NRK Meny
Normal

Tettey: – Urettferdig at det alltid er treneren sin skyld

Flere av landslagsspillerne synes det er synd at Per-Mathias Høgmo gir seg som landslagssjef, men ble ikke overrasket da de fikk beskjeden onsdag morgen.

Alexander Tettey og Høgmo

PÅ FELTET: Norwich-spiller Alexander Tettey får instruksjoner av Per-Mathias Høgmo under en landslagssamling i fjor.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Nå har det ikke vært gode resultater på landslaget i det siste. Jeg tror de fleste så den komme, selv om det kunne vært at han fikk fortsette, sier Veton Berisha.

Landslagsspillerne fikk beskjed av Norges Fotballforbund om at Per-Mathias Høgmo er ferdig som landslagssjef bare kort tid før han møtte pressen - og fortalte at han følte det var på tide å gi seg.

– Etter hvert kom jeg dit at trykket rundt spillergruppa, laget og ikke minst organisasjonen har blitt så stort at det kjennes riktig at jeg trer tilbake, forklarte Høgmo.

– Alltid treneren sin skyld

Flere av landslagsspillerne NRK har snakket med uttrykker at de føler med sin tidligere sjef i nåværende situasjon, men heller ikke de virker veldig overrasket over at Høgmos tid som landslagssjef nå er over.

– Jeg er lei meg på hans vegne. Han er en veldig hyggelig mann. I fotball er det aldri troppens feil når resultatene er dårlige, men alltid treneren sin skyld. Det synes jeg er veldig urettferdig, men sånn er gamet, skriver Alexander Tettey i en SMS.

– Det er selvfølgelig kjedelig. Det er alltid kjedelig når en trener må slutte. Jeg må innrømme at dette er ganske nytt og at jeg ikke har fått tenkt så mye over det, forteller Molde-spiller Vegard Forren til NRK.

Høgmo med spillere før Tsjekkia-kampen

HÅP: Per-Mathias Høgmo sammen med Vegard Forren og Mats Møller Dæhli før avreise til Tsjekkia-kampen forrige uke.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg synes det er veldig synd at Per ikke lyktes bedre. Han hadde veldig gode intensjoner, men vi klarte ikke å levere, mener Ruben Yttergård Jensen.

– Jeg vet han gjorde alt han kunne og stod på helt inn. Det er synd vi røk i kvaliken mot Ungarn, for hadde vi kommet oss videre, ville alt vært annerledes. Etter de kampene har det dessverre ikke fungert godt nok resultatmessig, påpeker Martin Linnes.

– Jeg må jo innrømme at jeg er glad i ham. Han hadde stor tro på meg og ga meg tillit hele veien. Ting kunne muligens blitt gjort annerledes, men jeg føler at vi spillerne ikke var gode nok da det virkelig gjaldt, sier Omar Elabdellaoui til Nettavisen.

– Stemningen har vært ganske bra

Geruther Fürth-spiller Berisha har ikke vært i landslagstroppen siden kampene mot Tyskland, men fikk debuten på landslaget av Høgmo mot Portugal tidligere i år.

– For å være helt ærlig, så ble jeg ikke så veldig overrasket, sier han.

– Hva er grunnen til det?

– Det blir slik at man må levere resultater, og på landslagsnivå får man kanskje ikke så veldig god tid fordi man trenger resultater med en gang, svarer Berisha

22-åringen, som var med i U21-troppen som tapte mot Serbia tirsdag, hevder han ikke har merket noe murring i troppen selv om resultatene har uteblitt de siste månedene.

– Stemningen har vært ganske bra egentlig. Den siste samlingen jeg var på var jo mot Tyskland, og siden vi tapte den kampen, var stemningen ganske dårlig på grunn av det, sier Berisha.

Per-Mathias Høgmo går av som landslagssjef, et år før kontrakten utløper.

Siste nytt

 • Ødegaard tilbake for Heerenveen

  Martin Ødegaard var tilbake fra sin bruddskade da Heerenveen spilte 1-1 borte mot Vitesse i den nederlandske æresdivisjonen lørdag.

  Martin Ødegaard
  Foto: NRK
 • Tredjeplass til Skarstein

  Paralympics-håpet Birgit Skarstein fikk en sterk tredjeplass i lørdagens verdenscuprenn i langrenn i Tyskland, skriver NTB.

  Birgit Skarstein
  Foto: Anne Ragnhild Kroken / Norges Skiforbund
 • Ezinne tok VM-kravet

  Ezinne Okparaebo klarte kravet før innendørs-VM på 60-meteren under Bassen sprint i Bærum i dag. – 7.25 og VM-krav på første stevnet i dag. I'm back, skriver sprinteren i en SMS til NRK.

  Ezinne Okparaebo
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal