Pereira i ordkrig med ekspert etter filme-slakt

Rosenborgs Adrian Pereira ble kalt patetisk av TV 2-kommentatorene da han fikk gult for filming. Selv mener han at han ikke blir tatt på alvor.

RBKs Kristall Ingason innrømmet filming etter kampen, mens Adrian Pereira mener han burde fått straffespark.

Like etter kampstart på Lerkendal tok Rosenborgs Pereira seg lekent inn i Branns 16-meter.

Der sto Brann-forsvarer Japhet Sery Larsen i veien for RBK-stjerna.

Pereira falt og ropte på straffe, men dommeren var sikker i sin sak og ga 23-åringen gult kort for filming.

TV 2s kommentatorer mente det var helt korrekt dømt og kalte Pereira «patetisk».

Det er nummer 19 totalt uenig i.

– Folk tar meg litt useriøst, men jeg spiller jo ikke hull i leggen på meg selv, sier han til TV 2 i pausen.

Adrien Pereira sår på leggen. Pause rbk-brann

SÅR: Adrian Pereira viser frem

Så du mener du burde hatt straffe?, spør TV 2s reporter.

– Ja ja, er du syk? Se!, svarer Pereira og drar ned strømpa på høyrefoten som viser et blødende sår.

– Jeg blir felt av imaget mitt, konstaterer spilleren som ikke er redd for å ta bladet fra munnen:

– Alle ser det jo.

RBK-BRann Adrian Pereira får gult kort for filming

FELT ELLER EI?: Her er situasjonen hvor Pereira mener han burde fått straffe.

Havnet i ordkrig med ekspert

Etter kamp diskuterer Pereira situasjonen på nytt med TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen som påpeker at han faller litt seint og at han hjelper til selv.

Jesper Mathisen

EKSPERT: Jesper Mathisen

Pereira står på sitt, men blir tydelig provosert:

– Hvis du er så sikker i din sak kan du jo spørre Sery Larsen. Han sa til meg at han var heldig. Hva ellers mener han med at han var heldig om det ikke handla om denne situasjonen?, spør RBK-spilleren.

– Jeg sier ikke at jeg ikke kunne holdt meg på beina. Men han hindrer meg jo, mener Pereira.

Da Mathisen skifter tema og kaller Pereira for hjemmelagets beste spiller, nekter forsvareren å tro på ham:

– Jeg kjøper ikke det der etter det du nettopp har sagt, svarte Pereira og viste til Mathisens spørsmål til fallet.

Adrian Pereira

OPPGITT: Adrian Pereira.

To gule kort for filming

– Bollywood-faktor på Lerkendal. De to forsøkene på filming er dårligere skuespill enn i norsk svart/hvitt film fra 50 tallet, skriver Lars Tjærnås, fotballekspert i Aftenposten og Viaplay, på Twitter.

For da Kristall Ingason falt for eget grep innenfor 16-meteren etter 33 minutter noterte hjemmelaget seg for sitt fjerde gule kort og sitt andre for filming.

Ovenfor NRK innrømmer Ingason at han filmet:

– Det er bare sånn det er. Jeg fikk gult kort, og det var rettferdig, men jeg ville gjort det igjen.

Kristall Ingason

INNRØMMER FILMING: RBKs Kristall Ingason.

Pereira på sin siden stiller seg ikke bak lagkameraten.

– Jeg har hørt at han sa det, men det er jeg ikke enig i. Jeg har ikke lyst til å være kjent for å filme, sier Periera til NRK.

Dommeren mener derimot at han dømte korrekt i begge situasjonene.

– Jeg er alltid sikker når jeg blåser der og da. Jeg opplever begge situasjonene som at det er spillere som prøver å lure meg og filmer seg til et straffespark, sier dommer Espen Eskås til NRK om situasjonene med Pereira og Ingason.

– Jeg synes han tar feil, men det er han som har makta, sier Pereira til NRK.

Dommer Eskås sier han registrerte en kontakt mellom spillerne, men mener Pereira utnyttet situasjonen og falt veldig enkelt.

Lagkamerat Markus Henriksen synes ikke noe om filmingen.

– Jeg er ikke noe fan av filming. men du vet hvordan situasjon kan bli når du kommer i stor fart. Jeg vil tro det er korrekte gule og at vi har VAR, så hadde det vært straffe så ville jo det blitt dømt. Vi må få bort sånt dilldall.

faAdrian Pereira faller

FILMING?: Ja, mener dommeren og kommentatorene. Nei, mener Pereira selv.

Brann i fyr og flamme

Rosenborg åpnet friskt, men tre minutter etter Pereiras gule luktet det oransje av Sam Rogers takling av Ole Didrik Blomberg.

Etter halvspilt omgang ble enda en RBK-forsvarer tildelt det gule kortet og det svekkede forsvaret ble tydelig da Brann-kaptein Sivert Heltne Nilsen sendte gjestene i ledelsen etter målgivende frispark av Mathias Rasmussen.

Sivert Heltne Nilsen, Brann

KAPTEIN: Sivert Heltne Nilsen satte 1–0 for Brann.

Så sendte RBK-spiss Jayden Nelson en utilgivelig feilpasning som førte til et effektivt kontringsangrep fra de rødkledde.

Blomberg klinket ballen i nettet og jublet for 2-0, men gleden ble kortvarig da målet ble dømt til offside.

Like etter er Nelson nær utligning for Rosenborg, men ballen endte i keepers hender.

Det sto 1–0 til pause og hjemmelaget presset på for utligning etter hvilen, men utnyttet ikke sjansene godt nok.

Utover i omgangen tok Brann mer og mer over kontrollen.

Etter 78 minutter stormet Branns Bård Finne mot mål i et kontringsangrep og lette etter en lagkamerat før han må ta saken i egne hender og dunket inn 2-0-målet til Brann.

Det ble også sluttresultatet i Trondheim.

• Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

qYj-Mb-Adu4
  • Villa forlenger med suksesstreneren

Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

– Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

7ZFc-Z9Pon8
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)