NRK Meny
Normal

Slik har utrolige Messi blitt enda bedre

Nå scorer Lionel Messi både på firspark og med høyrefoten. Det gjør at han igjen er verdens beste fotballspiller.

TOPP TOPSHOT-FBL-FIFA-BALLONDOR-GALA

BLIR BEDRE OG BEDRE: Lionel Messi her med sin femte Gullball. Ingen blir overrasket om det blir flere i årene som kommer.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Mandag mottok Lionel Messi sin femte Gullball i karrieren.

Utmerkelsen beviser at han nok en gang er verdens beste fotballspiller, og nå spør mange seg om Cristiano Ronaldo noen gang igjen vil vippe han ned fra tronen igjen.

FBL-FIFA-BALLONDOR-GALA

RETURN OF THE KING: Cristiano Ronaldo måtte se tittelen som verdens beste fotballspiller forsvinne til Lionel Messi. Her gratulerer han argentineren.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

.

– Skulle trendene fra denne sesongen fortsette, vil det ikke overraske om Ronaldo havner utenfor podiet om 12 måneder, skriver NRKs fotballskribent Thore Haugstad i sin kommentar etter årets utdeling.

Forbedrer seg stadig

Messi har i flere år fremstått som en nærmest komplett fotballspiller. Men ballgeniet har likevel vist en imponerende evne til å forbedre det som kan trekkes frem som hans svake sider - om man kan kalle det for det.

ESPN trekker frem spesielt to ting som Messi har blitt bedre på. Den ene er evnen til å score på frispark. I 2008/2009-sesongen scoret han på ett frispark - denne sesongen har han allerede scoret fire, og halve sesongen gjenstår.

– Han har fotball som sin store lidenskap. Han er en superkompetitiv spiller som alltid ønsker å vinne alt. Han blir bedre for hvert år fordi han i tillegg til sin eksepsjonelle kvalitet har et naturlig talent og begeistring for det han gjør. Han tenker ikke på at han vil vinne Gullballen. Men han vet at dersom han og laget spiller bra, så vil muligheten være der, sier tidligere Barcelona-kaptein Carles Puyol.

Har blitt bedre med høyrefoten

Et annen ting som Messi har blitt bedre på er evnen til å bruke høyrefoten mer aktivt. Man kan se det både på måten han mottar ballen med høyrefoten, måten han slår crossere med høyrefoten, og ikke minst at han har begynt å score mål med foten som tidligere ble beskyldt for å være et av hans «svake punkt».

APTOPIX Spain Soccer Champions League

BLITT BEDRE MED HØYRE: Lionel Messi chipper ballen vakkert over Manuel Neuer med høyrefoten, og sender Barcelona til Mesterliga-finale.

Foto: Emilio Morenatti / Ap

Et eksempel på det siste så man da han chippet ballen over Manuel Neuer mot Bayern München i semifinalen av Mesterligaen forrige sesong.

ESPN skriver at Messi før 2014/2015-sesongen hadde scoret ti ganger med høyrefoten på én og samme sesong. Men forrige sesong økte han det antallet til 16.

Det vet Barcelona-trener Luis Enrique å sette pris på.

– Det er unikt og spesielt å ha en sånn type spiller. En som kontinuerlig bryter rekorder, og fortsetter å være den beste. Jeg har ingen tvil om at dette kommer til å vare så lenge han selv ønsker.

Så kan man spørre seg. Hvor lenge skal Messi fortsette å høste gullballer. Det som er sikkert er at en spiller som fortsetter å styrke sine sterke sider, samtidig som han forbedrer sine «svake sider», blir vanskelig å vippe ned fra tronen.

Siste nytt

 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal