Slik ser Solbergs bil ut etter skrekk-kræsjen

To og en halv uke før han skal forsvare VM-ledelsen i Frankrike står Petter Solberg (41) uten bil. Nå starter kampen mot klokka.

Petter Solberg ble påkjørt av Anton Marklund i høy hastighet rett etter målgang i Canada.

SE VIDEO: NRK var med Petter Solberg da bilen hans ankom et verksted på Grorud i Oslo tirsdag.

– Det er mer å gjøre enn jeg trodde. Jeg kjenner på tidspresset, sier Solberg.

NRK møter 41-åringen i et verksted på Grorud i Oslo. Rallycross-føreren står og ser på omrisset av en halv bil med et nakent ratt og to enslige hjul.

Dét er alt som er igjen etter at han og bilen ble smadret i Canada forrige helg.

– Da smellen kom tenkte jeg at «det var det». Jeg har fortsatt kjempevondt i ryggen, men har ikke knekt noe, sier Solberg som forrige uke fortalte at han fryktet å bli lam.

Nå som han er ferdig undersøkt og tilbake på beina uten varige mén, handler alt om å få bilen klar til neste VM-runde i Frankrike første helgen i september.

Petter Solberg

SE VIDEO: Petter Solberg ble påkjørt av Anton Marklund, som ikke fikk bremsene til å fungere.

En uke

– Det gjenstår veldig mye. Vi må bygge opp igjen bilen så den blir hel og rett, men den skal bli klar. Garantert. Og da vinner Petter i Frankrike, sier mekaniker Steffen Borge optimistisk.

Solberg har nå satt i gang et massivt apparat for å rekke alt.

Alt fra verksteder i Sverige som har satt sin daglige virksomhet på vent for å lage spesialdeler, til sponsoren som har åpnet verkstedet og stilt alt tilgjengelig mannskap til disposisjon.

– Det er nå du ser hvor sterkt teamet, sponsorer og samarbeidspartnere holder sammen. Det er litt moro også dette, skjønner du, det er litt kick, sier Solberg.

– Jeg håper bilen er klar om en uke, men det spørs om alle delene kommer. Den skal også lakkeres og gjerne testes før løpet.

Petter Solberg sliter fortsatt med ryggsmerter etter den dramatiske kollisjonen i VM-runden i Canada. Reporter: Hans Henrik Løken.

SE VIDEO: NRKs tv-sak fra møtet med Petter Solberg tirsdag.

Tror på pallen

Smilet er tilbake etter sjokket. Svensken Anton Marklund som uten bakremser dundret inn Solberg i 145 km/t, har beklaget og Solberg legger ingen skyld på svensken. Bremsene sviktet og han var sjanseløs.

Nå ser nordmannen kun fremover.

– Hvilke forventninger har du til neste løp?

Solberg smiler og snur seg mot metallhaugen som er igjen av bilen og ler.

– De tre siste årene har jeg én førsteplass og to andreplasser på banen i Frankrike så jeg har en god følelse. Jeg vet jeg er rask på den banen, i hvert fall etter de små luretriksene vi fant ut med bilen før runden i Canada.

– Men jeg tror vi har mer enn nok å tenke på frem til det.

Siste nytt

 • Chelsea skuffet mot Burnley

  Chelsea greide kun 2-2 hjemme mot Burnley. Chelseas ene poeng gjør at London-klubben nå ligger på fjerdeplass med 67 poeng med tre kamper igjen. Kante og Higuain scoret for Chelsea, Hendrick og Barnes for Burnley.

  APTOPIX Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte mandag remis med hvite brikker mot Vishy Anand i Grenke Classic.

  Carlsen står dermed med to seiere og en remis og leder turneringen i Tyskland.

  Verdenseneren har storspilt så langt i år, og har nå 53 partier på rad uten tap.

  Carlsen
  Foto: Anton Vaganov / Reuters
 • Knudtzon-scoring mot gamleklubben

  En grusom gressmatte på Åråsen sørget for et sjansefattig oppgjør mellom Molde og Lillestrøm. Magnus Wolff Eikrem og Erling Knudtzon scoret i MFKs 2-0-seier. Seieren gjør at Molde nå leder Eliteserien med ti poeng, før Viking møter Odd tirsdag.

  molde
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal