Sky: Mourinho har signert for Manchester United

José Mourinho (53) har forhandlet ferdig og er Manchester Uniteds nye manager, melder Sky Sports.

Jose Mourinho

KLAR: José Mourinho er klar for nye utfordringer i England. Denne gangen i Manchester United.

Foto: Carmen Jaspersen / Ap

SOCCER-ENGLAND/MNU

FØLGES: José Mourinho har blitt fotfulgt av pressen den siste uka. Her er han utenfor boligen sin i London 22. mai.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Den tidligere Chelsea- og Real Madrid-manageren skal ha signert en avtale med Manchester United i ettermiddag, skriver Sky Sports

Mourinho skal ha tilbrakt ettermiddagen med styreformann Ed Woodward i London.

Ryktene om at Mourinho vil innta Old Trafford har rast i lang tid.

Lørdag, rett etter at Manchester United hadde vunnet FA-cupfinalen, skrev blant annet BBC at Louis van Gaal hadde fått sparken i Manchester United - og at José Mourinho ville overta i sjefsstolen.

De siste dagene har man bare ventet på bekreftelsen fra klubben, mens britiske medier har fulgt forhandlingene om kontrakt og personlige betingelser nærmest minutt for minutt.

Ifølge Sky Sports får 53-åringen en lønn på over 10 millioner pund, 120 millioner kroner, i året.

Avgangen bekreftet mandag

Mandag kveld kom så den endelige bekreftelsen fra klubben om at van Gaal var ferdig som Uniteds manager.

Mens både United-legendene Eric Cantona og Sir Bobby Carlton har utalt seg kritisk om portugiseren, mener tidligere United-back Phil Neville at Mourinho er perfekt for den engelske storklubben.

– Han er en vinner. United-fansen vil ha et lag som vil kjempe om ligatittelen, ikke et lag som ender på sjuende. José er trolig mannen for jobben, mener Neville ifølge BBC.

Louis van Gaal, Jose Mourinho

JOBBET SAMMEN: Van Gaal sammen med sin tidligere assistenttrener i 2010. Da var van Gaal trener for Bayern München, mens Mourinho var i Real Madrid.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

– Håper han er rett mann

Også Paul Scholes er optimistisk.

– Jeg håper han er rett mann. Jeg trodde det om van Gaal for et par siden og, men det funket ikke. José har vært i store klubber og hatt suksess. Han har vunnet noe i hver eneste klubb han har vært i, og han vil forvente å gjøre det igjen, sier Scholes til Sky Sports.

Den tidligere Chelsea- og Real Madrid-manageren var van Gaals assistent i Barcelona.

Nå er han altså klar, ifølge den britiske kanalen, og skal ta opp kampen om seriegullet med blant andre rivalen Pep Guardiolas Manchester City og Antonio Contes Chelsea.

Siste nytt

 • Åpner for store produksjoner

  Storbritannia vil åpne opp for at utvalgte internasjonale sportsbegivenheter og store film- og TV-produksjoner skal få grønt lys til tross for koronaviruset. Blant annet har de snakket med Tom Cruise om å gjenoppta «Mission Impossible»7 og 8.

 • Oppskriftsmessig Chelsea-seier

  Chelsea klatret tilbake forbi Manchester United og opp til fjerdeplass i Premier League etter en komfortabel 3-0-seier hjemme mot Watford.

  Olivier Giroud ga hjemmelaget ledelsen, før Willian doblet ledelsen fra straffemerket. Ross Barkley fastsatte sluttresultatet til 3-0 med et kremmerhus på overtid.

  Chelsea-jubel
  Foto: Matthew Childs / Matthew Childs
 • Vålerenga reddet uavgjort

  Det ble mye drama da Vålerenga fikk med seg ett poeng hjemme mot Aalesund.

  Gjestenes islandske spiss Holmbert Fridjonsson scoret en gang på hver side av pause, og Aalesund hadde kontroll. Etter 64 minutter våknet Vålerenga og brukte bare to minutter på å komme ajour med mål av Benjamin Stokke og Bård Finne.

  Fire minutter seinere fikk Sam Adekugbe se det røde kortetetter han gult kort for filming. Det stoppet Vålerengas jakt initiativ i jakten på seiersmålet. Dermed endte det med ett poeng til hvert lag.

  Sam Adekugbe blir utvist for filming.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal