Normal

Slik er det å falle i verdens nest største hoppbakke

Slovenske Jurij Tepes falt i skiflygingsbakken i Planica under sitt treningshopp torsdag. Fallet ble fanget på video av videokameraet på hopperens hjelm.

En prøvehopper faller med GoPro kamera på hodet. Slik er det å falle i skiflygningsbakken.

Slik gikk det for seg da Tepes falt i Planica – med et kamera festet på hjelmen.

Planica er den nest største hoppebakken i verden etter Vikersund-bakken. Med en bakkestørrelse på 215 meter, er det med andre ord ikke hvem som helst som kan sette utfor.

For av og til går det galt – også for de beste skiflygerne.

Jurij Tepes ligger på 7.-plass i skiflyginscupen, og var uansett forhåndskvalifisert til fredagens renn, men torsdagens hopp ville ikke hjulpet ham oppover resultatlistene hadde det skjedd under selve konkurransen.

Sloveneren mistet styringen underveis i hoppet og falt på 80 meter. Det gikk heldigvis bra med Tepes, som stiller til rennet fredag.

Tepes hadde festet et videokamerat på hjelmen. Dermed kan seerne få en opplevelse av hvordan det er falle i den enorme hoppbakken.

I toppen av artikkelen kan du se video av fallet fra Tepes sin vinkel. Under kan du se fallet filmet fra siden.

Slovenske Jurij Tepes falt på treningen torsdag morgen, heldigvis gikk bra og han hoppet igjen i kvalifiseringen. Kommentatorer: Arne Scheie og Espen Bredesen

Her gikk det veldig galt

Siste nytt

 • Mjøndalen vant toppkampen

  Tony Brochmann og Quint Jansen scoret da Mjøndalen slo Aalesund 2-0 i toppkampen i 1. divisjon. Aalesund, Mjøndalen og Viking står dermed alle med 49 poeng i opprykkskampen. To lag rykker rett opp i eliteserien.

  Mjøndalen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jarstein skadet, Hertha tapte

  Hertha Berlin måtte tåle sitt første serietap for sesongen da Werder Bremen vant 3-1 i tirsdagens toppkamp i Bundesliga. Hertha-keeper Rune Almenning Jarstein måtte byttes ut i pausen etter at han fikk en støtskade i låret, melder NTB.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • RBK-stevning sendt til retten

  Rosenborg Ballklub skal nå offisielt være stevnet for retten, ifølge advokaten til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun: – Begge stevningene er nå sendt til retten, bekrefter Andreas Messelt Ekker overfor NRK. Organisasjonssjef i RBK, Trond Alstad, sier de ikke har mottatt stevningen. Utover det vil verken han eller styreleder Ivar Koteng kommentere saken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Team Ingebrigtsen