Slakter Ullevaal-banen: – Helt forferdelig

ULLEVAAL (NRK): Håvard Nordtveit og Joshua King mener Ullevaal-banen ødela for det norske spillet. «Katastrofe», lyder den svenske dommen.

Ullevaal

DRAMAKAMP: Det bølget frem og tilbake på Ullevaal, og spillerne mener baneforholdene må ta sin del av skylda.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Baneforholdene ble kritisert av den svenske leiren allerede før oppgjøret, og utover i 3-3-kampen ble gressteppet stadig løsere.

– Helt forferdelig. Jeg ble veldig overrasket over hvor dårlig banen var. Den var altfor løs og humpete. Jeg tror vi hadde spilt en bedre kamp hvis banen var «renere», sier King, som stod over mandagens trening.

Fotball: Norge-Sverige
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Spratt i hytt og pine

Spissen påpeker overfor NRK at han liker å løpe med ball, og han mener forholdene tvang spillerne til å slå mer langt enn planlagt.

Det mener også Håvard Nordtveit.

– Ballen spratt litt i hytt og pine, og hadde det vært Ullevaal midt på sommeren, kunne vi klart å spille oss ut i flere situasjoner. Det var likt for begge lag, men jeg er nokså sikker på at det var derfor kampen ble slik den ble, sier midtstopperen.

Heller ikke de svenske spillerne er videre imponert. Keeper Robin Olsen mener banen senker kvaliteten på fotballen.

– Katastrofe! Pinlig! Det burde ikke vært spilt EM-fotball her, sier Olsen til Aftonbladet.

Sverige-kaptein Andreas Granqvist sier til samme avis at banen var verre enn han forventet.

– Det kan nok være at kampbildet blir litt påvirket av forutsetningene. Vi skal prøve å spille fotball, men det blir litt vanskeligere, sier Granqvist.

Ifølge a-landslagets pressesjef, Svein Graff, har Norge og Sverige spilt på langt mer krevende underlag tidligere, og at man ikke kan forvente seg mer i mars måned.

– Det var ujevnheter og banen var noe løs, som vi til en viss grad må forvente i mars. Banemannskapene har lagt ned en stor jobb i forkant, sier han.

– Holdt bedre enn jeg fryktet

Ujevne baneforhold er ikke en ukjent utfordring i Norge i mars. Norges Fotballforbund (NFF) valgte å avlyse mesterfinalen mellom Rosenborg og Molde 17. mars siden det var meldt store nedbørsmengder.

Forbundet fryktet nedbøren ville ødelegge banen før kvalik-kampen.

Det var heller ikke alle som var misfornøyde med baneforholdene. Sveriges landslagssjef Janne Andersson var positivt overrasket.

– Jeg var kritisk før kampen, men den holdt mye bedre enn jeg hadde fryktet, sa Andersson på pressekonferansen etter kampen.

– Ullevaal har forøvrig blitt kåret til landets beste bane de siste årene og vår banesjef gjør en utmerket jobb. Både vi og Sverige har spilt på langt mer krevende underlag tidligere enn hva vi tilfellet var på Ullevaal i går kveld, svarer Graff.

Underveis i kampen var det mange som hevet øyenbrynene av de vanskelige forholdene:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Finland til VM-finale

  Finlands kaptein Marko Anttila scoret kampens eneste mål i VM-semifinalen i ishockey mot storfavoritten Russland lørdag. Dermed er finnene klare for finale, hvor de møter enten Canada eller Tsjekkia.

  Slovakia Ice Hockey Worlds
  Foto: Ronald Zak / AP
 • Nytt særforbund i idrettsforbundet

  Norges Functional Fitnessforbund ble lørdag tatt opp som det 55. særforbundet i Norges idrettsforbund.

  Det var idrettstinget som enstemmig stemte for forslaget som var lagt frem av idrettsstyret.

  Forbundet har per i dag rett over 1500 medlemmer.

  Functional Fitness
  Foto: Halvor Ekeland / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal