Saltnes med syrlig Europa-stikk etter derby-seier

Bodø/Glimt trakk det lengste strået i kampen om å være det beste nordnorske laget i den øverste divisjonen. Det til tross for at Tromsø burde vært bedre forberedt enn Glimt, i alle fall ifølge tomålsscoreren.

Eliteserien fotball 2021, Tromsø- Bodø/Glimt

TABELLTOPPEN: Med seieren over Tromsø, topper Bodø/Glimt tabellen.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

– Det var veldig deilig. En kjempetøff kamp. Vi kommer rett fra en enorm utladning, mens de har ligget og ladet opp til slaget om Nord-Norge. En utrolig stor utfordring for oss, men heldigvis er vi bedre enn dem, sa Saltnes til NRK etter kampen.

For der hvor Tromsø «kun» har fokusert på denne kampen, har Bodø/Glimt spilt kamper i andre serier.

For tre dager siden slo de Zalgiris i serieligaen, og spill utenfor Norge, i Europa, ble brukt til å strø litt ekstra salt i såret for de som holder med Tromsø.

– Personlig betyr det at jeg tror jeg spiller en ganske bra kamp. Utover det betyr det tre poeng, tre enormt viktige poeng. Og to viktige scoringer. Det er ufattelig viktige poeng for oss, og så er det en viktig symbolikk at vi klarer å heve oss og ha gode prestasjoner selv om vi spiller torsdagskamper i Europa, avsluttet Saltnes.

Høy temperatur og brytekamp

Saltnes noterte seg for to nettkjenninger og fikk sendt noen kommentarer i retning Tromsø, i det som ble et durabelig og opphetet oppgjør mellom de to rivalene.

For på et tidspunkt så det mer ut som Jostein Gundersen og Ola Solbakken deltok i en helt annen idrett enn i fotball, da de to barket sammen i en brytekamp på den ene flanken. Førstnevnte fikk gult kort, mens «tilskuer» Amal Pellegrino bare flirte av det hele.

Eliteserien fotball 2021, Tromsø- Bodø/Glimt

MÅLTYV: Amal Pellegrino fant veien til nettmaskene nok en gang.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

– Han hadde lyst på shortsen hans før kampen var ferdig. De samler på shortser og ikke drakter her oppe. Ola Solbakken har en sinnssyk fysikk, så han vant den, sa Pellegrino etter kampen.

Og som om ikke kampens siste minutter var hektiske nok bød starten på den andre omgangen også på spenning. For på 15 minutter noterte begge lag seg for to mål. Blant målscorerne nok en gang: Pellegrino.

– Mange lag kan melde seg på

Med tre poeng over Tromsø og Kristiansund-seier over Molde er det den regjerende seriemesteren som topper tabellen.

Men med 13 kamper igjen av sesongen ville ikke trener Kjetil Knutsen snakke om sannsynligheten for å forsvare seriegullet fra i fjor.

– Jeg føler ikke vi har så veldig mye å forsvare. Vi tok et historisk seriegull i fjor, det er vi stolte av. Så har vi vår måte å jobbe på, og den endrer vi aldri på. Hva som skjer i enkeltkamper, bruker vi utrolig lite energi på, sa Knutsen etter kampen og fortsatte:

– VI er så vidt halvveis, det er mange lag som kan melde seg på i kampen om medaljene.

Og akkurat det har treneren etter alle solemerker rett i. For etter den 17. serierunden skiller det ett poeng mellom Glimt og Molde. Lillestrøm følger to poeng bak med KBK halsende ytterligere to poeng bak.

Siste nytt

 • Ny trener for Manglerud Star

  Knut Jørgen Stubdal er blitt enig med ishockeyklubben Manglerud Star om å ta på seg ansvaret som hovedtrener etter at Corey Nielson ga seg sist helg.

  Stubdal har lang fartstid i norsk ishockey. Han har blant annet ledet både Vålerenga og Lørenskog i den øverste divisjonen. I tillegg var han en periode assistenttrener på landslaget.

  Knut Jørgen Stubdal
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Olympiatoppens OL-mål: 32 medaljer

  – Vår offisielle målsetting for troppen til OL er 32 medaljer, sier toppidrettssjef Tore Øverbø.

  Det kom fram da toppidrettssjefen og hans team i Olympiatoppen holdt et mediemøte onsdag.

  Målet er seks medaljer lavere enn resultatet i Pyeongchang i 2018 hvor Norge tok 39 OL-medaljer.

  Tallknuserne i Nielsen's Gracenote spår at Norge får 22 gull, 13 sølv og ni bronse. Medaljeprognosene er 12 medaljer mer enn Olympiatoppens medaljemål.

  Hvem som kvalifiserer seg til OL blir bestemt mellom 20. desember og 20. januar. OL-troppen vil ligge på rundt 90 utøvere informerer vinteridrettssjef Helge Bartnes.

  Therese Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal