Skuffende åpning av Norge

Norge ble et nummer for små mot Finland, som avgjorde kampen allerede i 1. periode.

Norge - Finland, ishockey-VM

Norge - Finland 0-5

- Hockey er basert på mye momenter og når vi aldri kommer inne i matchen, så er det vanskelig å score mål, sier en skuffet Patrick Thoresen til NRK.

Nøkkelen til norsk suksess ville være en godt forsvarspill for å demme opp for et solid finsk lag, med syv NHL-proffer i troppen.

LES: Må bygge på godt forsvar

Om planen var godt forsvar på forhånd, så ble den planen aldri satt ut i livet.

- Utvisningene kostet oss matchen

Norge ble hengende bakpå fra start og pådro seg alt for mange utvisninger.

- Det er litt skuffende å se at vi drar på oss så mange unødvendige utvisninger. De har såpass mye gode spillere, og i overtall er de såpass hvasse at de kommer til å score på kanskje to av fem muligheter. Og det viste de i dag at de kunne klare. Utvisningene kostet oss matchen, sier Patrick Thoresen.

Finland scoret tre kjappe mål. Alle mens Norge var i undertall på isen, og kampen var i realiteten avgjort.

SE: - Alt for mange utvisninger

Bedre midtperiode

Norge var bedre med etter det første sidebyttet. De norske gutta fikk pucken inn i Finlands sone, og fikk også en mulighet i overtall.

Finland tok foten av gasspedalen og Norge hadde nesten like mange skudd på mål som verdensmesteren fra 1995.

Det var også tilløp til muligheter for Norge foran Finlands mål. Morten Ask hadde blant annet to gode muligheter, men det ble aldri uttelling.

Mot slutten av perioden sluknet det for Norge i midtsonen. Finland fikk muligheten på blank goal, dermed var stillingen 0-4.

Sjanseløse

Anders Myrhold i basketak mot Finland

Skulle det var være noen som helst håp om spenning måtte Norge score først i den siste perioden, men igjen var Finland det giftige laget.

Fem minutter etter den andre pausen scoret Finland fra distanse og det var den definitive spikeren i kista.

Temperaturen steg etterhvert flere hakk ute på isen. Det var flere tilløp til slåssing og de norske spillerne var tydelig frustrert. Men kampen endte med et skuffende 0-5 tap for de norske gutta.

Ferden videre mot mellomspillet fortsetter for Norge på mandag mot Tsjekkia.

• Verstappen vant i Kina

Max Verstappen vant Formel-1-sprinten i Kina natt til lørdag norsk tid.

Han slo Lewis Hamilton med 13,043 sekunder.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».