NRK Meny
Normal

Fagermo-ros provoserte Skullerud - meldte seg ut av trenerforeningen

Tor Ole Skullerud liker dårlig at trenerkollega Dag-Eilev Fagermo blir rost for sin opptreden i media.

Tor Ole Skullerud og Dag Eilev Fagermo

MELDT SEG UT: Tor Ole Skullerud (t.v.) er ikke lenger medlem av trenerforeningen etter at Fagermo ble rost for sin opptreden i media.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Odd-trener Fagermo er kjent for sine ærlige uttalelser i media, og ofte går det ut over trenerkollega Skullerud i Molde.

I 2014 ble Fagermo kåret til årets trener av Norsk Fotballtrenerforening. I juryens begrunnelse berømmes Fagermo blant annet for å være «spontan-reflektert i sin kontakt med media».

– Jeg skal innrømme at jeg steilet da jeg leste det. Etter alle uttalelsene som gikk min og vår retning i fjorårssesongen ble jeg voldsomt provosert av dette, sier Skullerud til rbnett.

Han bekrefter til samme avis at han har meldt seg ut av trenerforeningen. Ifølge daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening, Teddy Moen, kom utmeldelsen i februar.

– Vi synes det er synd at Tor Ole forlater oss og håper at han kommer tilbake, sier Moen til NRK.

– Hva tanker du om Skulleruds begrunnelse for utmeldelsen?

– Det har jeg ikke lyst til å si noe om, det er et internt anliggende. Men jeg synes det er kjedelig.

Spark mot hverandre

I oktober i fjor, like før nettopp Odd og Molde skulle møtes i cupfinalen, uttalte Fagermo at finalen ble en kamp mellom utvikling og kapital.

– Så er det også to forskjellige måter å drive en klubb på. Vi kommer sikkert til å starte finalen med seks-sju lokale spillere og Molde kanskje ingen, muligens Daniel Berg Hestad, sa Fagermo.

Noen dager etter ga Skullerud svar på tiltale.

– Ja, vi driver fotballklubb på ulike vis. Fagermos uttalelser om utvikling og kompetanse har imidlertid provosert og irritert veldig mange i Molde, sa han.

Fundamentalt forskjellig

Molde-treneren forteller videre at det ikke handler om Fagermo, men at trenerforeningen har et idealbilde av en eliteserietrener som skiller seg fundamentalt fra hans eget.

– Jeg skjønner at han kan oppfattes som fargerik, og det er bra. Men med dette legitimerer de Fagermos måte å oppføre seg på, mens jeg mener en topptrener skal opptre annerledes. Jeg synes som kjent ikke noe om den del av formuleringene og uttalelsene han kom med mot Molde i 2014, sier Skullerud til rbnett.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal