Hopp til innhold

Skofterud på gråten: – Ingenting funker

LILLEHAMMER (NRK.no): Vibeke Skofterud (33) kastet fra seg skiene i skuffelse etter kvinnestafetten. Veteranen forstår ikke hvorfor kroppen ikke lystrer.

Vibeke Skofterud

Vibeke Skofterud har slitt i sesongstarten. På søndagens stafett tapte hun over minuttet til teten på fem kilometer.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det er helt jævlig, sier en gråtkvalt Skofterud til NRK.no.

Den norske veteranen møtte pressen med solbrillene på til tross for tett snøkave etter å ha gått det norske andrelaget ut av tetkampen på søndagens kvinnestafett.

Tapte over minuttet

Skofterud gikk den andre etappen på det norske andrelaget, men fikk det sjeldent tungt i de snøtunge løypene.

Mens Therese Johaug knuste alt og alle i front av feltet, falt Skofterud og Norge 2 ned til 5.-plass, etter å ha ledet ved første veksling.

Totalt tapte hun ett minutt og 19 sekunder til Therese Johaug i løpet av den fem kilometer-lange etappen.

– Jeg vet ikke hva som går galt. Jeg har trent bra og har egentlig gjort mye riktig for at jeg skal være i form nå. Men i dag funker ingenting, sier Skofterud, og legger til at hun er veldig lei seg.

Da Skofterud kom i mål, var hun synlig misfornøyd med egen prestasjon og slang fra seg skiene i målområdet.

– Jeg skjønner det ikke. Jeg har bedre tester, føler meg bedre og alt ligger an til at jeg skal gå bra. Men så er det bare ræva, sier hun og rister på hodet.

VIDEO: Se Skofteruds TV-intervju etter etappen

Vibeke Skofterud hadde ingen god dag på stafetten, det viste seg på intervjuet underveis. Reporter: Ida Nysæter Rasch

VIDEO: Vibeke Skofterud slet med å holde tilbake tårene etter kvinnestafetten på Lillehammer.

– Får ikke kontakt med musklene

Skofterud ønsket først ikke å prate med de ventende journalistene, men stilte likevel opp etter flere henvendelser. Hun forklarer at formsvikten ikke beror på det mentale.

– Jeg føler at jeg ikke får kontakt med musklene i kroppen. Det sitter ikke i hodet, jeg føler meg fin. Men underveis ble det mange mørke tanker, sier Skofterud.

Lørdag ble hun nummer 17 på 10-kilometeren på Lillehammer.

– Akkurat nå gjør det det. Men jeg skal nok komme meg gjennom det, Skofterud medgir at den skuffende sesongstarten (ble nummer 15 i Kuusamo sist helg) går utover motivasjonen.sier hun.

Hun håper å snu den negative formkurven ved å presse kroppen gjennom flere harde renn.

– Jeg er veldig, veldig motivert for å gå 15-kilometeren til helgen. Jeg trenger å gå så mange skirenn jeg kan gå, også tror jeg en lengre distanse kan passe meg bedre, sier Skofterud til NRK.no.

Treneren: – For tidlig for henne

Landslagstrener Egil Kristiansen er ikke overrasket over Skofteruds formsvikt.

– Hun har hatt en tung helg her oppe. Det var ikke sånn kjempesprut i Kuusamo eller på Beitostølen heller.

– Er du overrasket eller har du sett antydninger til at dette kunne skje?

– Jeg er ikke så overrasket over det. Hun har litt å gå på. Det begynte ikke å fungere for henne før ut i oktober, så det er ennå litt tidlig for henne, sier Kristiansen.

Skofterud har trengt tid på å bygge seg opp etter at hun gikk på en liten smell midt i forrige sesong. Fra januar tok hun en pause fra all konkurranse, som varte helt frem til sesongstarten i september.

– Hun må ikke grave seg ned. Jeg synes ikke det er spesielt lurt å fokusere alt for mye på det. Man må bare se fremover, sier Kristiansen, og bekrefter at Skofterud får gå neste helgs renn i sveitsiske Davos.

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal