NRK Meny
Normal

Skuffet Jacobsen fikk løpet ødelagt av en annen løper

FALUN/OSLO (NRK): Astrid Uhrenholdt Jacobsen var ikke fornøyd etter fjerdeplassen på lørdagens fem kilometer. Hun ble hindret av en løper og var meget lei seg etter målgang.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

SKUFFET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen forklarer landslagstrener Egil Kristiansen hva som skjedde.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Det ble en norsk jubeldag i langrennsløypene i Falun. Men for Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble det tårer og skuffelse.

– Løpet mitt ble ødelagt i langbakken. De siste tre kilometerne ble ikke noe bra. Da er det ikke noe å juble over, sier en meget skuffet Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK etter målgang.

Hva var det som skjedde?

– Jeg tar igjen en av de mellomløperne, og så går hun ut i fiskebein når jeg er på vei forbi. Da går hun plutselig inn i sporet igjen, og da krasjer vi. Jeg mister all rytme. I det bratteste partiet er ikke det så ideelt. Jeg fikk mye syre og veldig dårlig rytme etterpå, forteller Jacobsen.

Det var ei fortvilt Astrid etter dagens 5 km i Falun i dag.

FORTVILET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var fortvilet over det som skjedde. Her forteller hun landslagstrener Egil Kristiansen om hendelsen.

Mener pallplassen glapp

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var tydelig preget og var på gråten da hun snakket med landslagstrener Egil Kristiansen om hva som skjedde.

Jacobsen var kun fire tideler fra tredjeplassen og mener pallplassen røk på grunn av hendelsen.

– Ja, det gjorde den definitivt. Det er kjipt og ikke noe jeg kan gjøre noe med selv. Som skiløper burde man vite at man skal flytte seg for løpere som kommer fortere bak. Hun sa hun ikke hørte meg, så da gjorde hun vel ikke det, sier Jacobsen som har snakket med vedkommende etter løpet.

Astrid Jacobsen går inn til forløpig ledelse på dagens 5 km i Falun.

SE VIDEO: Astrid Uhrenholdt Jacobsens målgang.

– Føler at formen er bra

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vil ikke si hvem det var som hindret henne. Hun var bare skuffet over å ha fått ødelagt løpet på en dag hun følte seg i bra slag.

– Jeg føler at formen er ganske bra. Men alt skal spille på lag, sier 29-åringen.

Hun fikk hele løpsopplegget sitt spolert av den uheldige episoden.

– Jeg synes jeg åpnet veldig kontrollert. Jeg hadde som mål å gå fort fra siste del av «Mördarbakken» og inn til mål. Jeg holdt igjen litt i starten for å spare krefter mot slutten, forteller Jacobsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Nytt nederlag for Zuccarello

  Drømmen om NHL-sluttspill henger i en enda tynnere tråd for New Yorks Rangers og Mats Zuccarello etter nok et tap. Det endte 3-4 mot Philadelphia Flyers. Det er ti poeng opp til New Jersey Devils, som har den siste «wild card»-plassen.

  Video Zucca spent foran ny sesong
  Foto: Nyhetsspiller
 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sport i dag med V-cupfinaler, skiskyting og hopp
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia
VM kunstløp: Friløp kvinner