Saltnes med syrlig Europa-stikk etter derby-seier

Bodø/Glimt trakk det lengste strået i kampen om å være det beste nordnorske laget i den øverste divisjonen. Det til tross for at Tromsø burde vært bedre forberedt enn Glimt, i alle fall ifølge tomålsscoreren.

Eliteserien fotball 2021, Tromsø- Bodø/Glimt

TABELLTOPPEN: Med seieren over Tromsø, topper Bodø/Glimt tabellen.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

– Det var veldig deilig. En kjempetøff kamp. Vi kommer rett fra en enorm utladning, mens de har ligget og ladet opp til slaget om Nord-Norge. En utrolig stor utfordring for oss, men heldigvis er vi bedre enn dem, sa Saltnes til NRK etter kampen.

For der hvor Tromsø «kun» har fokusert på denne kampen, har Bodø/Glimt spilt kamper i andre serier.

For tre dager siden slo de Zalgiris i serieligaen, og spill utenfor Norge, i Europa, ble brukt til å strø litt ekstra salt i såret for de som holder med Tromsø.

– Personlig betyr det at jeg tror jeg spiller en ganske bra kamp. Utover det betyr det tre poeng, tre enormt viktige poeng. Og to viktige scoringer. Det er ufattelig viktige poeng for oss, og så er det en viktig symbolikk at vi klarer å heve oss og ha gode prestasjoner selv om vi spiller torsdagskamper i Europa, avsluttet Saltnes.

Høy temperatur og brytekamp

Saltnes noterte seg for to nettkjenninger og fikk sendt noen kommentarer i retning Tromsø, i det som ble et durabelig og opphetet oppgjør mellom de to rivalene.

For på et tidspunkt så det mer ut som Jostein Gundersen og Ola Solbakken deltok i en helt annen idrett enn i fotball, da de to barket sammen i en brytekamp på den ene flanken. Førstnevnte fikk gult kort, mens «tilskuer» Amal Pellegrino bare flirte av det hele.

Eliteserien fotball 2021, Tromsø- Bodø/Glimt

MÅLTYV: Amal Pellegrino fant veien til nettmaskene nok en gang.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

– Han hadde lyst på shortsen hans før kampen var ferdig. De samler på shortser og ikke drakter her oppe. Ola Solbakken har en sinnssyk fysikk, så han vant den, sa Pellegrino etter kampen.

Og som om ikke kampens siste minutter var hektiske nok bød starten på den andre omgangen også på spenning. For på 15 minutter noterte begge lag seg for to mål. Blant målscorerne nok en gang: Pellegrino.

– Mange lag kan melde seg på

Med tre poeng over Tromsø og Kristiansund-seier over Molde er det den regjerende seriemesteren som topper tabellen.

Men med 13 kamper igjen av sesongen ville ikke trener Kjetil Knutsen snakke om sannsynligheten for å forsvare seriegullet fra i fjor.

– Jeg føler ikke vi har så veldig mye å forsvare. Vi tok et historisk seriegull i fjor, det er vi stolte av. Så har vi vår måte å jobbe på, og den endrer vi aldri på. Hva som skjer i enkeltkamper, bruker vi utrolig lite energi på, sa Knutsen etter kampen og fortsatte:

– VI er så vidt halvveis, det er mange lag som kan melde seg på i kampen om medaljene.

Og akkurat det har treneren etter alle solemerker rett i. For etter den 17. serierunden skiller det ett poeng mellom Glimt og Molde. Lillestrøm følger to poeng bak med KBK halsende ytterligere to poeng bak.

Siste nytt

 • Mowinckel langt bak på trening

  Ragnhild Mowinckel, som er eneste norske deltaker i helgens fartsrenn i alpint for kvinner, var langt bak de beste på første utfortrening i Lake Louise.

  Sofia Goggia fra Italia kjørte inn til bestetid tre tidels sekund foran slovenske Ilka Stuhec og 58 hundredeler foran sveitsiske Joana Hählen.

  Mowinckel startet som nummer fire, men måtte se den ene løperen etter den andre slå hennes tid. Hun var hele 3,60 sekunder bak Goggia.

  Det skal avvikles verdenscuprenn fredag og lørdag, mens det er super-G søndag.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • England med rekord: Slo Latvia 20-0

  Ellen White både tangerte, slo og forbedret målrekorden på Englands kvinnelandslag i fotball da Latvia ble slått 20-0 i VM-kvalifisering tirsdag.

  White trengte bare én scoring for å tangere Kelly Smiths notering på 46 landslagsmål. Den fikk hun allerede i det 6. minutt av kampen i Doncaster, da hun økte til 2-0 med et distanseskudd. Tre minutter delte hun rekorden med Smith, før hun satte foten på et innlegg og gjorde 3-0 fra kort hold.

  England, som er en av Norges gruppemotstandere i sommerens EM-sluttspill, herjet med Latvia på vei mot sin sjette strake seier i VM-kvalifiseringen. Latvia byttet keeper ved pause på stillingen 8-0, men Alina Skjemenova fikk det enda tøffere enn Laura Sinutkina hadde hatt det.

  Med 20-0-seier kom et nytt bevis på de enorme nivåforskjellene på lagene i den europeiske VM-kvalifiseringen. Irland vant også tosifret tirsdag (over Georgia), og Norge ville ganske sikkert også gjort det om ikke kampen i Armenia var blitt avbrutt 20 minutter før slutt på 9-0 på grunn av tåke. (NTB)

  England, fotball, kvinner
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Mer koronatrøbbel for RB Leipzig

  Den tyske fotballklubben RB Leipzig avlyste tirsdagens trening på grunn av flere positive koronatester blant trenerstaben, opplyser klubben.

  Klubben har vært hardt rammet av koronasmitte den siste tiden, men helgens seriekamp mot Union Berlin skal ikke være i fare for å måtte utsettes.

  Ifølge avisa Bild er det avdekket ytterligere fire smittetilfeller i klubben.

Sendeplan

Kl. Program Kanal