Hopp til innhold

Skuffet Granerud inn til femteplass

Halvor Egner Granerud ledet etter første omgang i tyske Titisee-Neustadt fredag, og kunne gjentatt hopp-suksessen fra Ruka. Men det holdt ikke helt inn.

Slovenske Anze Lanisek, som lå på andreplass etter første omgang, bød på et praktfullt andre hopp, og vant med 272,8 poeng foran verdenscupleder Dawid Kubacki. Polakken gjorde et kjempehopp i andre omgang, med 144 meter – kun fire meter bak bakkerekorden.

De siste hopperne bød på klassehopping og Granerud måtte diske opp det beste han hadde for å sikre seieren.

Dessverre måtte en skuffet Granerud nøye seg med femteplass etter et hopp på 135 meter, 10,6 poeng bak den slovenske vinneren.

– Jeg var skikkelig nervøs faktisk, sa en skuffet Granerud etter andre omgang.

– Det er litt kjipt å avslutte dagen sånn, når de to første hoppene var såpass fine, konstaterte han.

Bendik Jakobsen Heggli gjorde sin beste prestasjon i verdenscupen noensinne med en 11.-plass.

– Jeg må egentlig si meg veldig fornøyd. Jeg gjør et veldig bra første hopp, også gjør jeg i grunnen et ganske bra andre hopp, sa en fornøyd Heggli som jager en topp ti plassering.

Robert Johansson lå på en beskjeden 18.-plass etter første omgang, men slo tilbake med et godt hopp nummer to på 133 meter og endte på en 13.-plass.

Johann André Forfang endte på 17.-plass, Daniel Andre Tande like bak på 18.-plass og Kristoffer Sundal på 25.-plass.

Granerud
Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Siste nytt

 • Norge møter Italia i U21-kvalifisering i fotball

  Norge skal ut i kamper mot Italia, Irland, Tyrkia, Latvia og San Marino i jakten på sluttspillplass i U21-EM i fotball for menn i 2025.

  Det ble klart da trekningen ble gjennomført i Uefas hovedkvarter i Nyon torsdag.

  Norge var på det tredje seedingsnivået og havnet i pulje A. Kampene i kvalifiseringen spilles i tidsrommet mars 2023 til oktober 2024.

  Gruppevinnerne og de tre beste toerlagene tar seg direkte til EM i Slovakia sommeren 2025. De seks øvrige toerne skal ut i omspill om de tre siste plassene.

  Norges U21-landslag spiller i sommer EM-sluttspill i Romania og Georgia. Det varer mellom 21. juni og 8. juli.

  (©NTB)

  Norges hovedtrener Leif Gunnar
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Braathen operert for blindtarmsbetennelse – VM i fare

  Den norske stjernealpinisten Lucas Braathen (22) er operert for akutt blindtarmsbetennelse på sykehuset i østerrikske Zell am See. Det melder Norges Skiforbund i en pressemelding.

  – Fryktelig dårlig timing. VM er av de store målene for meg denne sesongen, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å rekke slalåmrennet 19. februar. Gi meg noen uker så får vi se. Også er det uansett gode prognoser for å få med seg World Cup-rennene etter VM, sier Braathen i pressemeldingen.

  22-åringen fra Bærums Skiklubb mister kommende helgs verdenscuprenn i franske Chamonix, men kan rekke siste VM-øvelse i Courchevel/Meribel, skriver forbundet.

  Braathen hadde trolig kjørt storslalåmrennet i VM 17. februar, men det ser ikke ut til å bli noe av for hans del. Herrenes slalåmrenn er siste dag av VM.

  Instagram har Braathen selv lagt ut bilder fra sykesenga, hvor han takker personalet for å ta hånd om han. Han ble skrevet ut rundt klokken 11.30.

  Det norske gullhåpet har levert en strålende sesong, med tre verdenscupseire og totalt seks pallplasser.

  Han leder slalåmcupen i verdenscupen, og er nummer seks sammenlagt og i storslalåmcupen.

  Lucas Braathen
  Foto: Lucas Braathen / Instagram
 • Stjerneduoen Mol/Sørum åpnet 2023-sesongen med seier

  Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum fortsatte vinnerrekken i 2023-sesongens første kamp mot Italia-duoen Paolo Nicolai/Samuele Cottafava.

  Nordmennene vant i Doha med sifrene 21-15, 19-21, 15-12.

  Mol og Sørum fikk en knallgod start og opparbeidet seg raskt en åtte poengs ledelse på stillingen 10-2.

  Italienerne spilte seg mer med i kampen utover i settet, men måtte til slutt se seg slått.

  Den norske duoen fikk en langt tyngre start på det andre settet da Nicolai/Cottafava fikk en 4-1-ledelse.

  Mol og Sørum slo tilbake og kjempet seg til 11-10 halvveis ut i settet. Likevel var det italienerne som stakk av gårde med seier i settet.

  Det siste og avgjørende settet ble uhyre jevnt, hvor Mol og Sørum hadde en liten ledelse hele veien. Med solid spill kunne de innkassere 2023-sesongens første seier.

  Mol og Sørum avsluttet den koronautsatte 2022-sesongen med tittelseier i verdenstourfinalen sist søndag. Der møtte de Nicolai/Cottafava i både gruppespillet og semifinalen. Begge kampene resulterte i seier for de nybakte mesterne. (NTB)

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste