Hopp til innhold

Skulle slutte etter sitt livs to beste løp – gir OL-drømmen en ny sjanse

Vladimir Vukicevic (29) forbedret norgesrekorden og vant sitt tiende NM-gull på 110 meter hekk, men koronapandemien la OL-drømmen i grus. Nå tar han grep og gir seg selv en siste sjanse.

VhtFjUTV15M

NORGES BESTE: Vladimir Vukicevic har like mange NM-gull som fingrer, men OL-deltakelsene trenger han foreløpig ikke en eneste finger for å telle.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Ti år etter at han tok sølv i junior-VM, var 2020 ment å bli året da Vukicevic endelig skulle oppfylle drømmen om å få delta i et OL.

Han fullførte økonomiutdannelsen i fjor og hadde fått seg jobb – som han umiddelbart fikk permisjon fra, nettopp for å kunne optimalisere idrettssatsingen etter flere år med studier.

Det ga resultater. 19. august forbedret han sin egen norgesrekord for første gang på fire år, til 13,53, i et løp i Ungarn. Da hadde han allerede løpt på 13,48 i et løp i Finland, men i litt for sterk medvind til at det kunne godkjennes som rekord.

Vladimir Vukicevic

FORBEDRET NORGESREKORDEN: NRK møtte Vladimir Vukicevic i Oslo mandag. Han har akkurat fullført en strålende comebacksesong.

Foto: Tore Linvollen / NRK

Det var i grunnen bare ett problem med 2020-sesongen, nemlig at det ikke ble noe OL å satse mot. På grunn av koronapandemien er sommerlekene i Tokyo forskjøvet til neste sommer.

Fikk permisjon – satser et år til

Så da Vladimir Vukicevic løp inn til sitt tiende NM-gull på rad på Fana stadion 20. september visste han at det kunne ha vært hans siste løp. Etter planen som ble lagt før sesongen, skulle det ha vært hans siste løp.

Et møte med arbeidsgiver ville avgjøre om det var mulig å gjøre en ny OL-satsing. Å kombinere jobb og idrett var nemlig ikke et alternativ.

wHA8SCkctro

STREKKER SEG MOT OL: Vladimir Vukicevic prøver én gang til.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

– Nei, definitivt ikke. Jeg har funnet ut at hvis jeg skal få ut mitt potensial, så må jeg være «all in», jeg må være hundre prosent fokusert, hundre prosent idrettsutøver, sove godt, spise godt, trene en til to ganger hver dag og slappe av. Da kan jeg nå mitt potensial, sier Vukicevic til NRK.

Nå har han fått et nytt år med permisjon. Det betyr at OL-drømmen har fått nytt liv.

– Jeg har bestemt meg for å satse et år til. Og for å kunne gjøre det, måtte jeg gjøre noe jeg ikke har gjort før. Da tenkte jeg at jeg må gjøre radikale grep, sier Vukicevic.

Opererte øynene

Ett av disse grepene er laseroperasjon på øynene.

– Det er upløyd mark om synskorrigering kan gi meg et fortrinn. Jeg er veldig spent på hvilke utslag det kommer til å gi på idrettsbanen.

Vladimir Vukicevic

VIKTIG: Godt syn er ekstremt viktig for en hekkeløper på øverste hylle. Det tar Vladimir Vukicevic konsekvensen av.

Foto: Tore Linvollen / NRK

– Men du har sett hekkene?

– Jeg har sett hekkene, men hekk er kanskje den øvelsen som krever mest argusøyne, som krever at du ser på perfekt. Når man løper ute og det er vind og regn, så hender det at linsene detter av, det har skjedd flere ganger, og så har det vært et uromoment, sier han.

Ny satsing er imidlertid ikke ensbetydende med at Vukicevic endelig får son OL-debut. Kvalifiseringskravet er 13,32, altså over to tideler bedre enn den norske rekorden. Men det er muligheter til å komme med også uten å klare kravet, med en god plassering på verdensrankingen.

– Jeg tror potensialet er bedre enn jeg viste i år. Jeg hadde en god sesong, min beste noensinne. Jeg er overbevist om at jeg kan løpe fortere med et år til med kontinuitet, sier Vladimir Vukicevic.

Vladimir Vukicevic

OPERERTE: Vladimir Vukicevic fikk gjennomført en laseroperasjon på øynene i Oslo mandag.

Foto: Tore Linvollen / NRK

Siste nytt

  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som har vært i aksjon har tatt seg videre til tredje runde.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Kristiansund, KFUM, HamKam og Odd tatt seg videre. Strømsgodset og Lillestrøm startet en time senere, og leder henholdsvis 2-0 og 4-0 over Jerv og Strømmen.

    NM i fotball 2024: Ull/Kisa - Rosenborg
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • 4.-divisjonslag sjokkerte Viking – reddet av Salvesen

    – Me e for go for Viking. Me ska ta dette, det er eg sikker på!

    Meldingen satt løst da Torvastad-forsanger Håvard Førre ble intervjuet rundt timen ut i kampen, like etter at Roy Miljeteig snudde kampen for vertene.

    Stillingen viste 3–2 til den vesle klubben fra Karmøy.

    For selv om Viking tok komfortabelt ledelsen 2–0 mot 4.divisjonslaget som sendte Haugesund ut av cupens første runde, var det ikke over:

    * 45+1 minutter: Georg Grønningen reduserer til 1–2

    * 48 minutter: Fredrik Lippestad utligner til 2–2

    * 53 minutter: Miljeteig snur kampen til 3–2

    – Hva er det Viking driver med?

    NRK-ekspert Carl-Erik Torp satt rystet i studio.

    – Det er veldig vanskelig å forstå. De hadde full kontroll. Jeg klarte ikke å se at de var over midten de første 40 minuttene, sa Torp på direkten.

    Viking forsøkte å påvirke stillingen med et firerbytte etter drøyt timen spilt. Kort tid etter kunne de puste ut.

    Utligningen til 3–3 kom fra Simen Kvia-Egeskog.

    På tampen satte Lars-Jørgen Salvesen 4–3 på straffespark.

    Målet berget han Stavanger-klubben fra en real flause.

    Fotballekspert Jonas Grønner må tatovere seg etter han tapte et veddemål på direkten.
  • Johannessen ødela akillesen – mister OL

    Gøran Johannessen røk akillessenen på mandagens trening, opplyser Kolstad. Han går glipp av håndballturneringen i OL.

    Ifølge trønderklubben er Johannessen ventet å være ute i seks til åtte måneder.

    29-åringen har kjempet seg tilbake på banen etter å ha trøblet med akillesen siden november. Han deltok for Norge i EM i januar.

    Johannessen skal gjennom en operasjon torsdag. Deretter skal han restituere kroppen og hodet før opptreningen tar til.

    – Jeg skal gjøre mitt ytterste for å komme tilbake i godt gammelt Gøran-slag. Samtidig er det et slag i trynet, og mentalt har jeg også en krevende jobb foran meg. Det er aldri lett å være utenfor en gruppe, men laget er min sterkeste støttespiller, sammen med venner og familie, sier Johannessen.

    Stavanger-karen mistet også OL i 2021, da med lyskeproblemer.

    For landslaget står Johannessen med 260 mål på 109 kamper. Han debuterte for Norge i 2015. (NTB)

    Gøran Johannessen
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal