NRK Meny

Skuffet Jacobsen fikk løpet ødelagt av en annen løper

FALUN/OSLO (NRK): Astrid Uhrenholdt Jacobsen var ikke fornøyd etter fjerdeplassen på lørdagens fem kilometer. Hun ble hindret av en løper og var meget lei seg etter målgang.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

SKUFFET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen forklarer landslagstrener Egil Kristiansen hva som skjedde.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Det ble en norsk jubeldag i langrennsløypene i Falun. Men for Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble det tårer og skuffelse.

– Løpet mitt ble ødelagt i langbakken. De siste tre kilometerne ble ikke noe bra. Da er det ikke noe å juble over, sier en meget skuffet Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK etter målgang.

Hva var det som skjedde?

– Jeg tar igjen en av de mellomløperne, og så går hun ut i fiskebein når jeg er på vei forbi. Da går hun plutselig inn i sporet igjen, og da krasjer vi. Jeg mister all rytme. I det bratteste partiet er ikke det så ideelt. Jeg fikk mye syre og veldig dårlig rytme etterpå, forteller Jacobsen.

Det var ei fortvilt Astrid etter dagens 5 km i Falun i dag.

FORTVILET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var fortvilet over det som skjedde. Her forteller hun landslagstrener Egil Kristiansen om hendelsen.

Mener pallplassen glapp

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var tydelig preget og var på gråten da hun snakket med landslagstrener Egil Kristiansen om hva som skjedde.

Jacobsen var kun fire tideler fra tredjeplassen og mener pallplassen røk på grunn av hendelsen.

– Ja, det gjorde den definitivt. Det er kjipt og ikke noe jeg kan gjøre noe med selv. Som skiløper burde man vite at man skal flytte seg for løpere som kommer fortere bak. Hun sa hun ikke hørte meg, så da gjorde hun vel ikke det, sier Jacobsen som har snakket med vedkommende etter løpet.

Astrid Jacobsen går inn til forløpig ledelse på dagens 5 km i Falun.

SE VIDEO: Astrid Uhrenholdt Jacobsens målgang.

– Føler at formen er bra

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vil ikke si hvem det var som hindret henne. Hun var bare skuffet over å ha fått ødelagt løpet på en dag hun følte seg i bra slag.

– Jeg føler at formen er ganske bra. Men alt skal spille på lag, sier 29-åringen.

Hun fikk hele løpsopplegget sitt spolert av den uheldige episoden.

– Jeg synes jeg åpnet veldig kontrollert. Jeg hadde som mål å gå fort fra siste del av «Mördarbakken» og inn til mål. Jeg holdt igjen litt i starten for å spare krefter mot slutten, forteller Jacobsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Cavendish sykler Tour de France

    Mark Cavendish har slitt med sykdom denne sesongen, men stiller på startstreken i årets utgave av Tour de France. Det bekrefter laget på Twitter. Edvald Boasson Hagen er også tatt ut, men blir ikke lagets prioriterte spurter når Cavendish deltar.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Strømsgodset - Molde
Eliteserien: Strømsgodset - Molde