NRK Meny
Normal

Slik er det å falle i verdens nest største hoppbakke

Slovenske Jurij Tepes falt i skiflygingsbakken i Planica under sitt treningshopp torsdag. Fallet ble fanget på video av videokameraet på hopperens hjelm.

En prøvehopper faller med GoPro kamera på hodet. Slik er det å falle i skiflygningsbakken.

Slik gikk det for seg da Tepes falt i Planica – med et kamera festet på hjelmen.

Planica er den nest største hoppebakken i verden etter Vikersund-bakken. Med en bakkestørrelse på 215 meter, er det med andre ord ikke hvem som helst som kan sette utfor.

For av og til går det galt – også for de beste skiflygerne.

Jurij Tepes ligger på 7.-plass i skiflyginscupen, og var uansett forhåndskvalifisert til fredagens renn, men torsdagens hopp ville ikke hjulpet ham oppover resultatlistene hadde det skjedd under selve konkurransen.

Sloveneren mistet styringen underveis i hoppet og falt på 80 meter. Det gikk heldigvis bra med Tepes, som stiller til rennet fredag.

Tepes hadde festet et videokamerat på hjelmen. Dermed kan seerne få en opplevelse av hvordan det er falle i den enorme hoppbakken.

I toppen av artikkelen kan du se video av fallet fra Tepes sin vinkel. Under kan du se fallet filmet fra siden.

Slovenske Jurij Tepes falt på treningen torsdag morgen, heldigvis gikk bra og han hoppet igjen i kvalifiseringen. Kommentatorer: Arne Scheie og Espen Bredesen

Her gikk det veldig galt

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street