Hopp til innhold

Baby-Bovim (31) har comebackplanen klar

Ingvill Måkestad Bovim har allerede satt datoen for når hun skal være tilbake for fullt på friidrettsbanen. 31-åringen liker å legge planer for det meste, men nå er det én ting hun ikke kan bestemme.

Ingvill Måkestad Bovim

Under OL i London var det en knust Ingvill Måkestad Bovim som møtte pressen og fortalte om skaden som satte en stopper for medaljedrømmen i mesterskapet. Åtte måneder senere er friidrettsutøveren snart mor.

Foto: NTB Scanpix/Privat

– Jeg er vant til å planlegge ting og ha datoer. Plutselig skal noe kjempestort skje og man har ikke peiling på når. Så det er en utfordring som toppidrettsutøver, sier Ingvild Måkestad Bovim til NRK.no.

Bovim går rundt i spenning og venter på å bli mor. Om under en måned blir Bovim mor for første gang - dersom barnet kommer på termindatoen 17. mai.

Egentlig skulle mellomdistanseløperen ha vært i full gang med oppkjøringen til friidrettssesongen og forberedelser til friidretts-VM i Moskva. Istedenfor stabber 31-åringen rundt i Oslo med en gedigen kul på magen.

Ingvill Måkestad Bovim

Ingvill Måkestad Bovim humpet rundt på krykker i London. Hun fikk beskjed om at det ville ta seks måneder å trene seg opp igjen, dermed bestemte hun seg for å benytte det lange skadeavbrekket til å bli mor.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– For 2013-sesongen er det største målet å få en velskapt baby. Så veldig til konkurransesesong blir det ikke for meg, sier Bovim blidt.

Tre oppturer

Morsrollen kommer tidligere enn Bovim først hadde tenkt. Egentlig var planen å vente med familieforøkelse til etter OL i Rio i 2016, men skaden som knuste 31-åringens medaljedrøm i London snudde helt om på det.

Bovim var oppløst i tårer i London, men åtte måneder senere ser hun at skaden har gitt henne mye hun ellers ikke ville hatt.

– Det ville ta seks måneder å trene meg opp igjen fra skaden. Det er ganske lenge. Hvis jeg kunne bruke de seks månedene som en del av et svangerskap, var ikke det så dumt. Jeg har alltid vært en familieperson som har lyst på barn. Så det har vært et ønske. Da ble det valgt, forteller hun.

Men et barn på vei er ikke det eneste Bovim gleder seg over.

mmp-ol bovim

Ingvill Måkestad Bovim på friidrettsbanen slik sportsinteresserte er vant til å se henne. Nå sikter 31-åringen seg inn mot EM i 2014.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg har fått gjort masse de siste månedene. I høst fikk jeg laget en kokebok som jeg har drømt om lenge. I tillegg har jeg trent meg opp så akillesen er helt bra igjen. Jeg kjenner virkelig ingenting til skaden. Det er tre ting i denne perioden som har vært veldig, veldig bra, sier Bovim.

Planlegger

Som toppidrettsutøver er Bovim vant til å planlegge. Hun har faste datoer og detaljerte opplegg å forholde seg til. Planene for comebacket er også klare.

– De første ukene og måneden etter fødselen blir rolig oppbygging. Jeg skal være i full gang med trening 1. oktober. Fra og med da blir det fullt kjør mot 2014-sesongen. Det første store målet er EM i Zürich i 2014, forteller Bovim, som også satser for fullt videre mot OL i 2016.

– Noe av det viktigste har vært å ha is i magen til å bli skikkelig kvitt skaden. Om jeg ikke hadde blitt det, kunne jeg ikke satset videre mot OL i Rio, forteller hun.

Familiehjelp

Kombinasjonen som mor og toppidrettsutøver ser 31-åringen på som en fin utfordring. Hun har hentet erfaringer fra andre som har vært i samme situasjon, og skal få mye hjelp av mannen Frode Bovim og andre i den nærmeste familien når barnet kommer.

– Det er lagt opp en god plan allerede. Vi er mest borte og reiser i vinterhalvåret med lengre treningssamlinger. De inkluderer familie som kan være med som støtte og passe på når den lille babyen kommer. Min satsing har alltid vært med god støtte fra familien. Det blir vel enda mer forsterket fremover, forteller hun.

Bovim tror ikke mammarollen vil ødelegge for livet på friidrettsbanen. Snarere tvert imot.

– De gangene jeg har gjort store endringer i livet mitt har det slått positivt ut. Jeg gleder meg og ser på det som en kjempefin utfordring, sier hun.

Misunnelse som motivasjon

Det har blitt lite løpstrening på Bovim på grunn av skaden og den siste tiden svangerskapet. Hun har holdt seg til yoga, elipsemaskiner og styrketrening.

Derfor stikker det litt ekstra å se alle andre som finner frem løpeskoene når snøen har begynt å forsvinne.

– Jeg føler en liten misunnelsesklump i magen når jeg ser andre løper. Men jeg tar det med meg som motivasjon. Det var en liten periode jeg fikk løpe, og det kjente jeg på den fantastiske frihetsfølelsen det er. Motivasjonen er skyhøy, for å si det sånn, sier hun.

Siste nytt

  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for ti tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters
  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    De to siste eliteserielagene var også i aksjon torsdag kveld. Med Fredrikstad og Sarpsborg 08 sine avensement røk ingen av de 14 gjenværende klubbene fra øverste nivå ut i andre runde.

    Fredrikstad tok seg videre etter 5-2-seier mot Eik Tønsberg. Laget fra Plankebyen får besøk av Rosenborg i neste runde.

    Sarpsborg 08 gjorde jobben med sin 2-1-seier mot Hønefoss. Østfold-laget møter Råde borte i runde tre.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal