Slik kan du følge Carlsens jakt på ny VM-dobbel

NRK sender live fra VM i hurtigsjakk og lynsjakk. Her kan du lese hvordan du får du med deg all moroa.

Magnus Carlsen

GLISER BREDT: Kommer Magnus Carlsen til å smile på samme måten onsdag? Nordmannen jakter nye VM-titler på NRK de nærmeste dagene.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Følg VM i hurtigsjakk og lynsjakk fra vårt livesenter her!

I Berlin gjør sjakkspillerne seg klare, brikkene settes på plass og det gjøres klart til noen svært spennende sjakkdager. Magnus Carlsen går for å forsvare VM-titlene sine i de to disiplinene. Det blir en ekstrem utfordring for sjakk-kongen.

Carlsen er den første sjakkspilleren noensinne som har innehatt alle de tre verdensmestertitlene på samme gang, og under VM i Berlin kan du følge jakten hans på å fortsatt inneha den statusen.

VM i hurtigsjakk spilles fra lørdag til mandag, mens de to påfølgende dagene er viet VM i lynsjakk.

Profilerte gjester

NRK stiller med live studiosending hver dag, i tillegg til reporter i Berlin. I studio sitter Line Andersen, Torstein Bae og Heidi Røneid, i tillegg til en gjest, for å følge partiene hver eneste dag.

Dette er gjestene som deltar på sjakksendingene sammen med de tre:

 • Lørdag: Jon Almaas
 • Søndag: Harald Eia
 • Mandag: Roger Finjord
 • Tirsdag: Sarah Natasja Melbye
 • Onsdag: Øystein Bache

Analyser på nett

Askild Bryn

Sjakkspiller Askild Bryn styrer chatten på NRK.no.

Foto: Peder Mørtvedt / NRK

Alle partiene kan i tillegg følges på NRK.no, der vi stiller med egen chat, der Askild Bryn styrer ordet. Bryn har en rating på rundt 2000, og han opplyser folket om utviklingen både i Carlsens parti og andre interessante partier.

Siste nytt

 • Casper Ruud videre i Miami

  Casper Ruud slo mandag Jason Jung fra Taiwan i to strake sett og er videre til 2. kvalifiseringsrunde i Miami Open, som er siste hinder før turneringen. Nå venter vinneren av oppgjøret mellom australske Alex Bolt og Jevgenij Donskoj fra Russland.

  Tennis - Australian Open - Casper Ruud of Norway v Quentin Halys of France - Court 19, Melbourne, Australia
  Foto: Thomas Peter / Reuters
 • Ajer klar til Spania-kampen

  Kristoffer Ajer blir klar til den første EM-kvalifiseringskampen borte mot Spania på lørdag, i følge landslagssjef Lars Lagerbäck. 20-åringen fullførte ikke for Celtic mot Dundee lørdag, etter at han fikk en smell i ansiktet og måtte ha behandling.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Bulgaria
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sundby ferdig for sesongen

  Martin Johnsrud Sundby står over verdenscupavslutningen i Canada, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. «Luften har rett og slett gått ut av ballongen», heter det. Totalt skal 20 norske utøvere delta i minitouren i Quebec.

  Sundby.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal