NRK Meny
Normal

– Dette er første gang på fire år jeg kan si jeg er lykkelig uten å le eller lyve

BISLETT (NRK.no): Isabelle Pedersen (21) sprudlet så mye på Bislett at pressefolkene mumlet om henne som vår neste store friidrettsstjerne. Det var ingen selvfølge for kort tid siden.

Isabelle Pedersen

Isabelle Pedersen jubler hemningsløst etter den personlige rekorden på 100 meter hekk på Bislett. Gliset var fortsatt på plass en drøy haltvime senere i pressesonen - og etter alt å dømme videre utover kvelden.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Isabelle Pedersen

Isabelle Pedersen flyr inn til 13,16 og ny personlig rekord.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Åh, dette er deilig. Jeg blir så overvelmet at jeg bare «åh, herregud!» nærmest ropte Isabelle Pedersen utover pressesonen etter Bislett Games på torsdag.

Da hadde hun akkurat satt personlig rekord med 13,16 på 100 meter hekk - en forbedring med seks hundredeler. Det føltes usedvanlig godt etter en periode hvor ting ikke har gått på skinner.

– Det føles virkelig godt. Jeg hadde håpet på en enda bedre tid, for jeg skulle gjerne løpt under 13 blank, men likevel er jeg fornøyd, for jeg forbedret meg. Det er noe man kan greie å glede seg over når man er lykkelig, sier Pedersen til NRK.no.

– Nå krangler jeg ikke med mitt eget ego

Hun er så oppspilt etter løpet at hun nesten blir andpusten av alle ordene som skal ut samtidig.

21-åringen er hekkeløperen som skal ta opp arven etter Christina Vukicevic, og har lenge vært regnet som et av Norges aller største friidrettstalenter, men de siste årene har hun ikke fått ut potensialet sitt skikkelig.

Hovedgrunnen sitter mellom ørene.

– Det er tre til fire år siden jeg kunne se meg selv i speilet og si at jeg er lykkelig, uten å måtte le eller lyve til meg selv. Nå krangler jeg ikke med mitt eget ego, forteller en åpenhjertig Isabelle Pedersen til NRK.no.

Isabelle Pedersen overrasket alle på Bislett Games med ny personlig rekord. Hun var bare seks hunderdeler fra VM-kravet og var storfornøyd med innsatsen.

Slik reagerte Isabelle Pedersen da hun ble intervjuet av NRK på direkten rett etter løpet.

Gikk ut med sterk historie

I år har nemlig brikkene falt på plass for jenta som var rangert som verdens beste junior i 2011.

– Forskjellen er at nå står jeg opp hver dag med et smil. Jeg ligger ikke og slumrer med vekkerklokken i en time. Det er opp og lese morgenavisen, drikke kaffe og bare tenke «yes!». Om det så pissregner, er jeg fortsatt glad, sier Pedersen mens hun nesten tripper i pressesonen.

Den tidligere ungdomsverdensmesteren fikk det siste mentale gjennombruddet tidligere denne uka, da hun valgte å gå ut i Aftenposten og fortelle om en av sitt livs store hemmeligheter: at faren forlot henne før hun ble født og ikke ville ha kontakt med henne.

Allerede som tiåring bestemte Pedersen seg for å bli så god i friidrett at faren bare måtte se henne. I fjor møttes de for første gang.

– All usikkerheten slapp taket

Pedersen valgte å fortelle sin historie for å vise andre, og spesielt barn, at også forbildene deres kan ha hatt en tøff fortid. Nå mener hun at det å åpne opp også har hjulpet henne selv som idrettsutøver.

– Det høres kanskje dumt ut, men det har så utrolig mye å si for deg selv og for motivasjonen.

– All usikkerheten slapp taket etter jeg hadde en lang prat med moren min om artikkelen. Jeg kjente hele kroppen bare «aaaaah», sier 21-åringen og strekker armene rett i været med et stort smil.

Isabelle Pedersen satt ny personlige rekord på 100 meter for kvinner, bare seks hundredeler fra VM kravet.

Se Isabelle Pedersen sette personlig rekord på Bislett.

Vil under 13 blank

Nå svever hun på en medgangsbølge, men det er fortsatt et langt stykke igjen til verdenstoppen.

Tiden hennes på Bislett er litt under et sekund bak verdensrekorden på 12,21.

– Jeg vil under 13, for da er man liksom offisielt hekkeløper. Men det er bare å jobbe med de små tingene, også får vi se. Det spiller ingen rolle om jeg løper langt ned på 12-tallet eller litt lenger opp, jeg har uansett klart en barriere.

– Nå bare gleder jeg meg til resten av sesongen, sier Isabelle Pedersen.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal