NRK Meny
Normal

Slik lader håndballjentene opp til finalen

GÖTEBORG (NRK): Nora Mørk tar jobben som DJ i garderoben når håndballjentene lader opp til EM-møtet med Nederland.

EM håndball kvinner i Sverige. Scandinavium Gøteborg.

I FINALEN: De norske jentene møter Nederland i EM-finalen i Göteborg klokken 18. Her jubler jentene for seier i semifinalen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Man er spent, noen ganger skulle man gjerne ønske å vite hvordan det går på forhånd. I garderoben er det høy musikk, folk prater sammen og tuller litt. Vi prøver å løse opp stemningen, sier Nora Mørk til NRK.

Hun tar selv en sentral rolle i de siste timene før en stor kamp. 25-åringen har hovedansvaret for at det spilles musikk i garderoben.

– Det går mye i pop og RnB. Vi spiller mye forskjellig. Det er mange som kommer med ønsker, men det går mye i hits, forklarer Mørk.

Noen vil ha stillhet

Mørk forteller at det er veldig individuelt hvordan spillerne ønsker å ha det de siste timene inn mot kamp. Noen sitter for seg selv og vil ha ro mens andre ønsker å snakke med lagvenninnene og høre på musikk.

– Det er noen som ikke sier noe som helst og bare sitter i sin egen boble. Det er viktig å få litt øyekontakt og føle at man er klar for det man skal inn i. Når vi er skikkelig klare, er det god og løs stemning, forteller Amanda Kurtovic.

EM håndball kvinner i Sverige. Scandinavium Gøteborg.

KAPTEIN: Stine Bredal Oftedal i pressesonen lørdag formiddag.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det er litt individuelt hvordan man lader opp. Jeg er ganske nervøs, kaldsvetter litt og er spent. Før semifinalen var det Nora Mørk som pushet meg. Hun spiller også musikk i garderoben som man blir gira av, sier Veronica Kristiansen.

Engasjert kaptein

Stine Bredal Oftedal føler et ekstra ansvar som kaptein. Hun prøver å se etter om det er noen som trenger en ekstra prat, et klapp på skulderen etter noen gode råd.

– Jeg prøver å snakke med folk og få dem til å føle seg bra. Likevel har jeg ofte nok med meg selv om nervene tar overhånd. Heldigvis er vi et lag og team der mange står frem og tar ansvar, sier Oftedal til NRK.

– Hvordan er den siste timen før en finale?

– Det er mye nerver og følelser. Vi har spilt noen finaler nå, så det er en følelse vi kjenner. Jeg håper vi får litt ro av det. Jeg holder alltid en siste tale ute på banen, men det er mange som bidrar. Jeg tror det er helt avgjørende at noen drar de andre opp, sier kapteinen.

Thorir Hergeirsson etter Tsjekkia-kampen

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal