Slik skal Casper Ruud sikre French Open-avansement

Lange høye baller, bedre serve og en giftig forehand. Det er oppskriften når den norske tennisyndlingen debuterer i French Open i ettermiddag.

Casper Ruud

OFFENSIV: Både Casper Ruud og videoanalytiker Øivind Sørvald er offensiv før French Open-debuten.

Foto: ANGELIKA WARMUTH / AFP

– Jeg har ikke sett sånn altfor mye av ham, men det er jo mye videoer av ham på nettet som jeg har gått litt gjennom, sier Ruud til NRK.

Den offensive 19-åringen mener at videoanalysen har vist at australske Jordan Thompson, som Ruud møter på grusen i Paris i dag, kan være en overkommelig motstander.

– Jeg tror det kan være en bra «match» for min del, sier en selvsikker Ruud før French Open-debuten.

Kampplanen er klar

Hvordan Ruud skal slå Thompson er blitt grundig analysert av far og trener Christian Ruud og ikke minst videoanalytiker og idrettssjef i Norges Tennisforbund Øivind Sørvald.

Øivind Sørvald, Idrettssjef i Norges Tennisforbund

ANALYTIKEREN: Idrettssjef i Norges Tennisforbund Øivind Sørdal gjør grundige videoanalyser for det norske tennishåpet.

Foto: Victoria Wilden / NRK

– Thompson er en typisk hardcourt-spiller. Det betyr at han er veldig offensiv og spiller nærme grunnlinjen når han er på sitt beste. Da er det om å gjøre at Casper spiller ham dårlig i den situasjonen, forklarer Sørvald.

Videoanalytikeren har sett rundt fem timer av Thompsons tidligere kamper for å legge en seiersplan. Resepten hadde trolig fått tidligere landslagstrener i fotball Egil Olsen til å juble:

– Å holde trykket og lengde på ballene og presse ham bakover er veldig viktig mot denne spilleren. Det betyr lange høye baller med litt toppspinn, sier Sørvald, som er klar på hva Ruuds hovedstyrke er:

– Caspers forehand blir helt avgjørende i denne kampen. Det er våpen nummer én.

– Den beste tennisen jeg har spilt

19-åringen selv er stappfull av selvtillit før French Open-debuten.

– Jeg spiller opp mot den beste tennisen jeg har spilt i karrieren. I kvalifiseringen har jeg i hvert fall vist at jeg kan spille veldig bra, sier Ruud til NRK.

Likevel har trekløveret Casper Ruud, Christian Ruud og Øivind Sørvald funnet forbedringspotensial i ungguttens spill fra kvalifiseringen.

– Casper skal serve litt bedre enn sist, og den justeringen har han gjort, svarer Sørvald på hva Ruud ønsker å justere til dagens kamp.

– De gruer seg

TENNIS-ATP-WTA-AUS

HINDERET: 24-åringen Jordan Thompson er det som står mellom Casper Ruud og andre runde i French Open.

Foto: SAEED KHAN / AFP

Jordan Thompson er nummer 91 på ATP-rangeringen, som rangerer de beste tennisspillerne i verden. Ruud ligger i øyeblikket på 157. plass.

– Han er blant de 100 beste spillerne i verden, og er det av en grunn, sier Ruud.

Men analytiker Sørvald mener at når de to spillerne møtes på grusen i Paris blir ATP-rangeringen nærmest ubetydelig.

– De gruer seg til å møte en 19-åring som har spilt superspill. De er ganske redd for hva han kan gjøre. Jeg tror rankingen som sådan ikke har så veldig mye å si, og at når de kommer utpå der så er det 50–50.

Siste nytt

 • McGregor hevder han legger opp

  MMA-stjernen Conor McGregor skriver på Twitter at han legger opp. 31-åringen har to ganger tidligere meldt at han trekker seg tilbake, for så å gjøre comeback senere. Søndagens nyhet kommer én uke etter at iren varslet en kamp mot MMA-rival Anderson Silva. McGregor annonserte karriereslutt i både 2016 og 26. mars 2019.

  McGregor
  Foto: Mike Blake
 • Dortmund vant uten Haaland

  Borussia Dortmund stilte uten kneskadde Erling Braut Haaland da Emre Can ordnet 1-0-seieren over Hertha Berlin, som hadde Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i startoppstillingen. Dortmund halte i land den fjerde seieren på de fem siste kampene.

  1sIp-qXBZm8
  Foto: Lars Baron / AP
 • Haaland ikke med i troppen

  Erling Braut Haaland har slitt med en liten skade, og var ikke med i Borussia Dortmund-troppen som møtte Hertha Berlin lørdag kveld. Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred startet begge for Hertha, som til slutt tapte 1-0 etter scoring av Emre Can.

  Det var under toppmøtet hjemme mot Bayern München i forrige uke at uhellet var ute for Haaland. 19-åringen kolliderte med dommeren og fikk en vridning i det høyre kneet. Han haltet av banen etter 72 minutter.

  Ifølge Kicker ble det påvist et strukket leddbånd. Haaland sto over helgens 6-1-seier over tabelljumbo Paderborn og deltok heller ikke på de tre første treningene denne uken. Han har fått behandling for sitt vonde kne, men ble altså ikke klar til helgens kamp heller.

  94gO41faTw8
  Foto: POOL

Sendeplan

Kl. Program Kanal