Hopp til innhold

Saltnes med syrlig Europa-stikk etter derby-seier

Bodø/Glimt trakk det lengste strået i kampen om å være det beste nordnorske laget i den øverste divisjonen. Det til tross for at Tromsø burde vært bedre forberedt enn Glimt, i alle fall ifølge tomålsscoreren.

Eliteserien fotball 2021, Tromsø- Bodø/Glimt

TABELLTOPPEN: Med seieren over Tromsø, topper Bodø/Glimt tabellen.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

– Det var veldig deilig. En kjempetøff kamp. Vi kommer rett fra en enorm utladning, mens de har ligget og ladet opp til slaget om Nord-Norge. En utrolig stor utfordring for oss, men heldigvis er vi bedre enn dem, sa Saltnes til NRK etter kampen.

For der hvor Tromsø «kun» har fokusert på denne kampen, har Bodø/Glimt spilt kamper i andre serier.

For tre dager siden slo de Zalgiris i serieligaen, og spill utenfor Norge, i Europa, ble brukt til å strø litt ekstra salt i såret for de som holder med Tromsø.

– Personlig betyr det at jeg tror jeg spiller en ganske bra kamp. Utover det betyr det tre poeng, tre enormt viktige poeng. Og to viktige scoringer. Det er ufattelig viktige poeng for oss, og så er det en viktig symbolikk at vi klarer å heve oss og ha gode prestasjoner selv om vi spiller torsdagskamper i Europa, avsluttet Saltnes.

Høy temperatur og brytekamp

Saltnes noterte seg for to nettkjenninger og fikk sendt noen kommentarer i retning Tromsø, i det som ble et durabelig og opphetet oppgjør mellom de to rivalene.

For på et tidspunkt så det mer ut som Jostein Gundersen og Ola Solbakken deltok i en helt annen idrett enn i fotball, da de to barket sammen i en brytekamp på den ene flanken. Førstnevnte fikk gult kort, mens «tilskuer» Amal Pellegrino bare flirte av det hele.

Eliteserien fotball 2021, Tromsø- Bodø/Glimt

MÅLTYV: Amal Pellegrino fant veien til nettmaskene nok en gang.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

– Han hadde lyst på shortsen hans før kampen var ferdig. De samler på shortser og ikke drakter her oppe. Ola Solbakken har en sinnssyk fysikk, så han vant den, sa Pellegrino etter kampen.

Og som om ikke kampens siste minutter var hektiske nok bød starten på den andre omgangen også på spenning. For på 15 minutter noterte begge lag seg for to mål. Blant målscorerne nok en gang: Pellegrino.

– Mange lag kan melde seg på

Med tre poeng over Tromsø og Kristiansund-seier over Molde er det den regjerende seriemesteren som topper tabellen.

Men med 13 kamper igjen av sesongen ville ikke trener Kjetil Knutsen snakke om sannsynligheten for å forsvare seriegullet fra i fjor.

– Jeg føler ikke vi har så veldig mye å forsvare. Vi tok et historisk seriegull i fjor, det er vi stolte av. Så har vi vår måte å jobbe på, og den endrer vi aldri på. Hva som skjer i enkeltkamper, bruker vi utrolig lite energi på, sa Knutsen etter kampen og fortsatte:

– VI er så vidt halvveis, det er mange lag som kan melde seg på i kampen om medaljene.

Og akkurat det har treneren etter alle solemerker rett i. For etter den 17. serierunden skiller det ett poeng mellom Glimt og Molde. Lillestrøm følger to poeng bak med KBK halsende ytterligere to poeng bak.

Siste nytt

 • Martinelli forlenger med Arsenal

  Gabriel Martinelli har skrevet under på en ny kontrakt med Arsenal. Det bekrefter klubben fredag formiddag.

  Brasilianeren, som har hatt en meget god sesong for serieleder Arsenal, har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2027.

  21 år gamle Martinelli, som ble hentet brasiliansk fotball, har allerede fått over 100 kamper for Arsenal. Han har scoret syv mål denne sesongen og vært en viktig bidragsyter i Arsenals gode sesong.

  – Han er en viktig del av fremtiden vår og vi er veldig glade for at vi har blitt enige om en ny kontrakt, sier Arsenal-trener Mikel Arteta.

 • Supporter døde etter å ha kollapset på stadion

  Før cupkampen mellom RB Leipzig og Hoffenheim kollapset en supporter ved inngangen til stadion. Nå opplyser klubben at mannen er død.

  – Personen som ble fraktet til sykehus i natt gikk dessverre bort. Vi uttrykker vår medfølelse og kondolanser til hans kjære, skriver RB Leipzig på Twitter.

  Kampen fikk en dyster start da supporteren ble fraktet av gårde fra stadion til sykehuset.

  RB Leipzig vant til slutt kampen 3-1 og avanserte videre til kvartfinalen i den tyske cupen.

  – Det var en litt merkelig kamp. Det merket vi også. Denne seieren var for han, sa den norske landslagskeeperen Ørjan Nyland. (NTB)

  Champions League - Group F - RB Leipzig v Celtic
  Foto: LISI NIESNER / Reuters
 • Messi utelukker ikke nytt VM

  Lionel Messi vant nylig sin første, og kanskje eneste, VM-tittel da Argentina slo Frankrike i finalen i Qatar. Nå åpner den lille magikeren for VM i 2026.

  Den 35 år gamle argentineren ledet nasjonen til VM-tittelen i Qatar i desember i fjor, og han var da usikker på om hans femte VM ville bli hans siste. Neste utgave finner sted i Mexico, Canada og USA når Messi er 39.

  – Jeg elsker å spille fotball, jeg elsker det jeg gjør, og mens jeg føler meg bra og føler at jeg er i form og fortsetter å nyte det, vil jeg gjøre det. Men det ser ut til å bli for lenge til neste VM, sa Messi, som likevel ikke utelukker helt å være med i 2026:

  – Jeg må se hvor karrieren min går, hva jeg skal gjøre. Det avhenger av mange ting, sier han til avisen Olé. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Final - Argentina v France
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste