Hopp til innhold

Skulle fortsette Giroen etter positiv koronatest – nå bryter Bystrøm

Sven Erik Bystrøm står av årets Giro d'Italia. Mandag kom beskjeden om at han hadde testet positivt for koronaviruset, men at han likevel ville fortsette rittet. Laget hans, Intermarché Circus Wanty, skrev da at Bystrøm ikke hadde noen symptomer på koronaviruset og at han derfor hadde fått klarsignal til å fortsette rittet fra det medisinske teamet til arrangøren og Det internasjonale sykkelforbundet.

Tirsdag formiddag, rundt en time før starten på den 10. etappen, kom imidlertid kontrabeskjeden.

– Bystrøm startet å få symptomer natt til tirsdag. Som et preventivt tiltak for å beskytte hans helse, så vil Sven Erik Bystrøm reise hjem for å hvile, skriver laget hans i en pressemelding.

31-åringen viste seg frem med en sjetteplass på den tredje etappen i rittet, men var åpen om at han slet med farten mot slutten av uka.

– Hadde jeg hatt feber og følt meg dårlig hadde det vært noe, men jeg har hatt lette symptomer og følt meg sliten. Det er også normalt på etappe seks, syv og åtte i et treukersritt, sa Bystrøm til Eurosport mandag.

Bystrøm er den åttende rytteren som må bryte årets Giro d'Italia på grunn av koronasmitte. Søndag ble det blant annet kjent at Remco Evenepoel måtte stå av rittet etter å ha blitt smittet av viruset.

I tillegg var det flere ryttere som ble koronasmittet i forkant av rittet og som av den grunn ikke ble klare til rittet, deriblant norske Tobias Foss.

Det er to gjenværende nordmenn i rittet, med de to DSM-syklistene Andreas Leknessund og Jonas Iversby Hvideberg. Førstnevnte syklet i den rosa trøya i fem dager i forrige uke og ligger på femteplass sammenlagt.

Arctic Race of Norway
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Siste nytt

 • AP: Fifa åpner for deltakelse fra russiske ungdomslag

  Nyhetsbyrået AP melder at Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) vil åpne opp for deltakelse fra russiske ungdomslandslag.

  AP har fått informasjon om dette fra Fifa-kilder. Disse ønsker ikke å bli sitert med navn.

  Fifa-styret skal ha et digitalt møte onsdag. Der blir Russland-spørsmålet sentralt. Lag fra Russland har vært utelukket fra Fifa-turneringer som følge av krigen i Ukraina.

  I forrige uke åpnet Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for at Russland kan stille med 17-årslandslag for gutter og jenter i kvalifiseringer. (NTB)

  Russland fifa
  Foto: AFP
 • Brann-forsvarer snarlig tilbake etter lei skade

  Mange fryktet at sesongen skulle være over for Ruben Kristiansen, men han håper å være tilbake på banen mot Molde etter sin lyskeskade.

  For snaue to uker siden ble han operert for Gilmores groin i München. Onsdag var han tilbake på treningsfeltet på Nymark.

  – Jeg har løpt litt, og det kjennes fint ut. Det er ingenting som bremser meg lenger, sier 35-åringen til BA.

  Søndagens kamp mot Vålerenga rekker han ikke, men han håper være tilbake i toppkampen mot Molde over landslagsoppholdet. (NTB)

  Ruben Kristiansen
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Spørsmålstegn rundt Saka før Haaland-duell

  Det er høyst usikkert om Arsenals Bukayo Saka kommer i spill i søndagens storkamp i Premier League mot Manchester City.

  Han pådro seg en skade og ble byttet ut i 1.-omgangen mot Lens i Champions League tirsdag. Der tapte Arsenal 1-2 borte.

  – Det er uklart om han kan spille mot Manchester City. Jeg har ikke peiling, sa Arteta ifølge football.london.

  – Han prøvde et hælspark og kjente noe. Det er noe muskulært. Vi måtte bytte ham ut, la Arteta til.

  Saka fullførte heller ikke den siste seriekampen for Arsenal.

  Arsenal kan gå forbi Manchester City på tabellen hvis London-laget vinner søndag. Det skiller ett poeng mellom de to klubbene etter sju serierunder.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste