NRK Meny
Normal

Tettey: – Urettferdig at det alltid er treneren sin skyld

Flere av landslagsspillerne synes det er synd at Per-Mathias Høgmo gir seg som landslagssjef, men ble ikke overrasket da de fikk beskjeden onsdag morgen.

Alexander Tettey og Høgmo

PÅ FELTET: Norwich-spiller Alexander Tettey får instruksjoner av Per-Mathias Høgmo under en landslagssamling i fjor.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Nå har det ikke vært gode resultater på landslaget i det siste. Jeg tror de fleste så den komme, selv om det kunne vært at han fikk fortsette, sier Veton Berisha.

Landslagsspillerne fikk beskjed av Norges Fotballforbund om at Per-Mathias Høgmo er ferdig som landslagssjef bare kort tid før han møtte pressen - og fortalte at han følte det var på tide å gi seg.

– Etter hvert kom jeg dit at trykket rundt spillergruppa, laget og ikke minst organisasjonen har blitt så stort at det kjennes riktig at jeg trer tilbake, forklarte Høgmo.

– Alltid treneren sin skyld

Flere av landslagsspillerne NRK har snakket med uttrykker at de føler med sin tidligere sjef i nåværende situasjon, men heller ikke de virker veldig overrasket over at Høgmos tid som landslagssjef nå er over.

– Jeg er lei meg på hans vegne. Han er en veldig hyggelig mann. I fotball er det aldri troppens feil når resultatene er dårlige, men alltid treneren sin skyld. Det synes jeg er veldig urettferdig, men sånn er gamet, skriver Alexander Tettey i en SMS.

– Det er selvfølgelig kjedelig. Det er alltid kjedelig når en trener må slutte. Jeg må innrømme at dette er ganske nytt og at jeg ikke har fått tenkt så mye over det, forteller Molde-spiller Vegard Forren til NRK.

Høgmo med spillere før Tsjekkia-kampen

HÅP: Per-Mathias Høgmo sammen med Vegard Forren og Mats Møller Dæhli før avreise til Tsjekkia-kampen forrige uke.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg synes det er veldig synd at Per ikke lyktes bedre. Han hadde veldig gode intensjoner, men vi klarte ikke å levere, mener Ruben Yttergård Jensen.

– Jeg vet han gjorde alt han kunne og stod på helt inn. Det er synd vi røk i kvaliken mot Ungarn, for hadde vi kommet oss videre, ville alt vært annerledes. Etter de kampene har det dessverre ikke fungert godt nok resultatmessig, påpeker Martin Linnes.

– Jeg må jo innrømme at jeg er glad i ham. Han hadde stor tro på meg og ga meg tillit hele veien. Ting kunne muligens blitt gjort annerledes, men jeg føler at vi spillerne ikke var gode nok da det virkelig gjaldt, sier Omar Elabdellaoui til Nettavisen.

– Stemningen har vært ganske bra

Geruther Fürth-spiller Berisha har ikke vært i landslagstroppen siden kampene mot Tyskland, men fikk debuten på landslaget av Høgmo mot Portugal tidligere i år.

– For å være helt ærlig, så ble jeg ikke så veldig overrasket, sier han.

– Hva er grunnen til det?

– Det blir slik at man må levere resultater, og på landslagsnivå får man kanskje ikke så veldig god tid fordi man trenger resultater med en gang, svarer Berisha

22-åringen, som var med i U21-troppen som tapte mot Serbia tirsdag, hevder han ikke har merket noe murring i troppen selv om resultatene har uteblitt de siste månedene.

– Stemningen har vært ganske bra egentlig. Den siste samlingen jeg var på var jo mot Tyskland, og siden vi tapte den kampen, var stemningen ganske dårlig på grunn av det, sier Berisha.

Per-Mathias Høgmo går av som landslagssjef, et år før kontrakten utløper.

Siste nytt

 • Uavgjort for United

  Manchester United spela 1-1 mot meksikanske Club America i Arizona i natt. Det var Uniteds første oppkøyringskamp før sesongstart om tre veker.

  Juan Mata scora Uniteds utlikningsmål 12 minutt før slutt, etter at Club America hadde teke leiinga.

  Juan Mata
  Foto: Christian Petersen / AFP
 • Neymar: – Jeg blir i Paris

  Brasils superstjerne Neymar avviser spekulasjoner rundt framtiden, og sier han forblir hos franske Paris Saint-Germain.

  Han har den siste tiden blitt nevnt i samme åndedrag som Real Madrid, men avviste i går alle rykter.

  – Jeg blir i Paris, jeg har en kontrakt, sa Neymar.

  Neymar jr.
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 13. etappe
Tour de France: 13. etappe
X Games Minneapolis
Sport i dag
Friidrett: Diamond League fra Monaco
Friidrett: Diamond League, Monaco