Slik skal «treige» Kristoff sikre spurt-suksess

Alexander Kristoff vant «spurternes VM» inne på Champs-Élysées, og nordmannen har en plan for hvordan han skal bite fra seg i mange år fremover.

Alexander Kristoff

TRIUMF: Med riktig trening håper Alexander Kristoff at han skal kunne få flere slike opplevelser.

Foto: Stephane Mahe / Reuters

– Jeg har blitt litt treigere de to siste årene, så jeg må bare jobbe videre og prøve å holde hurtigheten lengst mulig. Når jeg blir for treig til å vinne i mindre grupper, får jeg bli opptrekker, smiler Kristoff til NRK.

Stein Ørn

OPTIMIST: Stein Ørn tror Alexander Kristoff har mye igjen å gi.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kristoff er klar på at hardkjøret han bedriver i fjellene rett før touren er grunnen til at han kunne strekke hendene i været i Paris, mens flere konkurrenter røk ut i fjellene.

– Jeg kjører alltid Sveits Rundt eller Dauphiné før touren, det er jo for å overleve i Alpene og Pyreneene. Jeg ser mange av spurterne dropper dem, for det er veldig få etapper å kjempe om. Du så jo det var mange av de beste sprinterne som ikke kom seg gjennom fjellene, sier Kristoff.

Mer restitusjon

31-åringens stefar og personlige trener, Stein Ørn, sier til NRK at de skal fortsette med tunge økter i fjellene, samtidig som hurtigheten skal bevares best mulig.

– Alexander sine evner ligger i å gjennomføre de langintensive treningsbelastningene som han har gjort i mange år. Klarer han det videre, har han muligheten til å hevde seg i mange år fremover, sier Ørn.

– De siste årene har det vært ganske kort tid fra han har vært ferdig med VM til han har begynt vårsesongen. I år skal han ikke være med der, da får han mer tid enn noen gang. Da kan vi gjøre mer av de strukturelle tingene vi ikke har rukket før.

Treneren tror Kristoff kan holde det gående lenger enn de fleste.

– For Alexander sin del så er det ingen grunn til å se at hans sykkelkarriere skal slutte før han eventuelt vil det selv. Da snakker vi i hvert fall om slutten av 30-årene, kanskje begynnelsen av 40-årene.

Revansj mot Sagan?

Kristoff innrømmer at han ser opp til nordmannen med flest etappeseiere i Tour de France (10), Thor Hushovd, som ble bedre oppover desto eldre han ble.

– Thor var ekstremt sterk på det på slutten og gikk jo i brudd i fjellene. Det har ikke jeg vært i nærheten av å klare. Det er imponerende hva han har fått til, sier Kristoff.

Alexander Kristoff Vlaanderen

MER JUBEL: Stein Ørn tror Alexander Kristoff kan gjøre som i 2015 og vinne Flandern Rundt igjen.

Foto: Francois Lenoir / Reuters

Ørn tror Kristoff fortsatt vil kunne utfordre de beste i en spurt, men tror han kan bli enda bedre om våren.

– Jeg tror han kommer til å utvikle seg i klassikerne på våren. Jeg mener helt sikkert at han kan gjennomføre en ny bragd med å vinne et nytt «monument» (sykkelsportens fem største endagsritt, journ.anm.). Neste år er det VM i Yorkshire og der kan Alexander revansjere tapet for (Peter) Sagan i Bergen.

Siste nytt

 • Zlatan forlenget med LA Galaxy

  Zlatan Ibrahimovic har signert en ny kontrakt med Los Angeles Galaxy og spiller for klubben i Major League Soccer også neste år. Den svenske 37-åringen signerte for Galaxy i mars etter å ha blitt fristilt av Manchester United.

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP
 • Ingrid Syrstad Engen til Wolfsburg

  Ingrid Syrstad Engen har signert for Wolfsburg, melder VG. 20-åringen sier til avisen at hun har signert en kontrakt på to og et halvt år med den tyske toppklubben, men fram til sommerens VM leies hun tilbake til LSK Kvinner.

  Ingrid Syrstad Engen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Chelsea tar rasismeoppgjør

  Chelsea har vært koblet til flere rasismeepisoder blant fansen i flere kamper på rad. Nå har det gått så langt at klubben varsler fullt oppgjør for å bli kvitt rasismen.

  «Vi kommer ikke til å hvile før vi har eliminert diskriminering fra klubben», skriver styreleder i klubben, Bruce Buck.

  SOCCER-ENGLAND-CHE-MCI/
  Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag