- En trist dag

Dårligste norske OL-innsats i stor bakke siden 2002.

Anders Jacobsen

NEI, NEI, NEI: Det ble en svart dag for Anders Jacobsen og de andre norske hopperne.

Sveitsiske Simon Ammann tok gull i storbakke-rennet i OL, beste nordmann på en svart norsk dag ble Tom Hilde på 11. plass. Jacobsen endte på 12. plas, mens Johan Remen Evensen ble nummer 15.

- Dette er en trist dag fordi alle vi fire nordmennen hopper godt på ski, men forholdene ødela mulighetene for pallplass, sier Hilde til NRK.

- Hadde vi hatt de samme forholdene som de på sølv- (Malyzs) og bronseplass (Schlierenzauer) hadde, kunne vi tatt medalje, mener Hilde.

Tom Hilde

BEST NORDMANN: Tom Hildes 11. plass ble beste norske plassering på en dårlig norsk dag i hoppbakken.

Forholdene ødela mye for nordmenne i storbakke-rennet, særlig i 1. omgang, dermed ble det ingen individuelle hopp-medaljer på Norge i Vancouver-OL.

- Det er en trist dag for norsk hoppsport, sa en skuffet Arne Scheie.

De norske hopperne har ikke prestert dårligere i stor bakke i OL siden Salt Lake City i 2002 da Bardal ble beste nordmann på 25. plass.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Historisk

Simon Ammann, som også vant normalbakke-rennet for en uke siden, ble historisk da han tok gull lørdag:

Ammann er den første hopper som vinner fire individuelle OL-gull. Sveitseren tok også to gull i Salt Lake City.

Han var suveren i forhold til nordmennene, og i den første omgangen slo han til med det lengste hoppet i OL-historien da han landet på 144 meter.

Polske Adam Malysz vant sølv, og Gregor Schlierenzauer tok bronsen.

- Handler ikke bare om forholdene

Anders Bardal hoppet 124 meter i finaleomgangen og ble dårligst av de norske på 22. plass. Han forklarer det dårligere resultatet slik:

- Forholdene er ikke optimale, men dette handler ikke bare om forholdene. Jeg gjør ikke det jeg skal. «Tråkket» på hoppkanten er noe av det som er for dårlig, sa en skuffet Bardal til NRK.

Anders Jacobsen hoppet hele 142,5 meter i kvalifiseringen , derfor ble selve rennet en gedigen nedtur - 128 og 122,5 meter holder ikke til OL-medalje.

- Det er kjedelig. I første omgang har jeg dårlige forhold og i 2. omgang hopper jeg dårlig. Det er en dårlig kombinasjon, sa Jacobsen.