NRK Meny
Normal

Slalåmgutta konkurrerer også på Instagram

Det er ikke bare i slalåmbakken Henrik Kristoffersen og Sebastian Foss Solevåg er opptatt av å gjøre det bra. Antall «likes» på bildedelingstjenesten Instagram er viktig.

Sebastian Foss Solevåg og Henrik Kristoffersen konkurrerer om følgere og likes på Instagram.

Sebastian Foss Solevåg og Henrik Kristoffersen er veldig opphengt i hvem som får flest «likes» på bilder de legger ut på Instagram.

Henrik Kristoffersen insta

Bildet som Henrik Kristoffersen la ut før kjøreturen til Alta.

Foss Solevåg Instagram

Dette er bildet som Sebastian Foss Solebåg la ut på Instagram.

– Det er utrolig viktig. Det er jo så gøy! Jeg er 20 år gammel, og har vokst opp i teknologialderen, forteller Henrik Kristoffersen til NRK.

NRK møter han og romkamerat Sebastian Foss Solevåg like etter verdenscupåpningen i Levi, hvor Kristoffersen vant og Foss Solevåg tok en sterk fjerdeplass. De skal straks sette seg i bilen å kjøre til Alta. Men først må de legge ut et bilde på Instagram.

– Turen til Alta tar omtrent tre timer, hvor mange «likes» må til for at dere skal bli fornøyd?

– 1000, sier Kristoffersen spøkefullt.

Mobilen er viktig

Henrik Kristoffersen liker seg godt i Levi. Det var her han tok sin første pallplass i karrieren. Da handlet det også om Instagram etterpå.

– Jeg husker godt at jeg og Sebastian satt i baksetet og hele tiden trykket på «oppdater» for å sjekke hvor mange «likes» vi hadde fått, forteller han.

De to alpingutta legger ikke skjul på at de bruker mye tid på mobilbruk.

– Det første jeg gjør når jeg våkner er å sjekke mobilen. Jeg må jo være oppdatert på verden rundt meg, så jeg bruker nok et par timer om dagen på mobilen, forteller Foss Solevåg.

– Det er tull, utbryter Kristoffersen.

– Han bruker mer tid enn det. Han har jo dame, så han sitter med telefonen hele tiden. Jeg er singel, så jeg bruker ikke så lang tid, skyter han inn.

– Du bruker kun Tinder, du da?

Jeg har faktisk ikke Tinder. Jeg holder meg unna, ler han.

Gode venner

Kristoffersen og Foss Solevåg delte rom i Levi, noe de har gjort i tre år. Det har ført til at de har blitt godt kjent.

– Vi har jo kjent hverandre lenge, og har også trent mye sammen. Så vi vet hva den andre er god på og ikke så god på. Vi pusher hverandre på alle treninger og hjelper hverandre til å bli bedre, forteller Sebastian Foss Solevåg.

Henrik Kristoffersen tror ikke det er lenge til Solevåg tar en pallplass i verdenscupen.

– Sebastian kjører ekstremt bra på ski og han er ofte raskere enn meg på trening. Så det er nok bare et sprøsmål om tid før han slår meg, forteller han.

– Hvordan blir det å bo på samme rom da?

Jeg er et konkurransemenneske som hater at andre slår meg, men det tror jeg skal gå veldig fint, sier Kristoffersen.

PS: På kjøreturen Levi-Alta fikk Sebastian Foss Solevåg 623 likes på bildet sitt, mens Henrik Kristoffersen fikk 5693 på sitt.

Siste nytt

 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal