NRK Meny
Normal

Slik lader håndballjentene opp til finalen

GÖTEBORG (NRK): Nora Mørk tar jobben som DJ i garderoben når håndballjentene lader opp til EM-møtet med Nederland.

EM håndball kvinner i Sverige. Scandinavium Gøteborg.

I FINALEN: De norske jentene møter Nederland i EM-finalen i Göteborg klokken 18. Her jubler jentene for seier i semifinalen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Man er spent, noen ganger skulle man gjerne ønske å vite hvordan det går på forhånd. I garderoben er det høy musikk, folk prater sammen og tuller litt. Vi prøver å løse opp stemningen, sier Nora Mørk til NRK.

Hun tar selv en sentral rolle i de siste timene før en stor kamp. 25-åringen har hovedansvaret for at det spilles musikk i garderoben.

– Det går mye i pop og RnB. Vi spiller mye forskjellig. Det er mange som kommer med ønsker, men det går mye i hits, forklarer Mørk.

Noen vil ha stillhet

Mørk forteller at det er veldig individuelt hvordan spillerne ønsker å ha det de siste timene inn mot kamp. Noen sitter for seg selv og vil ha ro mens andre ønsker å snakke med lagvenninnene og høre på musikk.

– Det er noen som ikke sier noe som helst og bare sitter i sin egen boble. Det er viktig å få litt øyekontakt og føle at man er klar for det man skal inn i. Når vi er skikkelig klare, er det god og løs stemning, forteller Amanda Kurtovic.

EM håndball kvinner i Sverige. Scandinavium Gøteborg.

KAPTEIN: Stine Bredal Oftedal i pressesonen lørdag formiddag.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det er litt individuelt hvordan man lader opp. Jeg er ganske nervøs, kaldsvetter litt og er spent. Før semifinalen var det Nora Mørk som pushet meg. Hun spiller også musikk i garderoben som man blir gira av, sier Veronica Kristiansen.

Engasjert kaptein

Stine Bredal Oftedal føler et ekstra ansvar som kaptein. Hun prøver å se etter om det er noen som trenger en ekstra prat, et klapp på skulderen etter noen gode råd.

– Jeg prøver å snakke med folk og få dem til å føle seg bra. Likevel har jeg ofte nok med meg selv om nervene tar overhånd. Heldigvis er vi et lag og team der mange står frem og tar ansvar, sier Oftedal til NRK.

– Hvordan er den siste timen før en finale?

– Det er mye nerver og følelser. Vi har spilt noen finaler nå, så det er en følelse vi kjenner. Jeg håper vi får litt ro av det. Jeg holder alltid en siste tale ute på banen, men det er mange som bidrar. Jeg tror det er helt avgjørende at noen drar de andre opp, sier kapteinen.

Thorir Hergeirsson etter Tsjekkia-kampen

Siste nytt

 • Northug dropper Planica

  Petter Northug er fortsatt syk og står over verdenscupen i Planica, erfarer Adressa.no

  Dermed ryker siste kvalifiseringemulighet til OL for skikongen, som også måtte stå over NM på Gåsbu med forkjølelse etter Skandinavisk Cup-rennet i svenske Piteå.

  Langrenn, Petter Northug.
  Foto: Frilans / NTB scanpix
 • Balotelli tomålsscorer for Nice

  Mario Balotelli og Nice så lenge ut til å gå seirende ut av tirsdagens seriekamp mot Monaco.

  Balotelli scoret to og så lenge ut til å bli matchvinner, men like før slutt satte Radamel Falcao inn 2–2 for Monaco. Dermed endte kampen med poengdeling.

  Mario Balotelli (Nice) scoret to mål mot Monaco i tirsdagens seriekamp.
  Foto: ERIC GAILLARD / Reuters
 • Leicester enkelt videre i FA-cupen

  Leicester gikk enkelt videre fra FA-cupens 3. runde etter å ha slått nivå-to laget Fleetwood 2–0.

  Rett før pause scoret Kelechi Iheanacho 1–0 før samme mann satte inn Leicesters andre scoringen i det 77. minutt.

  Kelechi Iheanacho scorer sitt andre mål for kvelden i FA-cupens tredje runde.
  Foto: CARL RECINE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Menn kortprogram (Ukommentert)