NRK Meny
Normal

Gulbrandsen har bestilt ferie på finaledagen

NORRKÖPING (NRK.no): Solveig Gulbrandsen (32) var iskald i straffekonkurransen mot Danmark. Samtidig sørget hun for at familien må reise alene på ferie til Spania.

Gul

Solveig Gulbrandsen har bestilt Spania-tur på finaledagen søndag. Dermed må familien reise uten EM-helten.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg skulle egentlig vært på ferie i Spania på søndag. Vi har bestilt flybilletter og hele pakka, men en EM-finale er en god erstatning, sier Gulbrandsen til NRK.no dagen etter semifinalen mot Danmark.

Gulbrandsen høy

Solveig Gulbrandsen jubler etter seieren mot Danmark torsdag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Norge-veteranen hadde i utgangspunktet lagt familieferien til sydligere strøk - og Gulbrandsen innrømmer at hun ikke hadde tro på EM-finale før mesterskapet.

Mannen må reise alene

Torsdag kveld var hun én av fire som var sikre fra straffemerket i straffekonkurransen mot Danmark. Dermed sendte hun Norge til EM-finale - og familien til Spania uten mamma.

– Det skal sies at det er lenge siden vi bestilte billetter. Vi bestilte turen i vinter og da var det lite som var avklart rundt EM-spill, sier Gulbrandsen til NRK.no.

– Det ser kanskje ikke så bra ut akkurat nå, men jeg er jo her (i Sverige). Det går helt fint å miste første del av ferien, sier Gulbrandsen.

Gulbrandsen har hatt besøk av familien underveis i mesterskapet i Sverige. De dro hjem til Norge etter gruppespillet.

– Dette går jo mest utover mannen min som må reise til Spania alene med barna, sier Gulbrandsen, som lover å reise etter.

Ser fram til storkamp

Gulbrandsen har to barn på to og syv år.

– Jeg har hele tiden blitt spurt av barna om jeg snart er ferdig med å spille fotball her i EM. Syvåringen er klar på at jeg må vinne EM først, sier Gulbrandsen med et smil.

Nå ser hun fram mot finale mot Tyskland foran et fullsatt Friends Arena.

– Opplevelsen er så morsom og jeg har så lyst til å prestere. Jeg synes dette er veldig gøy å få være med på, sier hun.

Med kun 3 minutter igjen av ordinær tid, utlignet Mariann Gajhede Knudsen og Danmark.

Danmark utlignet 3 minutter før slutt

Det hadde ikke gått to og et halvt minutt av semifinalen mot Danmark før Norge tok ledelsen. Marit Fiane Christiansen sto for den.

Norge med tidlig ledelse

Det måtte straffekonkurranse til for å slå Danmark i torsdagens semifinale. Keeper Ingrid Hjelmseth ble den store helten.

Se hele straffekonkurransen her

Ingrid Hjelmseth ble den store helten da Danmark ble slått i torsdagens semifinale. Even Pellerud synes det var deilig å vinne.

Se intervju med matchvinner Hjelmseth

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal