NRK Meny
Normal

Slik blir den norske hoppuka

Den norske hoppledelsen presenterer hoppukeprosjektet for FIS denne helgen. – Det er over 90 prosent sjanse for at vi får den første, store norske hoppuka, sier hoppsjefen.

Clas Brede Bråthen

VIL HA FOLKEFEST: Sportssjef Clas Brede Bråthen, med beinet over en lokal maskot, smiler med resten av det norske støtteapparatet i Planica i mars. Nå vil han ha en hoppfest i Norge også.

Foto: Anders Engeland / NRK

I helgen samles de internasjonale hoppkomitéene i FIS i sveitsiske Zürich. Der kommer en tung, norsk delegasjon til å jobbe for en norsk hoppuke i mars. Søknaden er sendt og datoene er klare.

– Det er ingen tvil om at det blir store endringer på kalenderen. Det åpner dører for noen og lukker døra for andre. Utfordringen blir å få andre til å se mulighetene vi ser, sier hopplandslagets sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

Kan bli tøffe diskusjoner

Clas Brede Bråthen

Clas Brede Bråthen håper det blir en bred enighet i helgen om en norsk hoppuke.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Bråthen sitter også i kalenderkomitéen for hopp i FIS. Der sitter representanter fra alle nasjonene i hoppsirkuset. Han innrømmer at det kan bli tøffe forhandlinger og diskusjoner i helgen.

– Om vi får igjennom dette så er det uten tvil hoppsporten og Norge som er de store vinnerne. Vi er en markant skikkelse i skisporten. Der har vi en sterk posisjon. Vi håper at de som mister noe med dette, klarer å se at hoppsporten vinner, sier Bråthen.

Ifølge søknaden, som NRK har fått tilgang til, ønsker Norges skiforbund å starte den norske hoppuka i Oslo. Ni dager, seks konkurranser og en vinner.

*Holmenkollen, 11. og 12. mars, lagkonkurranse og individuell konkurranse.

*Lillehammer, 14. mars, individuell konkurranse.

*Granåsen, 16. mars, individuell konkurranse.

*Vikersund, 18. og 19. mars, to individuelle konkurranser.

NRK avslørte planene allerede i februar. Da fortalte den mektige FIS-direktøren, Walter Hofer, at de var positive til planene.

– Vi håper på gjennomslag for forslaget. Gjør vi det så kan vi sette i gang en litt større jobb om hvordan dette kan gjennomføres og ha mye mer klart når dette skal endelig vedtas på den store FIS-kongressen i juni, sier Bråthen.

Siste nytt

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

 • Start med langt steg mot opprykk

  Start slo Ranheim 4-2 og har stø kurs mot opprykk til eliteserien.

  Andreas Rye og Mads Reginiussen gav Ranheim 2-0. Men to av Niels Vorthoren gav 2-2 ved pause, og to av Steffen Lie Skålevik sikra Start-siger.

  Start - Ranheim
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal