Slenger dritt som Muhammed Ali

David mot Goliat. David Haye vs. Vladimir Klitsjko. Lørdag er det klart for den mest interessante tungvektskampen på mange år.

Klitsjiko og Haye

David Haye ogVladimir Klitsjko har hatt en intens ordkrig frem mot lørdagens tungvektskamp. Blant annet har Haye trykket opp en T-skjorte der han slår hodet av motstanderen sin.

Den «lille» engelskmannen David Haye på bare 95 kilo, har tirret og mobbet giganten Vladimir Klitsjko lenge.

Han har stilt i en T-skjorte med bilde av både Vladimir og storebror Vitaly sine avrevne hoder på brystet.

Siste stikk er en mobil-app hvor han slår hodet av Vladimir.

Sånt har en egen evne til å skape litt dårlig stemning.

Nå har han uansett fått det som han vil. Lørdag står han i ringen med en sint ukrainsk kjempe på to meter og 112 kilo muskler foran seg.

Spørsmålet er selvfølgelig om den opprinnelige cruiservekteren Haye har like stor slagkraft i hanskene som han har i kjeften.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Vil ikke bokse mot broren

KLITSCHKOHAYE

Vladimir Klitsjko har tre verdensmesterbelter: IBO, IBF og WBO.

Foto: JOHANNES EISELE / Afp

Han har vist tidligere at han kan takle store motstandere. Haye tok WBA-tittelen fra Nicolay Valuev. Russeren er den fysisk største bokseren som noen gang har holdt en tittel.

Men han var for stor, for tung og for treg for lynraske og teknisk gode David Haye.

I fjor forsvarte han tittelen mot en annen kjempe, landsmannen Audley Harrison. Det ble lett match mot en motstander som alle uansett visste ikke ville klare å henge med når Haye skrudde opp tempoet.

Vladimir Klitsjko er også stor og tung, men er av et helt annet kaliber. Ukraineren har ikke tapt på syv år og har vært i ringen med de fleste av de beste, med unntak av storebror og WBC-mester Vitaly.

Boksebrødrene har lovet mamma aldri å møte hverandre i kamp.

Haye har sagt at dette blir kampen som avgjør hvordan han vil bli husket som bokser, men vinner han ligger nok også en kamp mot Vitaly i lufta.

Det gir en mulighet til å få ryddet opp i skogen av VM-titler. Kanskje kan vi snart se en verdensmester i tungvekt igjen ?

Video David Haye slår knockout på Frode Steinsvik

VIDEO: Her slår David Haye knockout på norske Frode Steinsvik.

Måneder med skittkasting

Foran oppgjøret har det vært en drittkasting som knapt har vært sett siden Muhammad Ali og Joe Frazier sine glansdager på midten av 70-tallet.

Hat, trusler, blodige bilder av halshugde hoder.

Da kampen skulle promoteres for amerikanske TV-seere, nektet bokserne å ta hverandre i hendene.

HAYE

Vladimir Klitsjko under treningen frem mot kampen mot Haye.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Det eneste Klitsjko har lovet nå, er å lære den frekke engelskmannen en lekse - og at David Haye skal bli den 50. motstanderen han slår knock out.

Lørdag kveld braker det løs i Hamburg.

Begge er selvfølgelig like sikre på seier. Klitsjko har størrelse, kraft, rutine og en knallhard rett venstre som sine viktigeste våpen.

Haye har først og fremst hurtighet, bevegelse og teknikk å spille på.

Den som klarer å holde hodet kaldt etter måneder med psykologisk krigføring, drittkasting og skremselspropaganda, er kanskje den som har den lille fordelen i en åpen kamp.

Ali Frazer

Muhammed Ali tok skittkastingen før store boksekamper ti let nivå bokseverden ikke har sett verken før eller etter. Her fra en kamp mot Joe Frazer i 1975.

Foto: Mitsunori Chigita / AP

Siste nytt

 • Zlatan årets angriper i Sverige

  For 13. gang ble Zlatan Ibrahimovic kåret til årets angriper i svensk fotball.

  37-åringen fikk prisen på den svenske fotballgallaen mandag, men var ikke fornøyd med antallet priser han har skaffet seg.

  Zlatan
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
 • Brøt Carlsen reglene?

  I sjakk er det ikke lov å røre en brikke uten å flytte den, med mindre du sier j'adoube først. Carlsen rørte en brikke i det tredje VM-partiet. Se og bedøm selv.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 3: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana