NRK Meny
Normal

– Dagens rapport er ufullstendig og innholder feilaktige påstander og konklusjoner

Det mener Michael Garcia, som har skrevet den opprinnelige FIFA-rapporten.

Michael Garcia og Joachim Eckert

Michael Garcia (til venstre) mener torsdagens FIFA-rapport er full av feil. Joachim Eckert, til høyre, har skrevet den.

Foto: Walter Bieri / Ap

Det vakte oppsikt da det torsdag ble offentliggjort at FIFA ikke har funnet noen feil i tildeliingen av VM i 2018 og 2022 til henholdsvis Russland og Qatar.

Det eneste kritikkverdige forholdet som ble funnet, var ifølge rapporten England forsøk på å gi daværende vise-president Jack Warner flere fordeler.

Sepp Blatter

FIFA-president Sepp Blatter insisterer på å holde Garcias opprinnelige rapport hemmelig, til tross for sterkt eksternt press.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Rapporten var på 42 sider, og skulle etter sigende inneholde alle de viktigste punktene i en større 430 sider lang rapport som den amerikanske advokaten Michael Garcia leverte inn i høst.

Skarp kritikk

Garcias rapport har så langt blitt holdt hemmelig av FIFA, til tross for sterk kritikk fra mange hold.

Dagens sammendrag var altså første gang noe av rapportens innhold er publisert, og sammendraget er laget av Hans-Joachim Eckert, FIFAs uavhengige etikkekspert.

Kun timer etter at sammendraget ble offentliggjort får det imidlertid skarp kritikk av mannen som skrev den opprinnelige rapporten.

Punktum ikke satt

Michael Garcia sier ifølge BBC at rapporten er mangelfull, og at den inneholder feilaktige fremstillinger av fakta og konklusjoner.

FIFA skrev i en pressemelding torsdag at denne rapporten satte punktum for skandalen rundt tildelingen av VM 2022 til Qatar, men uttalelsene fra Garcia tyder på noe annet.

Garcia har nå varslet at han vil kontakte FIFA og ta saken videre.

Siste nytt

 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Zekhnini ute av kamptroppen igjen

  Etter å ha returnert til kamptroppen til Fiorentina til forrige serierunde, er Rafik Zekhnini ute av varmen igjen til søndagens Serie A-kamp mot Benevento, melder NTB. Zekhnini og co. står med ti poeng etter tre seirer, én uavgjort og fire tap.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg