NRK Meny
Normal

Keeper-Katrine avslører hvordan Ungarns stjernespiller kan stoppes

Katrine Lunde Haraldsen er klubbvenninne med Ungarns stjernespiller Anita Görbicz. Den norske keeperen har dermed en mulig oppskrift på hvordan playmakeren kan stoppes.

Lunde og Görbicz

Katrine Lunde Haraldsen spiller til daglig sammen med Ungarns Anita Görbicz i den ungarske klubben Györ.

Foto: NTB Scanpix

Anita Görbicz

Anita Görbicz har jublet etter 29 scoringer så langt i EM. Mot Norge har hun planer om å øke det antallet.

Foto: AFP

Viktoria Redei Soos

Viktória Rédei Soós, også fra klubben Györ, er av de andre ungarske spillerne som kan skape problemer for det norske forsvaret.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp
Anja Edin

Anja Edin mener Norge må satse på det spillet som har fungert frem til nå i mesterskapet.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp
– Man må være smart for å stoppe Görbicz. Hun er en fantastisk god spiller, så det blir ikke enkelt, advarer Norges landslagskeeper Katrine Lunde Haraldsen.

Lettvekter

Anita Görbicz er Ungarns toppscorer i håndball-EM. Hun står med 29 mål så langt i mesterskapet. I tillegg står 29-åringen med 12 målgivende pasninger.

Med andre ord er Görbicz en av spillerne Norge må få bukt med om det skal bli spill om gullmedalje søndag.

Selv om Lunde Haraldsen advarer mot målmaskinen, tror landslagskeeperen Görbicz har en svakhet: Hun har ikke mange kilo på kroppen.

– Hun er litt lett, så får man litt nærkontakt så tror jeg de norske spillerne skal være litt sterkere, sier Lunde Haraldsen.

– Må være kompakte

Trener Thorir Hergeirsson mener hele laget må fungere om de effektivt skal få stoppet den ungarske stjerna.

– Det handler om at hele laget må være kompakte og kontante. Klarer vi det over hele fjøla, får ikke spillere som Görbicz de lukene og mulighetene de trenger, sier han til NRK.

Han avviser at det er aktuelt å sette en stor, norsk spiller for å «ta ut» Görbiicz.

– Nei. Hun spiller i alle posisjoner, så det er ikke mulig å sette én spiller på henne, sier han.

– Blir spesielt

Lunde Haraldsen kjenner flere av de ungarske landslagsspillerne i tillegg til Görbicz. Bakspillerne Anikó Kovacsics og Viktória Rédei Soós spiller også på klubblaget Györ.

– Jeg kjenner de, og de kjenner meg. Det er alltid litt spesielt når det er så mange kjente relasjoner og man kjenner spillerne også som personer, sier Lunde Haraldsen.

– Det blir spennende, men jeg håper det ikke blir for spennende, sier hun.

Tenker på Norge

Om det er ungarerne eller de norske spillerne som kan dra best nytt av kjennskapet og vennskapet, er Lunde Haraldsen ikke sikker på.

– Jeg håper jeg kan dra størst nytte av det. De har en trener som også har vært min trener, så vi får se hvor mye han har lært av meg - eller mot meg, sier den norske keeperen.

Anja Edin tror Lunde Haraldsen og Heidi Løke, som også spiller for Györ, kan gi det norske laget en fordel. Edin tenker likevel mest på det norske spillet før semifinalen.

– Jeg tror vi må konsentrere oss om oss selv. Nå vet vi hva som har funka frem til nå, og så må vi kjøre videre på det, sier Edin til NRK.

Siste nytt

 • Endelig VM-nei fra Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic kommer ikke til å spille for Sverige under sommerens VM. Det bekrefter forbundet i en pressemelding. – Jeg snakket med Zlatan tirsdag. Han har ikke endret seg med tanke på landslagsspill, sier landslagssjef Lars Richt.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
 • Son må i militære

  Tottenham må trolig unnvære sin sørkoreanske kantspiller Son Heung-min (25) i starten av Premier League i slutten av august. Årsaken er verneplikt-innkalling. Alle mannlige sørkoreanere er pålagt en 21 måneders tjeneste før man fyller 27 år.

   Son Heung-Min
  Foto: Nigel French / AP
 • Kommunen sa nei til Lørenskog

  Formannskapet i Lørenskog sa i går kveld samrøystes nei til å støtte Lørenskog Ishockeyklubb.

  Klubben hadde bedt om 916.000 kr, som dei må ha innan 3. mai for å unngå konkurs.

  Lørenskog Ishockey
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag