Hopp til innhold

Slaktes for å ha herset med Miss Australia i showkamp: – For en tufs

Tennisstjernen Nick Kyrgios kalles både «usportslig» og «en tufs» etter å ha spilt en basketkamp for veldedighet.

Tennis: BNP Paribas Open-Day 11

KRITISERES: Nick Kyrgios får som oftest pes for det han gjør på tennisbanen. Nå kritiseres han også på basketbanen.

Foto: Jayne Kamin-Oncea / Reuters

Australieren stilte opp til inntekt for veldedighet i en kjendiskamp i basket denne helgen, men har fått gjennomgå i ettertid.

For til tross for at kampen kun var for moro skyld, og skulle samle penger til syke barn i Australia, gitt Kyrgios ut på parketten og spilte for alt han var verdt.

– For en tufs. Herregud. Dette er en kjendiskamp. Penger skal samles inn til syke barn. Det var latterlig, sier Steve Carfino, som er innlemmet i «Hall of Fame» i den australske basketligaen, og regnes som en legende. Han var trener for laget som møtte Kyrgios.

– Usportslig

I møte med kjendiser som er langt fra idrettsutøvere, blant annet Miss Universe Australia for 2020 og førsteministeren i delstaten New South Wales, levnet Kyrgios ingenting til tilfeldighetene.

Tennisstjernen utnyttet fysikken til å smadre motstanderne, blokkere skudd og smelle inn dunker.

– Det er usportslig. Han blokkerte skudd fra damer, og nektet å sentre til lagkamerater. Jeg synes bare det var usportslig. Det var ikke det rette øyeblikket for å vise alle hvor dominerende du kan være, mot for eksempel Australias deltager i Miss World, sa Carfino.

Dominic Perrottet

BLE BLOKKERT: Dominic Perrottet, nest ytterst til høyre, møter vanligvis statsråder. I helgen ble han knust av Nick Kyrgios i en kjendiskamp. Her møtte han Sør Koreas president, Moon Jae-In.

Foto: NIKKI SHORT / AFP

Samtidig hevder Carfino at han nektet å bytte slik at andre kjendiser fikk slippe til på banen.

– Mitt lag hadde 18 spillere, og alle kom på banen. Jeg tror det gjorde kampen bedre. Det var det rette å gjøre i en kjendiskamp. Forstå hvor du er, slo Carfino fast.

Slo tilbake

Kyrgios plukket kjapt opp kritikken og slo knallhardt tilbake på Instagram.

– Mangel på respekt? Din potet, se på min veldedige organisasjon, og se meg i øynene og fortell meg hvilken mangel på respekt det er, skrev Kyrgios.

27-åringen har en veldedig organisasjon i eget navn, som har som mål å gi sportslige muligheter til underprivilegerte barn.

– Hvis du kanskje viste litt mindre sportslighet ville din NBA-karriere vart litt lenger, fulgte han opp i retning Carfino, som kun fikk et par måneder i NBA-laget Boston Celtics, før han ble droppet. Senere fortsatte han karrieren i Australia.

Kyrgios' lag vant naturligvis kampen 37-13, og han stod selv for 16 av poengene.

Les også: Kontroversiell Ruud-rival bak nestenulykke: – Han gjør ting som jeg personlig ikke liker

NAdal, Kyrgios
NAdal, Kyrgios

Sportsnyheter

Stortalentene fryktet for sesongen – tårene trillet etter medaljeklemmen

Mangekamptalentet Henriette Jæger (18) fikk OL-drømmen knust og har slitt med skader i et helt år. Møtet med venninnen Andrea Rooth (20) etter comebackene ble stort for begge.

Siste nytt

 • Koronautbrudd i Åsane – flere spillere smittet

  Dagen etter seieren mot Sandnes Ulf, har flere Åsane-spillere tirsdag fått påvist koronavirus. Nå tar 1. divisjonsklubben grep for å hindre et større utbrudd.

  Det bekrefter lagets trener Morten Røssland til BA tirsdag.

  – Foreløpig er det en situasjon vi kan håndtere, men det blir noen spennende dager fremover, sier Røssland til avisen.

  Flere spillere er nå tatt ut av trening i håp om at neste ukes kamp mot tabellnabo Fredrikstad ikke skal ryke. Treneren forteller videre at klubben foreløpig ikke har kontaktet NFF for å få kampen utsatt.

  Også mot slutten av 2020-sesongen opplevde klubben et virusutbrudd i laget. (NTB)

 • Kriserammede Vålerenga henter mental trener

  Det er tøffe tider i Vålerenga, og de ligger foreløpig på en 14.-plass i serien. Nå skal klubben ansette en mental trener, forteller trener Dag-Eilev Fagermo til NRK. Han understreker at de har jobbet lenge med å få det på plass, og klubben vil snart offentliggjøre hvem som ansettes.

  – Det er riktig og viktig inn mot en så stor spillergruppe med unge spillere. Det å få inn kompetanse på mental trening, er veldig positivt, sier Fagermo. På spørsmål om ansettelsen fremskyndes på grunn av den sportslige situasjonen, svarer han: – Ja, det kan du si.

  Fagermo
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Jervs cupkamp mot Odd utsatt

  Jerv fikk helgens kamp mot Molde i Eliteserien utsatt etter et smitteutbrudd. Nå har Grimstad-klubben også fått utsatt onsdagens kamp mot Odd i cupen.

  Det bekrefter Norges Fotballforbund tirsdag. Beslutningen kom kort tid etter at daglig leder i Jerv, Jon Ole Reinhardsen, overfor NTB bekreftet klubbens ønske om utsettelse.

  – For vår del, med så mange syke, og med flere hver dag, vil vi helst få kampen utsatt, sa han.

  Det foreligger ingen ny dato for oppgjøret foreløpig.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste