Slik blir den norske hoppuka

Den norske hoppledelsen presenterer hoppukeprosjektet for FIS denne helgen. – Det er over 90 prosent sjanse for at vi får den første, store norske hoppuka, sier hoppsjefen.

Clas Brede Bråthen

VIL HA FOLKEFEST: Sportssjef Clas Brede Bråthen, med beinet over en lokal maskot, smiler med resten av det norske støtteapparatet i Planica i mars. Nå vil han ha en hoppfest i Norge også.

Foto: Anders Engeland / NRK

I helgen samles de internasjonale hoppkomitéene i FIS i sveitsiske Zürich. Der kommer en tung, norsk delegasjon til å jobbe for en norsk hoppuke i mars. Søknaden er sendt og datoene er klare.

– Det er ingen tvil om at det blir store endringer på kalenderen. Det åpner dører for noen og lukker døra for andre. Utfordringen blir å få andre til å se mulighetene vi ser, sier hopplandslagets sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

Kan bli tøffe diskusjoner

Clas Brede Bråthen

Clas Brede Bråthen håper det blir en bred enighet i helgen om en norsk hoppuke.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Bråthen sitter også i kalenderkomitéen for hopp i FIS. Der sitter representanter fra alle nasjonene i hoppsirkuset. Han innrømmer at det kan bli tøffe forhandlinger og diskusjoner i helgen.

– Om vi får igjennom dette så er det uten tvil hoppsporten og Norge som er de store vinnerne. Vi er en markant skikkelse i skisporten. Der har vi en sterk posisjon. Vi håper at de som mister noe med dette, klarer å se at hoppsporten vinner, sier Bråthen.

Ifølge søknaden, som NRK har fått tilgang til, ønsker Norges skiforbund å starte den norske hoppuka i Oslo. Ni dager, seks konkurranser og en vinner.

*Holmenkollen, 11. og 12. mars, lagkonkurranse og individuell konkurranse.

*Lillehammer, 14. mars, individuell konkurranse.

*Granåsen, 16. mars, individuell konkurranse.

*Vikersund, 18. og 19. mars, to individuelle konkurranser.

NRK avslørte planene allerede i februar. Da fortalte den mektige FIS-direktøren, Walter Hofer, at de var positive til planene.

– Vi håper på gjennomslag for forslaget. Gjør vi det så kan vi sette i gang en litt større jobb om hvordan dette kan gjennomføres og ha mye mer klart når dette skal endelig vedtas på den store FIS-kongressen i juni, sier Bråthen.

Siste nytt

 • Satsar vidare på unge talent

  Vålerenga forlenga med unggutane Jacob Dicko Eng (17) og Seedy Jatta (18). Det opplyser klubben i ei pressemelding.

  Dei to har i år fått sjansen både i Eliteserien og i sommarens europakvalifisering.

  Dicko Eng vart henta frå Lyn i januar, men spelte seg raskt inn på A-laget. Jatta har vore involvert i 17 A-lagskampar denne sesongen, og fekk sitt første mål borte mot Stabæk.

  Dicko Eng har signert ein kontrakt som varer til juli 2024, medan Jatta har forlenga til sommaren 2025.

  Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Vålerenga (0-2)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Vil likevel vaksinere seg

  Tennisstjerna Stefanos Tsitsipas snur i vaksinespørsmålet og har bestemt seg for å ta vaksine mot korona før årsskiftet.

  Det fortel grekaren til Antenna TV i heimlandet.

  For ein månad sidan sa Tsitsipas at han i frykt for biverknadar ikkje ville ta vaksinen frivillig.

  – Eg blir vaksinert før året er omme. Det vil eg gjere for å kunne ete på restaurant og gå i butikkar, seier Tsitsipas.

  US Open Tennis
  Foto: Frank Franklin Ii / AP
 • Gündogan usikker før viktige kamper

  Midtbanemann Ilkay Gündogan er trolig det siste tilskuddet på skadelisten til Manchester City før en periode med flere store oppgjør.

  Gündogan spilte hele kampen som endte 0-0 mot Southampton lørdag. City-manager Pep Guardiola sa mandag at Gündogan «trolig» er skadd.

  I kampen mot Southampton måtte de lyseblå klare seg uten John Stones, Aymeric Laporte og Oleksandr Zinchenko i forsvaret, samt midtbanespiller Rodri.

  Den neste tiden venter Chelsea (25. september), Paris Saint-Germain (28. september) og Liverpool (3. oktober).

  Ilkay Gündogan
  Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal