NRK Meny
Normal

Fagermo-ros provoserte Skullerud - meldte seg ut av trenerforeningen

Tor Ole Skullerud liker dårlig at trenerkollega Dag-Eilev Fagermo blir rost for sin opptreden i media.

Tor Ole Skullerud og Dag Eilev Fagermo

MELDT SEG UT: Tor Ole Skullerud (t.v.) er ikke lenger medlem av trenerforeningen etter at Fagermo ble rost for sin opptreden i media.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Odd-trener Fagermo er kjent for sine ærlige uttalelser i media, og ofte går det ut over trenerkollega Skullerud i Molde.

I 2014 ble Fagermo kåret til årets trener av Norsk Fotballtrenerforening. I juryens begrunnelse berømmes Fagermo blant annet for å være «spontan-reflektert i sin kontakt med media».

– Jeg skal innrømme at jeg steilet da jeg leste det. Etter alle uttalelsene som gikk min og vår retning i fjorårssesongen ble jeg voldsomt provosert av dette, sier Skullerud til rbnett.

Han bekrefter til samme avis at han har meldt seg ut av trenerforeningen. Ifølge daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening, Teddy Moen, kom utmeldelsen i februar.

– Vi synes det er synd at Tor Ole forlater oss og håper at han kommer tilbake, sier Moen til NRK.

– Hva tanker du om Skulleruds begrunnelse for utmeldelsen?

– Det har jeg ikke lyst til å si noe om, det er et internt anliggende. Men jeg synes det er kjedelig.

Spark mot hverandre

I oktober i fjor, like før nettopp Odd og Molde skulle møtes i cupfinalen, uttalte Fagermo at finalen ble en kamp mellom utvikling og kapital.

– Så er det også to forskjellige måter å drive en klubb på. Vi kommer sikkert til å starte finalen med seks-sju lokale spillere og Molde kanskje ingen, muligens Daniel Berg Hestad, sa Fagermo.

Noen dager etter ga Skullerud svar på tiltale.

– Ja, vi driver fotballklubb på ulike vis. Fagermos uttalelser om utvikling og kompetanse har imidlertid provosert og irritert veldig mange i Molde, sa han.

Fundamentalt forskjellig

Molde-treneren forteller videre at det ikke handler om Fagermo, men at trenerforeningen har et idealbilde av en eliteserietrener som skiller seg fundamentalt fra hans eget.

– Jeg skjønner at han kan oppfattes som fargerik, og det er bra. Men med dette legitimerer de Fagermos måte å oppføre seg på, mens jeg mener en topptrener skal opptre annerledes. Jeg synes som kjent ikke noe om den del av formuleringene og uttalelsene han kom med mot Molde i 2014, sier Skullerud til rbnett.

Siste nytt

 • Uendret på kvinnenes FIFA-ranking

  Norge avslutter året på 14.-plass på FIFA-rankingen i fotball for kvinner. Det er uendret fra september. Norge deler plasseringen med Sør-Korea. Verdensmester USA topper rankingen foran Tyskland og England.

  Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hvas med norsk rekord

  17 år gamle Tomoe Zenimoto Hvas svømte inn til tredje beste tid i forsøkene på 200 meter medley fredag. Han satte norsk rekord med tiden 1.54,08 - halvannet sekund bedre enn hans forrige rekord på 1.55.52.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT
 • Østerbø vant i Kina

  Øystein Kvaal Østerbø løp fredag inn til seier på mellomdistansen under siste runde av parkverdenstouren i orientering i Kina. Etter 5.-plass på onsdagens sprint, ble det fredag fulltreff for Østerbø. Han løp inn til seier et halvminutt foran Frederic Tranchand.

  østerbø
  Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming