Slet i snøværet

Flere av de norske fikk kjenne det mot slutten av etappen sin, og det ble for hardt å sloss om medaljer. Magnus Moan gikk derfor inn til en femteplass i kombinertstafetten.

Espen Rian veksler med Jan Schmid

Jan Schmid gir løpet videre til Espen Rian etter å ha kjørt en gruppe på seks helt inn på Finland på sin første etappe.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Mario Stecher går inn til stafettgull i OL

Mario Stecher feirer gullet i det han går over mållinja for Østerrike.

Foto: Kai Pfaffenbach / Scanpix/Reuters

Norge startet nesten et minutt bak lederen Finland etter hopprennet, gikk det inn, men måtte ta til takke med femteplass bak Tyskland som kapret den siste plassen på pallen og Frankrike.

Les: Norge nesten minuttet bak

Østerrike tok gullet, og USA kom inn 5,2 sekunder bak til sølv.

Norge gikk inn 54,3 sekunder bak gullvinnerne, og det ble dermed ingen medalje.

Kjørte hardt på fra start

Det var et norsk lag med mye lyst til å gå på som tok fatt på løypene i Whistler.

Jan Schmid dro på hardt fra start og gikk raskt inn mange sekunder på teten. Det etablerte seg en gruppe på seks løpere fra Østerrike, USA, Japan, Tyskland og Frankrike som jaktet Finland.

Det var Schmid som kjørte på og dro gruppa mesteparten av etappen, men mot slutten av etappen gikk amerikanernes Brett Camerota fra og tok igjen Finland.

– Jeg er godt fornøyd emd etappen min. Oppgaven min var å ta igjen så mye som mulig på teten, så jeg kunne ikke ligge å henge. Mot slutten fikk jeg det litt da det kom noen som hadde hengt en del på meg, sa Schmid etter endt etappe.

Snøværet kom

Mot slutten av første etappe kom det tett snøvær og løypene ble tyngre å gå i.

Jan Schmid vekslet 12,4 sekunder bak USA.

Todd Lodwick som tok over for USA klarte derimot ikke holde det samme kjøret som Camrota og ble gått inn av Østerrike like før 2,5 kilomter av andreetappen.

Espen Rian som tok over for Schmid klarte heller ikke holde helt tritt med de aller beste lagene, og ved veksling var han 33,6 sekunder bak Østerrike og USA, og på en sjuendeplass.

– Det var ei veldig veldig tøff åpning, så jeg åpnet nok litt sterkt. Nå etterpå irriterer jeg meg over at jeg tapte så mye helt på slutten av etappen. Jeg hadde troa og gikk i kjelleren, og det var det jeg hadde i dag, sa Rian etter at han var ferdiggått.

– Det var ræva

Magnus Moan etter OL-stafetten

Magnus Moen klarte aldri å ta igjen lagene foran i sporet og få Norge opp på pallen.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Petter Tande som gikk tredje etappen var nok den mest skuffa av de norske løperne. Han tapte nesten et halvt minutt på sin tredjeetappe og hadde nok som målsetning å prestere i en helt annen klasse.

– Det var rævva. Jeg følte meg veldig tung, og slik var det. Det kan være jeg var sliten, jeg vet rett og slett ikke, sa Tande til NRK etter løpet.

Som alle de andre nordmennene tapte han en del til teten på slutten av løpet sitt. Ved veksling var det over ett minutt til teten, og 35 sekunder til Tyskland på tredjeplass.

Heller ikke Magnus Moan kunne snu løpet for Norge. Han tok inn noen sekunder på teten, men det var ikke mulig å kjempe om medaljer for kombinertgutta denne gangen.

Siste nytt

 • NFL beklager motstand mot kneling

  Lederen for det amerikanske fotballforbundet, Roger Goodell, sier nå at det var galt å nekte spillere å delta i fredelige protester mot rasisme ved å knele under nasjonalsangen. I en video beklager Goodell at forbundet ikke lyttet til spillerne.

 • LSK mister kapteinen sin

  LSK Kvinners kaptein, Anja Sønstevold, har signert for Fleury 91 i den franske toppligaen. Det skriver Romerikes Blad. LSK må dermed klare seg uten Sønstevold når Toppserien starter 3. juli. Sønstevold har 17 landskamper for Norge.

  – Det var egentlig ventet at dette skulle skje. Anja fikk ikke lov til å dra da hun fikk et tilbud i fjor sommer. Derfor lå det litt i kortene at hun ville få dra nå om det kom et tilbud, sier trener Hege Riise til avisen.

  cqPdfRs17Mw
  Foto: Fredrik Hagen
 • Vietnam: Fotball for fulle tribuner

  Fotball-ligaen i Vietnam startet opp fredag etter å ha vært stengt siden mars. Myndighetene tillatter fulle tribuner uten sosial distanse. På en kamp i Nam Dinh var det 30.000 tilskuere. Vietnam har bare hatt 328 smittede og ingen koronadødsfall.

  Fulle tribuner i Vietnam.
  Foto: Kham / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal