Slik kan Finn-Hågen bli den store taperen – igjen

FALUN (NRK): Finn-Hågen Krogh er vraket fra tremilslaget for å forberede seg til lagsprinten – men uten noen garantier om å få gå den øvelsen heller.

Finn-Hågen Krogh

STRÅLENDE GENERALPRØVE: Petter Northug gratulerte og spådde Finn-Hågen Krogh et solid VM etter imponerende løp i Östersund. Spørsmålet er om Krogh får gå i VM.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg skjønner ikke hvorfor jeg har kommet opp i slike situasjoner, sier sprintlandslagstrener Aril Monsen med et lite smil.

Han er inne i sitt andre år i jobben, og allerede har han måttet ta flere ubehagelige avgjørelser enn de fleste trenere. Flere ganger har han måtte vrake løpere som har vært gode nok til å ta mesterskapsmedaljer.

Og den store taperen har vært Finn-Hågen Krogh (24). Nå kan vondt bli enda verre for finnmarkingen som vant begge rennene under VM-generalprøven i Östersund sist helg.

Spares uten garanti

Til OL i fjor ble Krogh først tatt ut til sprintlaget. Så ble han satt ut av laget fordi Ola Vigen Hattestad vant generalprøven.

I år var det altså Krogh som vant generalprøven – men uten å få plass på laget.

Tirsdag ble det klart at Krogh heller ikke får gå lørdagens 30 km fellesstart med skibytte i Falun. Ifølge allroundlandslagstrener Trond Nystad, som har tatt ut tremilslaget, spares Krogh med tanke på søndagens lagsprint.

Det er fire kandidater til de to plassene på lagsprint. Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby skal begge gå lørdagens tremil. Krogh og Anders Gløersen skal ikke gå.

– To av kandidatene skal gå tremila. Det ville vært dumt å sende ut tre av de aktuelle dagen før lagsprinten. Så det er en taktisk vurdering, sier Nystad til NRK.

– Betyr det at Krogh spares til lagsprinten, men uten garantier om å få gå den?

– Korrekt, sier Nystad.

Krogh får heller ikke være reserve til tremila, bekrefter Nystad.

Arild Monsen

FOR GODE GUTTER: Arild Monsen har så mange sterke løpere på laget at han må vrake flere gullkandidater u VM.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Kunne kjempet om gull

Mens Nystad tar ut tremilslaget, tar Monsen – som er Kroghs trener – ut lagsprintlaget. Monsen sier til NRK at Krogh ikke ville vært uaktuell søndag hvis han hadde gått lørdag.

– Kunne Krogh ha kjempet om gull på tremila?

– Ja, han kunne vært med og kjempet. Han er i god form, man vet aldri, sier Monsen til NRK.

Ifølge Trond Nystad er det godt håp om at Krogh uansett får gå i VM. På 15-kilometeren er han vanskelig å komme utenom.

– I OL i fjor syntes jeg oppriktig synd på ham. Jeg håpe jeg slipper å synes synd på ham etter VM, sier Nystad.

Siste nytt

 • Ny jobb for Jacobsen

  Tidligere skihopper og NRK-ekspert, Anders Jacobsen, er ansatt som sportssjef i Norges motorsportforbund og begynner i sin nye jobb allerede 1. november, skriver NTB. Jacobsen erkjenner at han ikke har så mye erfaring med motorsport, men gleder seg til utfordringen. – Jeg har en del tanker i forhold til hva vi kan gjøre, sier han.

  – Bedre toppidrettshode skal man lete lenge etter, og dette vil være med å løfte forbundets satsing på toppidrett, sier generalsekretær Tony Isaksen.

  Anders Jacobsen
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Superrekken brutt for Hovland

  Etter rekordmange 19 runder på rad med under 70 slag sa det til slutt stopp for Viktor Hovland. På den tredje runden på PGA-turneringen i Sør-Korea endte nordmannen på 74 slag, og er totalt fire slag under par og en delt 33.-plass før avslutningen søndag. Hovland gikk runden med fire birdies og fire bogeys, men på siste hull ble det en dobbelbogey. Justin Thomas og Danny Lee deler ledelsen, 15 under par.

  cAzcm8UeBj4
  Foto: Jared C. Tilton / AFP
 • Di Maria-dobbel da PSG vant

  Angel Di Maria var den store spilleren da Paris Saint-Germain vant 4-1 borte mot Nice i den franske toppdivisjonen fredag.

  Argentineren scoret to mål på seks minutter før pause da hovedstadsklubben tok tre poeng fredag. De økte ledelsen på toppen av tabellen.

  Nantes på andreplass er fem poeng bak, men kan knappe inn når de møter bunnlaget Metz på bortebane lørdag.

  DXhS2bwFxBo
  Foto: Daniel Cole / Daniel Cole

Sendeplan

Kl. Program Kanal