NRK Meny
Normal

Skuffende avslutning på Rally Australia

Trøbbel for Mads Østberg i Australia. – Nå er jeg bare skuffa og har nesten ikke ord.

Mads Øsberg i Australia

På grunn av biltrøbbel ble ikke Rally Australia som forventet.

Foto: Citroën Racing

Rally Australia startet med problemer for Østberg, men på søndag og løpets siste dag så føreren frem til en kamp med Hayden Paddon om sjetteplassen.

En kamp Østberg lå an til å vinne, frem til han fikk problemer med bilen på nest siste prøve. Han ble nødt til å stoppe med et ødelagt hjuloppheng, men han klarte å komme seg i mål.

– Nå er jeg bar skuffa og har nesten ikke ord. Det er helt utrolig at dette skulle skje. Det er ingen merker på verken bil eller dekk, så vi har ikke truffet noe. Men det var godt at vi stoppet og fikk fiksa det vi kunne, for vi hadde aldri klart å komme i mål uten det, sier Østberg.

Mads Østberg

Mads Østberg er skuffet etter helgas rally i Australia.

Foto: CITROEN RACING/AUSTRAL

Med flere reparasjoner langs veien klarte Østberg også å komme seg gjennom den 20. og siste fartsprøven og klare å fullføre Rally Australia, selv om det ble langt bak vinneren, Sébastien Ogier.

Andreas Mikkelsen (25) kontrollerte imidlertid inn til en sterk 3.-plass under VM-runden i rally i Australia søndag. Franske Sebastien Ogier vant igjen.

Startet med trøbbel

Citroën-føreren ble fulgt av problemer under VM-runden i Australia. På fredag var det problemer med bilens oppsett som førte til at ting ikke gikk som Østberg hadde planlagt.

– På formiddagens prøver klarte jeg aldri å finne rytmen, og da ble tidene deretter. I tillegg missa jeg på et veidele på første prøva og tapte tid der også, sa Østberg etter første dag av Rally Australia.

– Inne på service bytta vi bakdiff og kjøringa funka bedre på andre gjennomkjøring. Men dessverre var det fortsatt ikke fort nok.

Satser på å komme tilbake

Lørdagen så problemene med oppsette ut til å være i orden, og Østberg klarte å holde en raskere fart. Likevel holdt det ikke.

– På grunn av tidstapet fredag fikk vi en ganske vanskelig startposisjon for lørdag og det ble nesten umulig å ta igjen den tapte tiden. Det er såpass mye løs grus her at når du starter tidlig, har du ingen mulighet til å kjøre like fort som de som kommer etter og kjører på ferdig rydda vei, sier Østberg.

Etter en skuffende runde satser han på å komme tilbake i Rally Frankrike.

– Nå er det bare å legge dette bak seg, og se fram til neste løp.

Mikkelsen nummer tre

Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen ble nummer tre.

Foto: Bildagentur Kräling / Volkswagen

I motsetning til Østberg overbeviste nordmannen Andreas Mikkelsen, som tok tredjeplassen.

Mikkelsen lå stort sett plassert som nummer tre gjennom alle tre dagene i Rally Australia. Til slutt kom han i mål 1.18 minutter bak den franske vinneren og VM-lederen Sébastien Ogier.

– For oss handler det om å kontrollere inn til mål og sikre oss poengene, sa Mikkelsen etter den 18. av i alt 20 fartsprøver.

Det var også mantraet etter målgang og 3.-plassen var sikret. 25-åringen fra Norge er også nummer tre i VM-sammendraget foran de tre avsluttende rundene i Frankrike, Spania og Storbritannia.

– Vi prøvde å pushe uten at vi risikerte noe, sier en glad Mikkelsen.

Det ble tredobbel seier til Volkswagen denne helgen, og de har dermed også sikret seg seieren i fabrikkmesterskapet.

Resultat totalt Rally Australia 2014:

1 Ogier, VW
2. Latvala, VW +6,8
3. Mikkelsen, VW +1.18,0
4. Meeke, Citroën +1.44,0
5. Hirvonen, Ford +1.53,6
6. Paddon, Hyundai +2.56,2
7. Neuville, Hyundai +4.28,2
8. Evans, Ford +5.10,0

16. Mads Østberg +19.34,8

I sammendraget er Østberg nå nummer seks. Neste løp er Rally Frankrike kjøres 3.–5. oktober i Alsace.

Siste nytt

 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

 • Opdal ute i to måneder

  Starts keeper Håkon Opdal er ute i to måneder grunnet en ankelskade, melder Fædrelandsvennen.

  Keeperen pådro seg en ankelskade på oppvarming før kampen mot Vålerenga, som Start tapte 1–6.

  d
  Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag