NRK Meny
Normal

Skulle spilt basket med Bieber – men han kom aldri

Gjermund Bråten hadde avtale om å spille basket med Justin Bieber i Aspen under X Games. Men tenåringsidolet dukket aldri opp.

Men Gjermund Bråten fikk aldri sjansen, for Justin Bieber ble arrestert i Florida. Bråten er i Aspen for å kjøre X-games. Reporter: Kristine Nordvik Skeide Foto: Lars Thomas Nordby

Gjermund Bråten skulle egentlig ha spilt basket med Justin Bieber. Men Bieber prioriterte andre gjøremål

– Ja, en av de andre som bor her, kjenner Bieber. Han var her i Aspen, og de hadde snakket sammen om at han skulle komme og spille basket med oss, sier Gjermund Bråten til NRK.

– Men han kom ikke, kan Bråten konstatere.

Om Justin Bieber kommer til å gjøre det, er et åpent spørsmål. I dag var han iallfall i Miami, 3600 kilometer unna X Games og Aspen. Der ble han arrestert for fyllekjøring .

– Han turte sikkert ikke å komme, for da hadde alle blitt helt gærne, sier Bråten, før han vet om arrestasjonen i Miami. Bråten tar det ikke så tungt at det ikke ble basketspill mot megastjernen.

Utskrevet på julaften

Gjermund Bråten er i Aspen for å delta i X Games. Det er ingen selvfølgelighet etter uhellet han hadde i desember . Da havnet han på sykehus i USA og kom seg ikke hjem til jul. Han ble utskrevet på selve julaften, og måtte feire jula i Statene.

– Det gjorde jeg sammen to norske kamerater, og det var gøy. Så ble det mye X Box-spill og tv-titting før treningen kunne begynne igjen ved nyttår, sier han.

Sendinger fra X Games: Slopestyle kvalifisering kl 20.00, superpipe kvalifisering menn kl 01.30, snowmobil fristil finale kl 03.30

Lader opp i luksusvilla

Nå tar han imot NRK i luksusvillaen han bor i i Aspen, Colorado. Det er ett av husene til hovedsponsoren som har tre gigantiske hus der, og verdien skal være opp mot 20 millioner dollar pr stykk.

– Dette er luksus, sier han når han viser NRK rundt.

Han har kinoscreening med egne stoler, enorme soverom, basketbane, gamerom, egne kokker og massører. Og treningssenter.

– Disse garderobene ligner på dem på Old Trafford, sier han.

For det er prestisje blant sponsorene å ha den beste kåken. Også Silje Norendal bor i ett av husene.

Nå er Gjermund Bråten i X Games i Aspen for tredje eller fjerde gang, han er ikke helt sikker.

- Det er alltid moro å komme tilbake hit. Det er det største showet, og den villeste og vanskeligste løypa. Hvis det er én konkurranse du føler deg som en superstjerne på, så er det denne her, sier han dagen før X Games begynner.

Video: - Ingen hadde trodd jeg skulle kjøre X Games eller OL. (Artikkelen fortsetter under videoen)

Skader er en del av hverdagen til snøbrett-kjørerne. Like før jul ble Gjermund Bråten alvorlig skadet. Alle trodde OL-toget gått, men hovedpersonen selv gav ikke opp håpet. Nå er han klar for både OL og X-games. Reporter: Kristine Nordvik Skeide Foto/redigering: Lars Thomas Nordby

– Som en krigsskade

Men det er Bråtens raske friskmelding som gleder mest. Det var nemlig litt av et syn som møtte legene etter uhellet før jul.

– Jeg brakk tre ribbein og punkterte lunga mi. Jeg måtte ha operasjon, og legen sa at det så ut som en krigsskade. Det var helt kaos der inne . Splintene stod hulter til bulter, og den ene lunga lå og hvilte på den ene splinten. Jeg tror ikke det var noen som hadde trodd at jeg skulle kjøre X Games eller OL, forteller han.

Men underet skjedde. Denne uka fikk han klarsignal til OL. Nå har han høye ambisjoner i Sotsji, tross operasjonen og lite tid på snø.

– Jeg sa til meg selv at dette skulle ta bare tre ukers tid. Etter tre uker kjørte jeg snowboard, etter fire gjorde jeg double corks. Nå er det femte uka, da kjører jeg X Games, sier Bråten.

– Målet er gull

– Det er bare ett mål, og det har jeg jobba for i hele høst. Eller hele livet, egentlig. Jeg gleder meg til å komme dit og gjøre de triksa jeg har trent på så lenge, sier Gjermund Bråten.

Han mener selv han har trent mest av alle i høst, og var svært godt forberedt til sesongen.

Bråten mistet basketkampen med Justin Bieber. Men han har ikke mistet sin egen målsetting i OL.

– Målet er gull, sier Gjermund Bråten.

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming