NRK Meny
Normal

Slik ser Solbergs bil ut etter skrekk-kræsjen

To og en halv uke før han skal forsvare VM-ledelsen i Frankrike står Petter Solberg (41) uten bil. Nå starter kampen mot klokka.

Petter Solberg ble påkjørt av Anton Marklund i høy hastighet rett etter målgang i Canada.

SE VIDEO: NRK var med Petter Solberg da bilen hans ankom et verksted på Grorud i Oslo tirsdag.

– Det er mer å gjøre enn jeg trodde. Jeg kjenner på tidspresset, sier Solberg.

NRK møter 41-åringen i et verksted på Grorud i Oslo. Rallycross-føreren står og ser på omrisset av en halv bil med et nakent ratt og to enslige hjul.

Dét er alt som er igjen etter at han og bilen ble smadret i Canada forrige helg.

– Da smellen kom tenkte jeg at «det var det». Jeg har fortsatt kjempevondt i ryggen, men har ikke knekt noe, sier Solberg som forrige uke fortalte at han fryktet å bli lam.

Nå som han er ferdig undersøkt og tilbake på beina uten varige mén, handler alt om å få bilen klar til neste VM-runde i Frankrike første helgen i september.

Petter Solberg

SE VIDEO: Petter Solberg ble påkjørt av Anton Marklund, som ikke fikk bremsene til å fungere.

En uke

– Det gjenstår veldig mye. Vi må bygge opp igjen bilen så den blir hel og rett, men den skal bli klar. Garantert. Og da vinner Petter i Frankrike, sier mekaniker Steffen Borge optimistisk.

Solberg har nå satt i gang et massivt apparat for å rekke alt.

Alt fra verksteder i Sverige som har satt sin daglige virksomhet på vent for å lage spesialdeler, til sponsoren som har åpnet verkstedet og stilt alt tilgjengelig mannskap til disposisjon.

– Det er nå du ser hvor sterkt teamet, sponsorer og samarbeidspartnere holder sammen. Det er litt moro også dette, skjønner du, det er litt kick, sier Solberg.

– Jeg håper bilen er klar om en uke, men det spørs om alle delene kommer. Den skal også lakkeres og gjerne testes før løpet.

Petter Solberg sliter fortsatt med ryggsmerter etter den dramatiske kollisjonen i VM-runden i Canada. Reporter: Hans Henrik Løken.

SE VIDEO: NRKs tv-sak fra møtet med Petter Solberg tirsdag.

Tror på pallen

Smilet er tilbake etter sjokket. Svensken Anton Marklund som uten bakremser dundret inn Solberg i 145 km/t, har beklaget og Solberg legger ingen skyld på svensken. Bremsene sviktet og han var sjanseløs.

Nå ser nordmannen kun fremover.

– Hvilke forventninger har du til neste løp?

Solberg smiler og snur seg mot metallhaugen som er igjen av bilen og ler.

– De tre siste årene har jeg én førsteplass og to andreplasser på banen i Frankrike så jeg har en god følelse. Jeg vet jeg er rask på den banen, i hvert fall etter de små luretriksene vi fant ut med bilen før runden i Canada.

– Men jeg tror vi har mer enn nok å tenke på frem til det.

Siste nytt

 • Start henter ny keeper

  Med Håkon Opdal ute til sommeren, hadde Start kun én seniorkeeper. Nå har klubben hentet tyske Jonas Deumeland, har de to.

  – Med situasjonen som oppstod med Håkon, måtte vi foreta oss noe, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen.

  Tor-Kristian Karlsen
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag