Slik kan du følge Carlsens jakt på ny VM-dobbel

NRK sender live fra VM i hurtigsjakk og lynsjakk. Her kan du lese hvordan du får du med deg all moroa.

Magnus Carlsen

GLISER BREDT: Kommer Magnus Carlsen til å smile på samme måten onsdag? Nordmannen jakter nye VM-titler på NRK de nærmeste dagene.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Følg VM i hurtigsjakk og lynsjakk fra vårt livesenter her!

I Berlin gjør sjakkspillerne seg klare, brikkene settes på plass og det gjøres klart til noen svært spennende sjakkdager. Magnus Carlsen går for å forsvare VM-titlene sine i de to disiplinene. Det blir en ekstrem utfordring for sjakk-kongen.

Carlsen er den første sjakkspilleren noensinne som har innehatt alle de tre verdensmestertitlene på samme gang, og under VM i Berlin kan du følge jakten hans på å fortsatt inneha den statusen.

VM i hurtigsjakk spilles fra lørdag til mandag, mens de to påfølgende dagene er viet VM i lynsjakk.

Profilerte gjester

NRK stiller med live studiosending hver dag, i tillegg til reporter i Berlin. I studio sitter Line Andersen, Torstein Bae og Heidi Røneid, i tillegg til en gjest, for å følge partiene hver eneste dag.

Dette er gjestene som deltar på sjakksendingene sammen med de tre:

 • Lørdag: Jon Almaas
 • Søndag: Harald Eia
 • Mandag: Roger Finjord
 • Tirsdag: Sarah Natasja Melbye
 • Onsdag: Øystein Bache

Analyser på nett

Askild Bryn

Sjakkspiller Askild Bryn styrer chatten på NRK.no.

Foto: Peder Mørtvedt / NRK

Alle partiene kan i tillegg følges på NRK.no, der vi stiller med egen chat, der Askild Bryn styrer ordet. Bryn har en rating på rundt 2000, og han opplyser folket om utviklingen både i Carlsens parti og andre interessante partier.

Siste nytt

 • Gullkampen tilspisser seg i Spania

  Målene uteble da Atlético Madrid beholdt tabelltoppen etter 0-0 borte mot tittelrival Barcelona. Nå har Real Madrid alt i egne hender, for de regjerende mesterne vil være sikret nok en La Liga-tittel om de vinner alle sine fire siste kamper.

  Barcelona ville overtatt serieledelsen og med hjemmeseier på Camp Nou, men nå er de avhengig av at konkurrentene avgir poeng i innspurten. Atlético har 77 poeng mot Barcelonas 75, mens Real Madrid står på 74 med én kamp mindre spilt.

  Spain Soccer La Liga. Lionel Messi.
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Haaland jublet for Sancho-scoring

  En skadet Erling Braut Haaland måtte se kampen mot Leipzig fra tribunen, men kunne strekke armene i været da Jadon Sancho satte ballen i mål i det 87. minutt. Med det sikret han 3-2-seier for Dortmund og verdifulle poeng med tanke på mesterligaplass.

  Dortmund åpnet kampen mot Alexander Sørloths Leizig best. Marco Reus satte inn 1-0, og kampens eneste scoring før pause. Så, like etter pause, scoret Sancho hjemmelagets andre og gjorde oppgaven vanskelig for Leipzig.

  Men gjestene slo tilbake. For med et snaut kvarters mellomrom scoret Lukas Klostermann og Daniel Olmo hvert sitt, og dermed var lagene like langt i Dortmund. Men målet til Sancho, tre minutter før ordinær tid, sikret seieren og tre livsviktige poeng for Borussia Dortmund i kampen om mesterligaplass.

  Seieren gjorde samtidig Bayern München til ligamestere. Leipzig på andreplass er sju poeng bak med to kamper igjen, og dermed har de ikke mulighet til å ta igjen Bayern. Dortmund ligger på fjerdeplass med 58 poeng.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Leon Kuegeler / AFP
 • Foss med knallsterk Giro-åpning

  Tobias Foss leverte en glimrende tempo og ble nummer tre på første etappe i Giro d'Italia. Han var 13 sekunder bak tempovinneren Filippo Ganna, melder NTB.

  Den 104. utgaven av Giro d'Italia ble innledet med en tempo på 8,6 kilometer i Torinos gater.

  Nordmannen var raskest blant de første startende, og han var i ledelsen i en snau halvtime da han ble straffet av Edoardo Affini. Lagkameraten snek seg to sekunder foran. Ganna var ytterligere ti sekunder raskere.

  Tobias Foss
  Foto: Heiko Junge / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal