NRK Meny
Normal

Slik kan Finn-Hågen bli den store taperen – igjen

FALUN (NRK): Finn-Hågen Krogh er vraket fra tremilslaget for å forberede seg til lagsprinten – men uten noen garantier om å få gå den øvelsen heller.

Finn-Hågen Krogh

STRÅLENDE GENERALPRØVE: Petter Northug gratulerte og spådde Finn-Hågen Krogh et solid VM etter imponerende løp i Östersund. Spørsmålet er om Krogh får gå i VM.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg skjønner ikke hvorfor jeg har kommet opp i slike situasjoner, sier sprintlandslagstrener Aril Monsen med et lite smil.

Han er inne i sitt andre år i jobben, og allerede har han måttet ta flere ubehagelige avgjørelser enn de fleste trenere. Flere ganger har han måtte vrake løpere som har vært gode nok til å ta mesterskapsmedaljer.

Og den store taperen har vært Finn-Hågen Krogh (24). Nå kan vondt bli enda verre for finnmarkingen som vant begge rennene under VM-generalprøven i Östersund sist helg.

Spares uten garanti

Til OL i fjor ble Krogh først tatt ut til sprintlaget. Så ble han satt ut av laget fordi Ola Vigen Hattestad vant generalprøven.

I år var det altså Krogh som vant generalprøven – men uten å få plass på laget.

Tirsdag ble det klart at Krogh heller ikke får gå lørdagens 30 km fellesstart med skibytte i Falun. Ifølge allroundlandslagstrener Trond Nystad, som har tatt ut tremilslaget, spares Krogh med tanke på søndagens lagsprint.

Det er fire kandidater til de to plassene på lagsprint. Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby skal begge gå lørdagens tremil. Krogh og Anders Gløersen skal ikke gå.

– To av kandidatene skal gå tremila. Det ville vært dumt å sende ut tre av de aktuelle dagen før lagsprinten. Så det er en taktisk vurdering, sier Nystad til NRK.

– Betyr det at Krogh spares til lagsprinten, men uten garantier om å få gå den?

– Korrekt, sier Nystad.

Krogh får heller ikke være reserve til tremila, bekrefter Nystad.

Arild Monsen

FOR GODE GUTTER: Arild Monsen har så mange sterke løpere på laget at han må vrake flere gullkandidater u VM.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Kunne kjempet om gull

Mens Nystad tar ut tremilslaget, tar Monsen – som er Kroghs trener – ut lagsprintlaget. Monsen sier til NRK at Krogh ikke ville vært uaktuell søndag hvis han hadde gått lørdag.

– Kunne Krogh ha kjempet om gull på tremila?

– Ja, han kunne vært med og kjempet. Han er i god form, man vet aldri, sier Monsen til NRK.

Ifølge Trond Nystad er det godt håp om at Krogh uansett får gå i VM. På 15-kilometeren er han vanskelig å komme utenom.

– I OL i fjor syntes jeg oppriktig synd på ham. Jeg håpe jeg slipper å synes synd på ham etter VM, sier Nystad.

Siste nytt

  • Ankelbrudd for Marcel Hirscher

    Alpinisten Marcel Hirscher har pådratt seg et brudd i ankelen på trening. Det melder østerrikeren selv på sin Twitter- og Instagram-konto. Han ble fløyet til sykehuset i Salzburg og ventes å være ute i rundt seks uker.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Sprint i Aure
Toppidrettsveka: Sprint