Slik hyller Tønseth svensken som ydmyket ham

BEITOSTØLEN (NRK): Med svensk flagg på hanskene gjør Didrik Tønseth rent bord på Beitostølen. Nå vil han ha revansje på Johan Olsson.

Didrik Tønseth

SVENSKE FARGER: Her er hanskene Norges i øyeblikket beste langrennsløper, Didrik Tønseth, velger.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Fredag vant han 15 km klassisk på blanke ski. Lørdag fulgte han opp med en ny seier på 15 km fristil. I Martin Johnsrud Sundbys fravær har Didrik Tønseth virkelig vist seg fram i den norske langrennsåpningen.

Og det med svensk flagg på hanskene.

Slik forklarer han det overfor NRK:

– Det er en hyllest til Johan Olsson. Comebacket hans. Det er stas at han er tilbake.

– Jeg ble ydmyket

Det gir nemlig Tønseth mulighet til å rette opp i noe som fortsatt plager ham.

– Jeg føler at jeg har noe uoppgjort med han etter VM-stafetten i Falun. Jeg håper på revansje i år, sier han.

Det var riktig nok Tønseth og Norge som tok gull. Men selv fikk trønderen stryk av Johan Olsson på sin etappe.

– Jeg ble ydmyket, fastslår Tønseth.

Alt tyder i hvert fall på at han er bedre rustet til en ny duell mot Olsson. Resultatene på Beitostølen viser at Tønseth er en bedre skiløper enn noen gang.

Sterkere

Det forklarer han med to ting:

– Jeg tror det er perfekt timing etter høydeoppholdet. Det er dag ti. Så jeg tror vi får igjen mye for det. Tester jeg har gjort viser at jeg hadde godt utbytte av den samlinga, så får vi se hvor lenge det varer, sier Tønseth.

Og:

– Jeg er blitt sterkere. Jeg og Tor Arne har jobbet mye med staking, vi har staket i Steinberget i Trondheim. Jeg har holdt på mye der. Det får jeg igjen både i klassisk og skøyting.

– Tyn for «baris»-bilder

At Tønseth er blitt sterkere, vises også på kroppen hans. Det har hans følgere i sosiale medier ikke kunnet gå glipp av.

– Jeg har fått tyn for alle «baris»-bildene, men jeg svarer på tiltale den helga her. Jeg føler jeg er blitt mye mer robust. Sterkere, sier Didrik Tønseth – som nå reiser til verdenscupåpninga i Kuusamo neste helg som en av de store favorittene.

Tønseth vant lørdagens renn foran Simen Hegstad Krüger og Simen Andreas Sveen.

I Bruksvallarna vant for øvrig Johan Olsson lørdagens 15 km klassisk i den svenske langrennsåpningen

Siste nytt

 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • TV 2: Ødegaard starter mot Spania

  Martin Ødegaard får sjansen fra start borte mot Spania, skriver TV 2. Mohamed Elyounoussi, som ikke har hatt tillit i Southampton, henvises dermed til benken, ifølge kanalen. TV 2 melder at Lars Lagerbäck har tatt ut følgende lag: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

  Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal