Hopp til innhold

– Helt katastrofe. Han skal være et forbilde for barn

Det virker som nesten hele den lille befolkningen på Island har vendt seg mot Cristiano Ronaldo. Og ikke rent få andre heller.

Cristiano Ronaldo

FÅR KRITIKK: Cristiano Ronaldo depper under kampen mot Island tirsdag kveld. Nå får han krass kritikk.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Runar Kristinsson

Runar Kristinsson går rett i strupen på Cristiano Ronaldo.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Oppførselen hans er helt katastrofe. Han skal være et forbilde for barn, for portugisere og alle supportere over hele verden som følger ham. Sånn oppførsel skal vi ikke se fra en av verdens beste fotballspillere, sier Runar Kristinsson til NRK.

Kristinsson er på mange måter «Mr. Island»: Han har flest landskamper i islandsk fotballhistore med sine 104, og var til stede på stadion i Saint-Etienne da Island tok et historisk poeng mot Portugal tirsdag kveld.

Nå sier han det resten av Island tydeligvis tenker: at Cristiano Ronaldo er en ufyselig type.

– Det som skjedde i går viser hvordan han er som type innerst inne. Han tenker kun på seg selv. Hvis han ikke lykkes, så driter han i motstanderne og regner med at alle medspillerne har vært ræva, sier Kristinsson, som er trener for norske Lillestrøm.

Krasse uttalelser

Ronaldo har terget på seg en samlet fotballverden på grunn av en rekke episoder og uttalelser i forbindelse med kampen:

 • Underveis viste han med hele kroppsspråket at han var oppgitt og frustrert.
 • Rett etter kampslutt viste TV-bildene at han nektet å bytte trøye med Island-kaptein Aron Gunnarsson.
 • Han gikk rett i garderoben uten å takke for kampen.
 • I intervjuet etter kampen gikk han til angrep på lille Island og mente de både spilte for defensivt og jublet for mye etter kampen. – De jublet som om de hadde vunnet EM. Derfor kommer de aldri til å vinne noe. Etter min mening viser det at de har svak mentalitet, sa han.
Laster Twitter-innhold

– Han fjoller rundt

Ronaldo har 42,5 millioner følgere på Twitter. Island har 330.000 innbyggere. Men nå virker det som han har fått alle 330.000 på nakken.

– Han er bare en dårlig taper. Han fjoller rundt og kaster seg i bakken. Vi brydde oss ikke noe ekstra om ham, sier forsvarsspiller Kari Arnason ifølge The Guardian, før han kalte Ronaldo «barnslig»

Kaptein Aron Gunnarsson la ut et bilde på Twitter av seg selv og Ronaldo. Bildeteksten: «Takk fyrir leikinn gamli», takk for kampen gamle mann. Bildet er nå fjernet.

– Jeg har aldri likt ham som fotballspiller, helt siden han var 19-20. Han legger seg i bakken og klager og prøver å få frispark, det er ikke sånne fotballspillere vi islendinger liker å se på. Vi er tøffe og liker å gå i dueller, sier Kristinsson.

Cristiano Ronaldo

Islendingene mener Cristiano Ronaldo sutret under kampen.

Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / Afp

«Ta en titt i speilet»

Islendingene er så definitivt ikke alene. En rekke internasjonale aviser og fotballprofiler er kritiske til Real Madrid-spilleren.

«Vi burde kanskje anbefalt Ronaldo å ta en lang titt i speilet, men det vet vi at han allerede gjør i timesvis hver eneste dag», skriver den respekterte engelske avisa The Guardian, og får støtte av Jan Åge Fjørtoft:

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Berge-assist da Burnley tok sesongens første seier

  Sander Berge leverte en assist da Burnley tok sin første trepoenger i Premier League med 2-1 i hengekampen mot Luton.

  Berge sto for forarbeidet da Lyle Foster scoret et fortjent ledermål på overtid i første omgang. Luton presset hardt for utligning den siste halvtimen og fikk den ved Elijah Adebayo i det 83. minutt, men ett minutt senere ble innbytter Jacob Bruun Larsen matchvinner for gjestene med et kjempeskudd.

  – Tre poeng i Premier League, det føles fantastisk. Vi måtte kjempe for det, og jeg er stolt av laget for det de viste i dag, sa manager Vincent Kompany til BBC.

  – Vi viste de kvalitetene som ga oss opprykk forrige sesong. (NTB)

  HhLi7d6bTSc
  Foto: AP
 • Ny nedtur for United – audmjuka på eige gras

  Manchester United rota bort leiinga to gonger og tapte 2-3 mot Galatasaray i kveldens meisterligaoppgjer. To mål frå danske Rasmus Højlund (20) var ikkje det nok til å redde Erik ten Hag og United ut av ei stadig djupare krise.

  – Vi har fått ein dritstart i nesten alle turneringar. Vi må samle oss, sjå kvarandre djupt i auga og så skal vi komme ut av dette saman, sa Højlund til TV 2 etter kampen.

  For tyrkarane kunne reise heime med alle tre poenga etter ein til tider kaotisk kamp på Old Trafford, som inneheldt både raudt kort og straffebom.

  – No er Manchester United i «deep shit», kommentert Simen Stamsø-Møller på TV 2 si sending.

  Raudtrøyene fekk ein pangstart på kampen, då den danske målsniken sende heimelaget i leiinga med panna etter 17 minutt. Innlegget går frå Casemiro til Marcus Rashford som sender ballen presist til Højlund framfor mål.

  Gjestane frå Tyrkia slo raskt og effektiv tilbake. Den tidlegare United-spelaren Wilfried Zaha får eit hjarteleg gjensyn med Old Trafford og utliknar fem minutt seinare. Han feirar med å setje hendene til øyra framfor heimepublikumet.

  Men dette så lenge ut til å bli United sin danske dreng sin store kveld. Først får han eit mål annullert for offside etter sidebyte. Minutta seinare kjem han på ei kontring. Iskaldt lempar han ballen over Fernando Muslera i målet til Galatasaray og United jublar for 2–1.

  Som i første omgang får ikkje heimelaget behalde leiing veldig lenge. Kerem Aktürkoglu utliknar for Galatasaray berre minutta etterpå.

  Og verre skulle det bli. Gjestane får straffe etter at Casemiro klippa ned Dries Mertens i eigen boks. Med to gule kort blir Casemiro sendt i garderoben.

  United blir i første omgang redda av at Mauro Icardi bommar på mål.

  Men han får sin revansj like etterpå.

  Leverer ein lekker chip frå 15 meter i møtet med Onana, og sender Galatasaray-fansen til himmels.

  Erik ten Hag og United står dermed utan poeng etter to kampar. Galatasaray tar 2.-plassen i meisterligaens gruppe A bak Bayern München som slo FC København 2–1 i Parken i kveld.

 • Oilers opp i rygg på Storhamar

  Stavanger Oilers måtte slite for poengene i den framskutte kampen mot Lørenskog, men Nick Dineens scoring ga 1-0-seier.

  Seieren sender Oilers opp i rygg på serieleder Storhamar. Begge har 15 poeng av 18 mulige etter seks spilte kamper.

  Hjemmelaget dominerte kampen stort og vant skuddstatistikken 56-9, men greide bare en gang å overliste Lørenskog-keeper Anders Iversen Haugum. Det var da Dineen vel halvveis i første periode dro av en motspiller og scoret alene med keeper.

  Oilers måtte forsvare seg med nebb og klør da Anders Tangen Henriksen ble utvist vel tre minutter før slutt og gjestene etter hvert tok ut keeper og spilte seks mot fire.

  Kampen tilhører egentlig neste ukes midtukerunde, men da er Oilers opptatt med CHL-kamp mot tsjekkiske Ocelari Trinec. (NTB)

  Sluttspillet i ishockey: Stavanger Oilers - Storhamar
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste