Slik ser Solbergs bil ut etter skrekk-kræsjen

To og en halv uke før han skal forsvare VM-ledelsen i Frankrike står Petter Solberg (41) uten bil. Nå starter kampen mot klokka.

Petter Solberg ble påkjørt av Anton Marklund i høy hastighet rett etter målgang i Canada.

SE VIDEO: NRK var med Petter Solberg da bilen hans ankom et verksted på Grorud i Oslo tirsdag.

– Det er mer å gjøre enn jeg trodde. Jeg kjenner på tidspresset, sier Solberg.

NRK møter 41-åringen i et verksted på Grorud i Oslo. Rallycross-føreren står og ser på omrisset av en halv bil med et nakent ratt og to enslige hjul.

Dét er alt som er igjen etter at han og bilen ble smadret i Canada forrige helg.

– Da smellen kom tenkte jeg at «det var det». Jeg har fortsatt kjempevondt i ryggen, men har ikke knekt noe, sier Solberg som forrige uke fortalte at han fryktet å bli lam.

Nå som han er ferdig undersøkt og tilbake på beina uten varige mén, handler alt om å få bilen klar til neste VM-runde i Frankrike første helgen i september.

Petter Solberg

SE VIDEO: Petter Solberg ble påkjørt av Anton Marklund, som ikke fikk bremsene til å fungere.

En uke

– Det gjenstår veldig mye. Vi må bygge opp igjen bilen så den blir hel og rett, men den skal bli klar. Garantert. Og da vinner Petter i Frankrike, sier mekaniker Steffen Borge optimistisk.

Solberg har nå satt i gang et massivt apparat for å rekke alt.

Alt fra verksteder i Sverige som har satt sin daglige virksomhet på vent for å lage spesialdeler, til sponsoren som har åpnet verkstedet og stilt alt tilgjengelig mannskap til disposisjon.

– Det er nå du ser hvor sterkt teamet, sponsorer og samarbeidspartnere holder sammen. Det er litt moro også dette, skjønner du, det er litt kick, sier Solberg.

– Jeg håper bilen er klar om en uke, men det spørs om alle delene kommer. Den skal også lakkeres og gjerne testes før løpet.

Petter Solberg sliter fortsatt med ryggsmerter etter den dramatiske kollisjonen i VM-runden i Canada. Reporter: Hans Henrik Løken.

SE VIDEO: NRKs tv-sak fra møtet med Petter Solberg tirsdag.

Tror på pallen

Smilet er tilbake etter sjokket. Svensken Anton Marklund som uten bakremser dundret inn Solberg i 145 km/t, har beklaget og Solberg legger ingen skyld på svensken. Bremsene sviktet og han var sjanseløs.

Nå ser nordmannen kun fremover.

– Hvilke forventninger har du til neste løp?

Solberg smiler og snur seg mot metallhaugen som er igjen av bilen og ler.

– De tre siste årene har jeg én førsteplass og to andreplasser på banen i Frankrike så jeg har en god følelse. Jeg vet jeg er rask på den banen, i hvert fall etter de små luretriksene vi fant ut med bilen før runden i Canada.

– Men jeg tror vi har mer enn nok å tenke på frem til det.

Siste nytt

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Stjernen vraket til lagkonkurransen

  Landslagstrener for hopperne, Alexander Stöckl, forteller til NRK at Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel skal representere Norge i lagkonkurransen lørdag. Dermed vrakes Andreas Stjernen.

  Verdenscup skiflyging Planica
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
 • Fem nordmenn til søndagens renn

  Ingen nordmenn topp ti - men fem går videre til finalen på søndag.

  Forfang er beste nordmann på 14. plass, Fannemel på 18., Stjernen på 25., Tande på 32., Johansson på 38. Granerud ender på 56. plass og blir dermed ikke å se på søndag.

  Russiske Klimov vinner kvalifiseringen med hoppet på 137 meter, men det skal sies at han hadde langt bedre forhold enn de antatt beste fikk.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 6 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 6
VM sjakk: Parti 6: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Nasjonsligaen: Slovenia - Norge