Hopp til innhold

Northug: – Jeg blir veldig vanskelig å ha med å gjøre

DRAMMEN (NRK.no) Petter Northug leker med konkurrentene. Etter sprintseieren i Drammen, vil han dominere Kollen-femmila fra start til mål.

Petter Northug jr fornøyd med å vinne på hjemmebane, og lillebror Thomas har fortsatt en del å lære av storebror.

SE VIDEO: Petter Northug var storfornøyd etter å ha nærmet seg Dario Cologna med 100 poeng i verdenscupsammendraget.

Petter Northug var i en klasse for seg på lørdagens klassiske 15-kilometer i Lahti.

Minst like suveren var han i onsdagens sprint i Drammen. Northug valgte å stake, og kunne fått problemer i motbakkeoppløpet.

Men det hjalp ikke for konkurrentene at de hadde festesmurning under skiene. Da Northug koblet inn turboen, var de sjanseløse.

Med to strake seirer i Dario Colognas fravær, har Northug nå kuttet sveitserens forsprang i verdenscupen ned til 23 poeng.

Det betyr at Northug har alle muligheter til å ta sin andre sammenlagtseier i cupen.

– Taktisk femmil

I så fall bør han gjøre ei god femmil i Holmenkollen. Der er det hundre poeng til vinneren. Men det skal også deles ut totalt 90 poeng på seks innlagte spurter. Det kommer til å prege løpet.

– Det blir ei taktisk femmil. Jeg ønsker å kjempe om poeng på toppen. Da blir det viktig å være blant de fire beste hver gang, hvis det ikke koster for mye, sier Northug til NRK.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Northug

Petter Northug (midten) og broren Tomas (t.h.) tok seg tid til å snakke sammen mellom slagene i Drammen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Han bekrefter at både humøret og formen er akkurat så sprudlende som det ser ut til.

– Det er veldig artig at kroppen er så bra. Jeg kan vel bare si at jeg blir veldig vanskelig å ha med å gjøre framover. Dessverre, sier Northug.

– Jeg har vært veldig nøye på ting etter at jeg kom hjem fra VM. Jeg har gjort ting riktig, hatt fokus oppe og prøvd å holde trøkket oppe til verdenscupen er ferdig.

– Hvor viktig er verdenscupen?

– VM var det viktigste, verdenscupen kommer i andre rekke. Men jeg har lyst til å avslutte sesongen med stil, fastslår Northug.

God norsk dag

Seieren i Drammen var 27-åringens 17. verdenscupseier. Alexej Poltoranin fra Kasakhstan ble nummer to, mens verdensmester Nikita Kriukov ble nummer tre.

Deretter fulgte John Kristian Dahl og Øystein Pettersen, som begge gjorde sine beste prestasjoner denne sesongen. Hele elleve norske herreløpere var blant de 30 som gikk videre fra prologen.

Sistemann i finalen var for øvrig Dario Colognas lillebror Gianluca.

Når de 190 poengene er fordelt i Holmenkollen lørdag, gjenstår det 350 poeng å kjempe om. De deles ut i verdenscupfinalen i Sverige, der det er 200 poeng til sammenlagtvinneren og 50 poeng til vinneren på hver av de tre første etappene.

Uten festesmøring staket Petter Northug jr. seg til seier i Drammen - og tar stadig innpå Cologna.

SE VIDEO: Her utklasser Petter Northug konkurrentene i sprintfinalen i Drammen.

Siste nytt

 • Henrik Ingebrigtsen imponerte – slo egen bestetid

  Henrik Ingebrigtsen løp inn til personlig bestenotering på 5000 meter i belgiske Oordegem lørdag. Tiden var på 13.13,99.

  Hans tidligere personlige beste på distansen var 13:15,38.

  32-åringens prestasjon er imponerende etter en lang skadehistorikk over flere år. Ingebrigtsen løp også inn til solide 7.51,09 på 3000 meteren i Moelv forrige søndag.

  Narve Gilje Nordås imponerte også i belgiske Oordegem på 1500-meteren. 3.34,70 lød tiden.

  Pressekonferanse Bislett Games
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Aursnes og Benfica sikret seriegullet i Portugal

  Fredrik Aursnes og Benfica tok sitt 38. ligagull da de slo Santa Clara 3-0 lørdag. Tittelen var deres første siden 2019.

  Gonçalo Ramos og Rafa Silva sendte hjemmelaget i føringen før pause. I det 60. minutt fastsatte Alejandro Grimaldo sluttresultatet da han var sikker fra ellevemetersmerket.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen for Lisboa-laget. Nordmannen har notert seg for to mål og fem målgivende på 28 kamper denne sesongen og har vært en av de sentrale spillerne på veien mot seriegullet.

  Andreas Schjelderup satt også på benken for Benfica.

  Porto kunne ta igjen rødtrøyene hvis resultatene gikk deres vei lørdag. Men da Benfica vant sin kamp holdt det ikke med 3-0-seier over Vioria Guimarares og de blåkledde endte som nummer to.

  Braga har sikret seg tredjeplassen, mens Sporting endte som nummer fire.

  Pacos Ferreira og øylaget Santa Clara må belage seg på nedrykk. (NTB)

  Portugal Soccer Portuguese League
  Foto: Armando Franca / AP
 • Storspill fra Hovland

  Viktor Hovland storspilte på dag tre av PGA-turneringen i Texas. Etter en tung start på turneringen, slo han virkelig tilbake med seks birdier. Det ble også to bogeys på nordmannen, blant annet på nest siste hull, men han klatret likevel fra 29. til en delt 10.-plass da han var ferdig med nest siste runde.

  I skrivende stund er det argentinske Emiliano Grillo som leder, 10 under par. Den tredje runden er ikke ferdigspilt.

  Viktor Hovland
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste