NRK Meny
Normal

Slått med ett minutt per kilometer

LILLEHAMMER (NRK.no): I en alder av 57 år gjorde Berit Aunli comeback i NM. På fem kilometer ble hun slått med fire minutter og 59 sekunder av Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Berit Aunli

Her sender Kristin Haugland sender ut veteranen Berit Aunli på 57 år til comeback i langrennsløypa.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

VM-dronningen fra Holmenkollen i 1982 stilte opp for at Strindheim IL skulle kunne mønstre et andrelag i søndagens NM-stafett på Lillehammer.

Sammen med Kristin Haugland og Wenche Snildalsli gikk hun inn til en 35.-plass av 56 startende lag.

– Jeg ble forbigått av noen sjeler, ja. Men det var ikke «fullgæli» heller. Jeg klarte å holde noen bak meg på slutten, gliser Aunli etter comebacket.

– Hun gikk akkurat som før i bunn av bakkene. Men det holdt ikke til toppen, smiler Dag Kaas, som var landslagstrener på 80-tallet.

For bratte bakker

Hun hadde 54. beste etappetid – og var med andre ord bedre enn to av dem hun gikk mot på andreetappen.

Raskest på etappen var Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som slo Aunli med 4.59,2 minutter på de fem kilometerne i klassisk stil.

Så har da også Jacobsen ambisjoner om å kjempe om OL-medalje om et par uker.

– Jeg synes det gikk fort. Bakkene føltes litt for bratte og litt for lange for meg, innrømmer 57 år gamle Aunli, som holder seg i form.

Rører seg mye

– Jeg trener ganske mye. Jeg rører meg nesten hver dag i en eller annen form. Styrketrening, aerobics, løping, sier Aunli.

Men noe særlig skitrening ble det ikke før løpet.

– Vi har jo ikke hatt noe snø i Trøndelag!

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live