NRK Meny
Normal

Slik skal Bø bli OL-kongen

Skiskytterne kan se langt etter en rolig ferie etter sesongen. Nå varsler landslagssjefen hardtrening også i april og mai for å få gutta i stand før OL.

Johannes Thingnes Bø

VIL BLI KONGEN: I VM ble det tre sølvmedaljer for Johannes Thingnes Bø. I OL sikter han mot gullmedaljene.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø har et klart mål for vinter-OL i Pyeongchang neste år.

– Det er å bli OL-konge og sitte igjen med flest gull i OL, sier han etter sesongens siste renn.

Selv om han endte nest sist på søndagens fellesstart i Holmenkollen, er 23-åringen storfornøyd med sesongen han nettopp har lagt bak seg.

– Det har vært en knallsesong, oppsummerer han.

Martin Fourcade

IKKE UTILNÆRMELIG: Martin Fourcade var suverent best denne sesongen og vant 14 verdenscuprenn. Nordmennene tror likevel det er mulig å ta igjen forspranget franskmannen har.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Men tross tredjeplass i verdenscupen, tre individuelle sølvmedaljer i VM og skyting som endelig ser ut til å sitte, er det flere hindre å overvinne på veien mot OL-tronen.

Størst av dem er franske Martin Fourcade.

Den franske 28-åringen vat verdenscupen for sjette år på rad og satte på veien rekord med 14 individuelle verdenscupseire denne sesongen.

Den siste seieren kom søndag, på tross av at han glemte å lade skudd i magasinet før løpet.

Hardkjør i ferien

Thingnes Bø har nærmet seg franskmannen på standplass, men i sporet henger han etter. I snitt et halvminutt på en sprint, mener landslagstrener Egil Kristiansen.

Men sjefen har medisinen klar: Det skal trenes mer og hardere i feriemånedene april og mai.

– Du kan kalle det ferie, men ferie innebærer også å trene litt, sier han.

Landslagstreneren mener det ikke ble lagt ned nok fysisk hardtrening etter sesongen i fjor. Det blir det endring på nå.

– Det siste året vet jeg hva som er blitt gjort, og jeg tror vi må ta litt mer tak fra start, forteller Kristiansen.

Tror det er mulig å tette forspranget

Selv om Fourcade har virket utilnærmelig denne sesongen, er Kristiansen klar på at forspranget er fullt mulig å hente inn.

Egil Kristiansen

INGEN KJÆRE MOR: Landslagstrener Egil Kristiansen vil ha hardere og mer trening i «feriemånedene» etter sesongen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– For mange vil det kanskje synes veldig mye, men hvis en koker det ned til deler, så ser en at det absolutt er mulig. Han ligger vel i snitt et halvt minutt bak på en sprint, og det er det mulig å ta på en sesong, sier Kristiansen.

Thingnes Bø har ikke noe imot at sjefen varsler hardtrening raskt etter sesongslutt. Selv tror han noe av nøkkelen er å gå tilbake til treningsoppskriften fra i fjor og året før, da han var like rask som Fourcade i sporet.

Også Ole Einar Bjørndalen vil ta frem tidlige sesongers gulloppskrift før OL, men han finner ikke treningsdagbøkene han trenger. For Bø er det enda verre stilt: Han fører ikke treningsdagbok.

– Det er nå jeg får svi for at jeg aldri fører treningsdagbok. Nå står sikkert Egil Kristiansen med pekefingeren, sier han lattermildt.

Siste nytt

 • Helle Thomsen ny trener i Molde HK

  Danske Helle Thomsen blir ny trener for Molde Håndballklubb Elite. Hun har tidligere trent det svenske landslaget, men har siden 2016 trent det nederlandske landslaget, som under hennes ledelse har vunnet både EM-sølv og VM-bronse.

  Helle Thomsen
  Foto: Molde HK
 • Ruud klatrer på verdensrankingen

  Casper Ruud blir belønnet for storspillet under Båstad-turneringen på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Nordmannen klatrer seks trinn til 141.-plass. Ruud slo tidligere verdenstreer David Ferrer under turneringen i Sverige.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Diomande målløs innbytter i stortap

  Adama Diomandé startet på benken, men kom inn etter pause da Los Angeles FC tapte hele 1–5 mot Minnesota i MLS natt til mandag. Før Dio rakk å entre banen ledet Minnesota 3–1. Diomande har vært strålende for LAFC, og står med 9 mål på 9 kamper for klubben.

  MLS Crew Los Angeles FC Soccer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag