NRK Meny
Normal

Slakter «Zucca»s rådgivere: – Tullete avtale

Jan Tore Kjær i Elitehockey mener Mats Zuccarello Aasen er blitt villedet av sine rådgivere. Nå krever han at hockeystjernen forblir lojal til norsk idrett.

Aasen

Jan Tore Kjær er styremedlem i Elitehockey og reagerer sterkt på at Mats Zuccarello Aasen (innfelt) har tegnet en avtale med et utenlandsk spillselskap.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

– Unibet-avtalen er uheldig for norsk ishockey og ikke minst norsk idrett. I Norge har vi monopol på tipping, og det må vi følge. Hele overskuddet går tilbake til norsk idrett og kultur, sier Kjær til NRK.no.

Aasen2

Mats Zuccarello Aasen spiller nå i NHL-sluttspillet for New York Rangers.

Foto: Höök, Pontus / NTB scanpix

Mandag kom det frem at Norges Ishockeyforbund ikke vil la Zuccarello spille for Norge så lenge han har en privat reklameavtale med spillselskapet Unibet.

– Må være lojal til norsk idrett

Jan Tore Kjær er både direktør i Vålerenga Ishockey og styremedlem i Elitehockey, og fungerer som et bindeledd mellom ishockeyen og Norsk Tipping.

Han mener forbundets krav var helt på sin plass.

– Overskuddet fra Norsk Tipping har vært med på å bygge mange ishaller i Norge, og så lenge vi har et slikt system i Norge, må vi være lojale mot det, sier Kjær, som peker på at Zuccarello selv lærte å spille ishockey i Jordal Amfi, som er finansiert av Norsk Tipping.

Kjær understreker at kritikken ikke er rettet mot Zuccarello som person, men mot rådgiverne bak avtalen.

– Det er en tullete avtale, hvor rådgiverne har gitt ham helt feil råd, sier Kjær.

– Hva bør han gjøre nå?

– Det får være opp til ham om han ville kvitte seg med rådgiverne, men han bør slutte å høre på dem. Han bør si opp avtalen med Unibet og være lojal til hele norsk idrett, svarer Kjær.

Reagerer på timingen

Det er manager Kevin Skabo som har forhandlet frem avtalen for Zuccarello. Han reagerer på timingen fra Kjær og Norges Ishockeyforbund.

– Vi lar saken ligge. Norge er i et VM og Mads er i et NHL-sluttspill. Kjær kan få lov å bjeffe og si det han vil. Vi har fokus på andre ting, sier Skabo, før han legger til:

– Jeg er forundret over at forbundet går ut og utestenger Mads rett før en av hans viktigste kamper i karrieren. Og hvorfor lot de en VM-plass stå åpen, hvis de likevel ville utestenge ham? De kunne varslet dette på et helt annet tidspunkt.

Spillselskapet Unibet har allerede gjort det klart at de ikke vil stå i veien for en eventuell terminering av kontrakten.

– Vi ønsker ikke å legge hindringer i veien for at Mats Zuccarello Aasen skal få spille VM- og OL-hockey for Norge, sa selskapets pressetalsmann i Norge, Kjell Hanssen, i en pressemelding tirsdag.

– Amatørmessig

Hockeystjernen selv, som i natt spilte en avgjørende rolle i New York Rangers' seier, mener at avtalen kun er personlig.

Han rettet krasse gloser mot ishockeyforbundet overfor NRK.no mandag kveld:

– De sier at de ikke vil ha en konflikt i media og så annonserer de dette uten å ta kontakt med meg. Det viser bare hvor amatørmessige forbundet er egentlig. Jeg har hatt en åpen dialog med forbundet og Norsk Tipping. Når jeg er på landslaget, representerer jeg de og ingen andre, sa «Zucca».

Siste nytt

 • Beste norske på 19. plass

  Marte Olsbu ble beste norske på 19. plass under jaktstarten i Holmenkollen, 1.35 minutter bak vinneren. Ingrid Landmark Tandrevold ble nest beste norske på 23. plass. De norske startet for langt bak til å kunne prege rennet. – Å skyte 18 treff etter en dårlig start tidligere her i Holmenkollen, er jeg fornøyd med. Jeg reiser herfra med en god følelse nå, sier Olsbu. Darja Domratsjeva gikk fra Anastasia Kuzmina inn mot siste runden på stadion og vant.

  Fellesstart 12,5 km skiskyting kvinner
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tre forfall til landslaget

  Tre spillere har meldt forfall til de kommende landskampene mot Albania og Australia, melder Norges Fotballforbund. Joshua King, Alexander Sørloth og Haitam Aleesami går ut av troppen. Inn kommer Ola Kamara (bildet) og Fredrik Gulbrandsen.

  Privatlandskamp i fotball herrer: Slovakia - Norge
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • USA tok gull i kjelkehockey

  USA slo Canada i finalen etter en ellevill snuoperasjon. På stillingen 1-0 til Canada, og med 37 sekunder igjen, utlignet amerikanerne, og sikret ekstraomganger. Der snappet de gullet etter mål av Declan Farmer.

  Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
V-cupfinale skøyter
Sportssøndag: V-cup langrenn og alpint
V-cupfinale langrenn: 15 km jaktstart fri teknikk, menn
V-cup skiskyting: Stafett menn
V-cup skiskyting: Stafett menn
V-cupfinale skøyter: 1500 m menn
V-cupfinale skøyter: Lagsprint kvinner
V-cupfinale skøyter: Lagsprint menn
V-cup kombinert: 10 km langrenn
Vinterstudio