Hopp til innhold

Slakter «Zucca»s rådgivere: – Tullete avtale

Jan Tore Kjær i Elitehockey mener Mats Zuccarello Aasen er blitt villedet av sine rådgivere. Nå krever han at hockeystjernen forblir lojal til norsk idrett.

Aasen

Jan Tore Kjær er styremedlem i Elitehockey og reagerer sterkt på at Mats Zuccarello Aasen (innfelt) har tegnet en avtale med et utenlandsk spillselskap.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

– Unibet-avtalen er uheldig for norsk ishockey og ikke minst norsk idrett. I Norge har vi monopol på tipping, og det må vi følge. Hele overskuddet går tilbake til norsk idrett og kultur, sier Kjær til NRK.no.

Aasen2

Mats Zuccarello Aasen spiller nå i NHL-sluttspillet for New York Rangers.

Foto: Höök, Pontus / NTB scanpix

Mandag kom det frem at Norges Ishockeyforbund ikke vil la Zuccarello spille for Norge så lenge han har en privat reklameavtale med spillselskapet Unibet.

– Må være lojal til norsk idrett

Jan Tore Kjær er både direktør i Vålerenga Ishockey og styremedlem i Elitehockey, og fungerer som et bindeledd mellom ishockeyen og Norsk Tipping.

Han mener forbundets krav var helt på sin plass.

– Overskuddet fra Norsk Tipping har vært med på å bygge mange ishaller i Norge, og så lenge vi har et slikt system i Norge, må vi være lojale mot det, sier Kjær, som peker på at Zuccarello selv lærte å spille ishockey i Jordal Amfi, som er finansiert av Norsk Tipping.

Kjær understreker at kritikken ikke er rettet mot Zuccarello som person, men mot rådgiverne bak avtalen.

– Det er en tullete avtale, hvor rådgiverne har gitt ham helt feil råd, sier Kjær.

– Hva bør han gjøre nå?

– Det får være opp til ham om han ville kvitte seg med rådgiverne, men han bør slutte å høre på dem. Han bør si opp avtalen med Unibet og være lojal til hele norsk idrett, svarer Kjær.

Reagerer på timingen

Det er manager Kevin Skabo som har forhandlet frem avtalen for Zuccarello. Han reagerer på timingen fra Kjær og Norges Ishockeyforbund.

– Vi lar saken ligge. Norge er i et VM og Mads er i et NHL-sluttspill. Kjær kan få lov å bjeffe og si det han vil. Vi har fokus på andre ting, sier Skabo, før han legger til:

– Jeg er forundret over at forbundet går ut og utestenger Mads rett før en av hans viktigste kamper i karrieren. Og hvorfor lot de en VM-plass stå åpen, hvis de likevel ville utestenge ham? De kunne varslet dette på et helt annet tidspunkt.

Spillselskapet Unibet har allerede gjort det klart at de ikke vil stå i veien for en eventuell terminering av kontrakten.

– Vi ønsker ikke å legge hindringer i veien for at Mats Zuccarello Aasen skal få spille VM- og OL-hockey for Norge, sa selskapets pressetalsmann i Norge, Kjell Hanssen, i en pressemelding tirsdag.

– Amatørmessig

Hockeystjernen selv, som i natt spilte en avgjørende rolle i New York Rangers' seier, mener at avtalen kun er personlig.

Han rettet krasse gloser mot ishockeyforbundet overfor NRK.no mandag kveld:

– De sier at de ikke vil ha en konflikt i media og så annonserer de dette uten å ta kontakt med meg. Det viser bare hvor amatørmessige forbundet er egentlig. Jeg har hatt en åpen dialog med forbundet og Norsk Tipping. Når jeg er på landslaget, representerer jeg de og ingen andre, sa «Zucca».

Siste nytt

  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal