen. Northug valgte å stake, og kunne fått problemer i motbakkeoppløpet.

Men det hjalp ikke for konkurrentene at de hadde festesmurning under skiene. Da Northug koblet inn turboen, var de sjanseløse.

Med to strake seirer i Dario Colognas fravær, har Northug nå kuttet sveitserens forsprang i verdenscupen ned til 23 poeng.

Det betyr at Northug har alle muligheter til å ta sin andre sammenlagtseier i cupen.

– Taktisk femmil

I så fall bør han gjøre ei god femmil i Holmenkollen. Der er det hundre poeng til vinneren. Men det skal også deles ut totalt 90 poeng på seks innlagte spurter. Det kommer til å prege løpet.

– Det blir ei taktisk femmil. Jeg ønsker å kjempe om poeng på toppen. Da blir det viktig å være blant de fire beste hver gang, hvis det ikke koster for mye, sier Northug til NRK.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Northug

Petter Northug (midten) og broren Tomas (t.h.) tok seg tid til å snakke sammen mellom slagene i Drammen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Han bekrefter at både humøret og formen er akkurat så sprudlende som det ser ut til.

– Det er veldig artig at kroppen er så bra. Jeg kan vel bare si at jeg blir veldig vanskelig å ha med å gjøre framover. Dessverre, sier Northug.

– Jeg har vært veldig nøye på ting etter at jeg kom hjem fra VM. Jeg har gjort ting riktig, hatt fokus oppe og prøvd å holde trøkket oppe til verdenscupen er ferdig.

– Hvor viktig er verdenscupen?

– VM var det viktigste, verdenscupen kommer i andre rekke. Men jeg har lyst til å avslutte sesongen med stil, fastslår Northug.

God norsk dag

Seieren i Drammen var 27-åringens 17. verdenscupseier. Alexej Poltoranin fra Kasakhstan ble nummer to, mens verdensmester Nikita Kriukov ble nummer tre.

Deretter fulgte John Kristian Dahl og Øystein Pettersen, som begge gjorde sine beste prestasjoner denne sesongen. Hele elleve norske herreløpere var blant de 30 som gikk videre fra prologen.

Sistemann i finalen var for øvrig Dario Colognas lillebror Gianluca.

Når de 190 poengene er fordelt i Holmenkollen lørdag, gjenstår det 350 poeng å kjempe om. De deles ut i verdenscupfinalen i Sverige, der det er 200 poeng til sammenlagtvinneren og 50 poeng til vinneren på hver av de tre første etappene.

Uten festesmøring staket Petter Northug jr. seg til seier i Drammen - og tar stadig innpå Cologna.

SE VIDEO: Her utklasser Petter Northug konkurrentene i sprintfinalen i Drammen.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal