Hopp til innhold

Northug: – Jeg blir veldig vanskelig å ha med å gjøre

DRAMMEN (NRK.no) Petter Northug leker med konkurrentene. Etter sprintseieren i Drammen, vil han dominere Kollen-femmila fra start til mål.

Petter Northug jr fornøyd med å vinne på hjemmebane, og lillebror Thomas har fortsatt en del å lære av storebror.

SE VIDEO: Petter Northug var storfornøyd etter å ha nærmet seg Dario Cologna med 100 poeng i verdenscupsammendraget.

Petter Northug var i en klasse for seg på lørdagens klassiske 15-kilometer i Lahti.

Minst like suveren var han i onsdagens sprint i Drammen. Northug valgte å stake, og kunne fått problemer i motbakkeoppløpet.

Men det hjalp ikke for konkurrentene at de hadde festesmurning under skiene. Da Northug koblet inn turboen, var de sjanseløse.

Med to strake seirer i Dario Colognas fravær, har Northug nå kuttet sveitserens forsprang i verdenscupen ned til 23 poeng.

Det betyr at Northug har alle muligheter til å ta sin andre sammenlagtseier i cupen.

– Taktisk femmil

I så fall bør han gjøre ei god femmil i Holmenkollen. Der er det hundre poeng til vinneren. Men det skal også deles ut totalt 90 poeng på seks innlagte spurter. Det kommer til å prege løpet.

– Det blir ei taktisk femmil. Jeg ønsker å kjempe om poeng på toppen. Da blir det viktig å være blant de fire beste hver gang, hvis det ikke koster for mye, sier Northug til NRK.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Northug

Petter Northug (midten) og broren Tomas (t.h.) tok seg tid til å snakke sammen mellom slagene i Drammen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Han bekrefter at både humøret og formen er akkurat så sprudlende som det ser ut til.

– Det er veldig artig at kroppen er så bra. Jeg kan vel bare si at jeg blir veldig vanskelig å ha med å gjøre framover. Dessverre, sier Northug.

– Jeg har vært veldig nøye på ting etter at jeg kom hjem fra VM. Jeg har gjort ting riktig, hatt fokus oppe og prøvd å holde trøkket oppe til verdenscupen er ferdig.

– Hvor viktig er verdenscupen?

– VM var det viktigste, verdenscupen kommer i andre rekke. Men jeg har lyst til å avslutte sesongen med stil, fastslår Northug.

God norsk dag

Seieren i Drammen var 27-åringens 17. verdenscupseier. Alexej Poltoranin fra Kasakhstan ble nummer to, mens verdensmester Nikita Kriukov ble nummer tre.

Deretter fulgte John Kristian Dahl og Øystein Pettersen, som begge gjorde sine beste prestasjoner denne sesongen. Hele elleve norske herreløpere var blant de 30 som gikk videre fra prologen.

Sistemann i finalen var for øvrig Dario Colognas lillebror Gianluca.

Når de 190 poengene er fordelt i Holmenkollen lørdag, gjenstår det 350 poeng å kjempe om. De deles ut i verdenscupfinalen i Sverige, der det er 200 poeng til sammenlagtvinneren og 50 poeng til vinneren på hver av de tre første etappene.

Uten festesmøring staket Petter Northug jr. seg til seier i Drammen - og tar stadig innpå Cologna.

SE VIDEO: Her utklasser Petter Northug konkurrentene i sprintfinalen i Drammen.

Siste nytt

 • Kaptein Mbappé herjet

  Kylian Mbappé feiret sin første kamp som kaptein for Frankrike med to mål da Nederland ble knust 4-0 i den første kampen i EM-kvalifiseringen i fotball.

  Mbappé scoret vertenes tredje mål allerede etter 20 minutter. Da hadde Antoine Griezmann og Dayot Upamecano sørget for 2-0-ledelse etter åtte minutter. Med tre minutter igjen av ordinær tid fintet Mbappé ut to Nederland-forsvarere før han hamret ballen i hjørnet.

  Paris Saint-Germain-stjernen ble nylig valgt ut som landslagets nye kaptein etter at keeper Hugo Lloris ga seg.

  Nederland slet stort og greide aldri å sette det franske forsvaret på nevneverdige prøver. På overtid fikk de straffe, men Memphis Depay ble stoppet av Mike Maignan. (NTB)

  France Netherlands Euro 2024 Soccer
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Lukaku-hattrick da Belgia slo Sverige

  Romelu Lukaku scoret alle målene da Belgia fikk en kjempeåpning i EM-kvalifiseringen i fotball med 3-0-seier over Sverige på bortebane fredag.

  Dermed fikk Domenico Tedesco en strålende debut som Belgia-trener. Tysk-italieneren tok over for Roberto Martínez, som ikke forlenget sin kontrakt etter et skuffende VM i fjor. Martinez trener nå det portugisiske landslaget.

  Lukaku stusset først inn 1-0 like før pause, før han tidlig i 2. omgang doblet ledelsen da ballen gikk via standfoten hans og i nettet. Begge gangene hadde Dodi Lukebakio målgivende pasning. Lukebakio var svært aktiv og god for Belgia fram til han ble byttet ut etter en times spill.

  Med ti minutter igjen fullbyrdet Lukaku hattricket etter å ha blitt spilt fri foran åpent mål. Spissen ble byttet ut like etterpå.

  Sverige slet med å komme à jour med Belgia i banespillet og skapte ikke de største sjansene. Til slutt ble det en komfortabel kvalifiseringsåpning for Belgia og Lukaku.

  Zlatan Ibrahimovic fikk spille de siste 20 minuttene mot Belgia. Veteranspissen har nylig kommet tilbake fra en kneskade og ble som 41-åring tidenes eldste til å spille i en EM-kvalifisering i fotball. (NTB)

  Romelu Lukaku
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
 • Norge rett til semifinale i curling-VM

  Norges curlingkvinner slo Tyskland 6-3 og tok seg med det direkte til semifinalen i VM i svenske Sandviken.

  Med norsk seier, samt at Sverige tapte for Danmark, tok skip Marianne Rørvik og hennes lag den siste semifinaleplassen bak gullfavoritt Sveits.

  Norge hadde overtaket i store deler av kampen mot Tyskland og vant til slutt 6-3. VM-vert Sverige måtte tåle 4-9-tap for Danmark, og dermed kunne det norske laget juble for avansement til semifinale.

  Det norske laget består av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye.

  Etter to poengløse omganger tok Norge to poeng i den tredje omgangen. Tyskland tok ett i den femte, men Norge ledet 3-1 etter seks av ti omganger.

  Etter åttende omgang hadde det norske laget økt ledelsen til 5-2, og kampen var langt på vei avgjort.

  De to beste etter grunnspillet gikk rett semifinale. Lag tre møter lag seks, mens lag fire møter lag fem i kampen om de to siste semifinaleplassene. (NTB)

  Curling-VM for kvinner
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste