NRK Meny
Normal

Slik ser Solbergs bil ut etter skrekk-kræsjen

To og en halv uke før han skal forsvare VM-ledelsen i Frankrike står Petter Solberg (41) uten bil. Nå starter kampen mot klokka.

Petter Solberg ble påkjørt av Anton Marklund i høy hastighet rett etter målgang i Canada.

SE VIDEO: NRK var med Petter Solberg da bilen hans ankom et verksted på Grorud i Oslo tirsdag.

– Det er mer å gjøre enn jeg trodde. Jeg kjenner på tidspresset, sier Solberg.

NRK møter 41-åringen i et verksted på Grorud i Oslo. Rallycross-føreren står og ser på omrisset av en halv bil med et nakent ratt og to enslige hjul.

Dét er alt som er igjen etter at han og bilen ble smadret i Canada forrige helg.

– Da smellen kom tenkte jeg at «det var det». Jeg har fortsatt kjempevondt i ryggen, men har ikke knekt noe, sier Solberg som forrige uke fortalte at han fryktet å bli lam.

Nå som han er ferdig undersøkt og tilbake på beina uten varige mén, handler alt om å få bilen klar til neste VM-runde i Frankrike første helgen i september.

Petter Solberg

SE VIDEO: Petter Solberg ble påkjørt av Anton Marklund, som ikke fikk bremsene til å fungere.

En uke

– Det gjenstår veldig mye. Vi må bygge opp igjen bilen så den blir hel og rett, men den skal bli klar. Garantert. Og da vinner Petter i Frankrike, sier mekaniker Steffen Borge optimistisk.

Solberg har nå satt i gang et massivt apparat for å rekke alt.

Alt fra verksteder i Sverige som har satt sin daglige virksomhet på vent for å lage spesialdeler, til sponsoren som har åpnet verkstedet og stilt alt tilgjengelig mannskap til disposisjon.

– Det er nå du ser hvor sterkt teamet, sponsorer og samarbeidspartnere holder sammen. Det er litt moro også dette, skjønner du, det er litt kick, sier Solberg.

– Jeg håper bilen er klar om en uke, men det spørs om alle delene kommer. Den skal også lakkeres og gjerne testes før løpet.

Petter Solberg sliter fortsatt med ryggsmerter etter den dramatiske kollisjonen i VM-runden i Canada. Reporter: Hans Henrik Løken.

SE VIDEO: NRKs tv-sak fra møtet med Petter Solberg tirsdag.

Tror på pallen

Smilet er tilbake etter sjokket. Svensken Anton Marklund som uten bakremser dundret inn Solberg i 145 km/t, har beklaget og Solberg legger ingen skyld på svensken. Bremsene sviktet og han var sjanseløs.

Nå ser nordmannen kun fremover.

– Hvilke forventninger har du til neste løp?

Solberg smiler og snur seg mot metallhaugen som er igjen av bilen og ler.

– De tre siste årene har jeg én førsteplass og to andreplasser på banen i Frankrike så jeg har en god følelse. Jeg vet jeg er rask på den banen, i hvert fall etter de små luretriksene vi fant ut med bilen før runden i Canada.

– Men jeg tror vi har mer enn nok å tenke på frem til det.

Siste nytt

  • Belgia øker til 3-0

    Kommentator: Peder Mørtvedt
  • Belgia dobler etter klasseangrep

    Kommentator: Peder Mørtvedt
  • Myggtrøbbel før Englands VM-åpning

    England VM-åpner mot Tunisia i kveld, men vertsbyen Volgograd er full av plagsomme insekter, noe som skaper trøbbel i oppkjøringen. Ifølge The Guardian er mengden så stor at både media og supportere sliter, og Sky Sports ble nødt til å avbryte en intervjuseanse på grunn av heftige insektsangrep. Byens VM-stadion ligger rett ved elva Volga, og myggtettheten skal være enda større der. Det førte til at NRK-ekspert Lise Klaveness måtte veive bort de plagsomme insektene etter et intervju på banen før kveldens kamp.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
Best i verden: Tidenes fotball-VM