NRK Meny
Normal

Brukte tolv timer på tilbakemeldinger til spillerne

Hver eneste spiller ble vurdert nøye etter seieren mot Kypros fredag. En grundig analyse av alle dueller og involveringer skal hjelpe Norge til å slå Sveits.

ByRise1

Norges landslagsassistent Ola By Rise mener en grundig gjennomgang av hver eneste spiller etter hver kamp kan hjelpe Norge til VM. Her med Egil Olsen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Det er ikke tilfeldighetene som skal felle Norge når Sveits gjester Ullevaal stadion tirsdag kveld.

By

By Rise brukte tolv timer på å analysere hver spiller etter Kypros-kampen fredag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Etter Kypros-kampen fredag satt Norge-assistent Ola By Rise i tolv timer for å gjøre klar en personlig evaluering til hver enkelt landslagsspiller.

Det mener han vil gjøre Norge bedre.

Grundig analyse

– Vi noterer hver eneste gang spilleren er involvert gjennom ballkontakt offensivt og defensivt. Vi gjør en vurdering av situasjonen og gir deretter plusser og minuser ettersom involveringen er vellykket eller ikke, sier By Rise til NRK.no.

Landslagsspillerne fikk utdelt hvert sitt ark søndag med By Rises dom etter 2-0-seieren fredag.

Det er ti hovedkategorier med underkategorier og til sammen er det 19 kategorier der spilleren er blitt vurdert i løpet av kampen.

– Hver duell gir enten pluss eller minus. Vi ser på om spilleren er feilplassert og hvordan han utnytter situasjonen. Dette blir vektet ut fra en fotballfaglig vurdering, sier By Rise.

– Bedre samspill

– Tilbakemeldingene til spillerne har to hensikter: Vi får kartlagt hver spiller, noe som etter Kypros-kampen tok tolv timer totalt. Samtidig er det et godt læringsverktøy for spilleren. Han får selv tilbakemelding på hva han har gjort riktig eller galt og det er noe de kan lære av til neste kamp, sier By Rise.

Assistenttreneren mener den grundige analysen av spillerne bidrar til at samspillet kan bli bedre.

– De får et skjema med kolonner og tall. Dette er ikke en pisa-undersøkelse, men det handler om å kartlegge og lære mest mulig. Det viser hvilke spillere som er gode sammen, sier trønderen.

– Ser ikke minusene

Etter Norges privatlandskamp mot Sverige i midten av august uttalte landslagssjef Egil Olsen at han fant tolv minuser etter Stefan Johansens Norge-debut.

– Stefan Johansen har tolv minuser, og det ser ikke mediene, vet du. Derfor ble han kåret til Norges beste. Hadde det bare vært plussene som teller, så hadde det vært all right, sier Drillo ifølge VG.

Etter analysen hadde landslagsledelsen kommet fram til at Johansen hadde flest offensive plusser sammen med Daniel Braaten. Begge hadde 20.

Siste nytt

 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis også i fredagens 2. runde av turneringen Shamkir Chess torsdag. Nordmannen hadde hvite brikker mot tsjekkeren David Navara.

  Lørdag møter Carlsen hjemmefavoritten Rauf Mamedov fra Aserbajdsjan.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Start henter ny keeper

  Med Håkon Opdal ute til sommeren, hadde Start kun én seniorkeeper. Nå har klubben hentet tyske Jonas Deumeland, har de to.

  – Med situasjonen som oppstod med Håkon, måtte vi foreta oss noe, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen.

  Tor-Kristian Karlsen
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag