Skulle slå norgesrekorden til Grete Waitz – nå innser Grøvdal at det blir umulig

Karoline Bjerkeli Grøvdal har vurdert å trekke seg fra «Impossible Games» på grunn av skade. Hun velger å stille til start på Bislett, men kansellerer det annonserte norgesrekordforsøket.

Karoline Bjerkeli Grøvdal på Bislett

MÅ ENDRE PLANEN: En langvarig skade gjør at Karoline Bjerkeli Grøvdal må løpe saktere enn hun hadde tenkt på Bislett torsdag kveld.

Foto: Ørn E. Borgen

23. april lanserte Bislett-general Steinar Hoen planene for sitt koronatilpassede Bislett Games, «Impossible Games». Siste øvelse på programmet skulle være en skikkelig godbit.

Da skulle Karoline Bjerkeli Grøvdal (29) i sololøp utfordre Grete Waitz’ over 40 år gamle norgesrekord på 3000-meter, kun hjulpet av en såkalt lyshare.

Tirsdag kveld måtte imidlertid Grøvdal erkjenne at hvis lysharen holder farten til Grete Waitz, blir det umulig for henne å holde følge. Allerede da rekordforsøket ble lansert, slet nemlig Grøvdal med en skade.

– Formen var ekstremt bra i mars, da jeg skulle løpe Praha halvmaraton og diskuterte dette med Steinar Hoen. Så fikk jeg en overbelastning i lysken, kanskje som et resultat av den harde treninga. Og det har tatt tid å bli kvitt skaden, forteller Grøvdal til NRK.

– Har vært veldig stresset

De to siste ukene har hun fått trent bra, og det medisinske støtteapparatet har forsikret om at det ikke er noen risiko knyttet til å løpe på Bislett.

4oDkeKuviNg

REKORDHOLDER: Grete Waitz er først og fremst kjent som maratondronning, men har fortsatt norgesrekord på både 1500 og 3000 meter.

Likevel har Grøvdal de siste dagene vurdert å trekke seg.

– Det ble jo solgt inn som at jeg skulle slå rekorden til Grete, som er en knallsterk rekord. Etter at jeg innså at det ville bli umulig å løpe på 8.30, har jeg vært veldig stresset og i tvil om hva jeg skulle gjøre. Det er jo ikke gøy å skulle ta en rekord når du ikke er forberedt til å gjøre det, erkjenner hun.

I stedet for å trekke seg, velger hun nå å på forhånd fortelle at det blir et annet løp enn det som var annonsert.

Hun vil komme i gang med sesongen og være en del av friidrettens festkveld selv om det er urealistisk å leve opp til innsalget.

– Glad det ikke ble OL

Grøvdal legger ikke skjul på at det har vært et ekstra press at en hel øvelse sto og falt på henne.

– Hadde det vært et vanlig Diamond League-stevne med et stort startfelt, hadde jeg aldri vært i tvil, påpeker hun.

Nå er 29-åringen glad for at avgjørelsen er tatt. Hvilken tid hun velger å sikte seg inn på i sololøpet, er fortsatt ikke bestemt. Hennes egen personlige rekord på 8.37,58 tror hun også overlever.

– Jeg tror vi setter lysharen på en moderat tid, og så får jeg heller prøve å overraske meg sjøl, sier Grøvdal – som uansett finner én stor trøst når skaden ført har rammet henne:

– Akkurat nå er jeg litt glad det ikke ble OL i år!

Siste nytt

 • Festfotball uten Ødegaard

  Martin Ødegaard er fortsatt skadet og var ikke med da Arsenal valset over Slavia Praha på bortebane.

  Arsenal hadde et vanskelig utgangspunkt etter at de bare klarte 1–1 på hjemmebane forrige uke, men i Praha var det aldri tvil om hvilket lag som fortjente avansementet.

  Alexander Lacazette fortsatte storformen og scoret to mål, mens både Nicolas Pépé og Bukayo Saka noterte seg for hver sin scoring.

  Dermed er Arsenal videre til semifinalen i Europaligaen. Der venter gamletreneren Unai Emery og Villareal.

  Europa League - Quarter Final Second Leg - Slavia Prague v Arsenal
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Solskjær ett steg nærmere trofé

  Manchester United hadde få problemer med å ta seg videre fra kvartfinalen i Europaligaen. 2–0 på Old Trafford gjorde at United til slutt vant komfortable 4–0 sammenlagt.

  Med 2-0-seier i Spania for en uke siden, var avansementet aldri truet for Solskjærs menn. Og hvert fall ikke da Edinson Cavani sendte rødtrøyene i ledelsen allerede etter seks minutter.

  Med 3-0-ledelse sammenlagt, hadde Solskjær mulighet til å hvile flere av sine viktigste spillere underveis i kampen, og selv om det ikke det var noe fyrverkeri av en forestilling, var det en overbevisende forestilling av United.

  Et selvmål av Jesús Vallejo på overtid, gjorde at det endte 4–0 sammenlagt.

  I semifinalen blir Roma motstander. Det italienske hovedstadslaget gikk videre med 3–2 sammenlagt over Ajax.

 • Østigård matchvinner for Coventry

  Midtstopper Leo Skiri Østigård (21) scoret sitt andre mål i Coventry-trøya da klubben hans vant 1–0 mot Rotherham i et bunnoppgjør i mesterskapsserien torsdag.

  Etter 70 minutter fikk Østigård muligheten sin og headet inn kampens første scoring. Målet kommer kun ti dager etter at han også scoret for klubben.

  Med 1-0-seieren på nivå 2 i England er Coventry på 18.-plass, seks poeng over nedrykksstreken med fem kamper igjen. Rotherham blir værende på nedrykksplass med 39 poeng med to kamper mindre spilt. (NTB)

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag . Leo Østigård
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal