Hopp til innhold

Rørt Eckhoff ferdig med sesongen: – Kroppen vil ikke mer

HOLMENKOLLEN (NRK): En helt tom Tiril Eckhoff (25) takket publikum da hun gikk til en 24.-plass på fellesstarten. Midt i løpet bestemte hun seg for at sesongen nå er over.

Eckhoff

HYLLET PUBLIKUM: Tiril Eckhoff fikk en varm velkomst da hun gikk i mål.

– Kroppen har fått nok. Den vil ikke mer. Jeg er halvsjuk, sliten og fornøyd, sier Eckhoff med tårer i øynene.

Eckhoff

SESONGEN OVER: Tiril Eckhoff var helt ferdig etter VMs siste distanse. Glad, men med tårer i øynene møtte hun pressen.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

I dag avsluttet 25-åringen VM på hjemmebane med en 24.-plass på fellesstarten, etter fem bom. Likevel gikk hun i mål, vinkende til publikum og med et smil om munnen. Men samtidig totalt utladet.

– Det skal bli godt å komme hjem til mor, forteller hun til NRK rett etter målgang.

Overrasket broren

Hun tok seg god tid til pressen - etter et VM som har gitt to gull og en bronse. At hun var utslitt var det liten tvil om. Tårene presset seg på gjennom hele mediasonen og klemmer vanket fra lagvenninnene og støtteapparatet.

– Mesterskapet har vært helt magisk. Jeg er heldig som har fått oppleve dette.

Så ferdig var Eckhoff, at hun nå har bestemt seg for å droppe resten av sesongen. Når de andre i morgen setter seg på flyet til Russland og den siste verdenscupen, blir hun hjemme.

Tiril Eckhoff er sliten etter VM og tok til tårene etter rennet. Hun er heller ikke sikker på om hun blir med til Russland.

VIDEO: Utslitt Tiril Eckhoff etter VM-avslutningen.

– På en skala fra 1 til 10, er jeg en nier. Så sliten er jeg. Jeg tar vare på helsa, slår hun fast - med skjelvende stemme.

Den nyheten kom som en overraskelse på trener og bror Stian Eckhoff.

– Det virket som hun bestemte seg underveis i dag. Hun har ikke rutinen til å tåle et sånn trøkk det har vært her, så da må vi bare akseptere at hun tar det litt med ro, sier han til NRK.

Fransk gull - igjen

VM-dronningen Marie Dorin Habert fra Frankrike kunne juble for sitt tredje gull - og medalje i samtlige øvelser i mesterskapet. På plassene bak fulgte tyske Laura Dahlmeier og finske Kaisa Mäkäräinen.

Marte Olsbu ble beste norske jente på en sjuendeplass. Karrierebeste for 25-åringen på fellesstart.

– Jeg er fornøyd, spesielt med det fysiske. Det er helt greit, selv om jeg gjerne skulle vært høyere, sier Olsbu.

Birkeland kjeftet opp av mannen

Skiskytterparet Birkeland

FIKK KJEFT: Fanny Horn Birkeland fikk en skikkelig pep-talk av ektemannen Lars Helge Birkeland før fellesstarten.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Fanny Horn Birkeland skulle egentlig ikke gå fellesstarten, men kom inn som reserve i siste liten. Oslo-jenta ble nummer ni.

– Morten (Djupvik) banket på fem på elleve. Det ble mye hyling av glede for at jeg fikk gå. Så jeg måtte roe meg for å fokusere på arbeidsoppgavene. Jeg fikk kjeft av mannen min (skiskytter Lars Helge Birkeland), sier Birkeland.

– Hva sa han?

– Han snakket litt fornuft til meg og sa jeg måtte ta meg sammen. Vi har funnet ut at det er bedre med litt sånn kjefting. Det funker.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal