NRK Meny
Normal

Skryter av Rushfeldts spisstrening

Da de norske spillerne slet med å score mål, hentet landslaget inn tidenes goalgetter i norsk fotball som nødhjelper. Spillerne mener det har gjort underverker.

Joshua King

Joshua King scoret to og la opp til ett mål mot Malta fredag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Per-Mathias Høgmo og Sigurd Rushfeldt

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo (t.h.) hentet inn den gamle storscoreren Sigurd Rushfeldt for å få orden på de norske spissene. Mot Malta løsnet det.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix
– Sigurd har vært fantastisk fra dag én. Jeg trodde han skulle komme inn bare på en samling, men så har han blitt, sier Joshua King.

Fredag kveld løsnet det endelig for Blackburn-spilleren. Gjennom store deler av kampen terroriserte han Malta-forsvaret. Etter flere gode landskamper der han ikke har fått ballen i mål, endte det med to scoringer og en nydelig målgivende pasning til Mads Møller Dæhli for King.

Og kanskje skulle han hatt en straffe også.

Det betyr mye for en spiss med et enormt potensiale, men som ifølge VGs statistikk kun har scoret 10 ganger på 108 seniorkamper.

Video: Joshua King takker Rushfeldt (artikkelen fortsetter under videoen)

Joshua King takker en gammel målkonge etter to scoringer i EM-kvalifiseringen mot Malta i går.
Spisstrener Sigurd Rushfeldt har gjort endringer og det førte endelig til mål for Norge.

Skryter av Rushfeldt

– Sigurd står igjen etter treninger og terper på det vi må. Vi slet med å score mål, men det mener jeg har løsnet nå. Jeg håper vi holder det gående også videre, sier King.

Også Mats Møller Dæhli, som scoret sitt første landslagsmål mot Malta, skryter av Rushfeldt.

– Han har vært flink. Det han gjør er mest å bevisstgjøre oss om at vi må komme oss inn i boksen. Jeg vet at jeg kan score, men jeg må også komme i posisjon, sier han.

Rushfeldt startet å jobbe med landslaget for under to måneder siden, og forsøker å snakke ned sin egen betydning for at de norske spissene nå setter sjansene sine.

Samtidig setter han pris på å høre om skrytet fra fredagens to målscorere.

– Det er ikke så mye man får gjort på kort tid, men vi jobber mer enn tidligere med avslutninger og å finne frem god-følelsen, sier han.

Jobber for god-følelsen

Rushfeldt har scoret 172 ganger i den norske eliteserien – mer enn noen annen spiller gjennom tidene. Det gjorde han uten verken enorm fart eller blendende teknikk, men først og fremst ved ofte å være på rett sted til rett tid.

Han mener det å finne den riktige følelsen er viktig for en spiss. Og det handler om å posisjonere seg riktig.

– Det er også viktig å få kantene inn i scoringsposisjon. Der har Mads (Møller Dæhli) vært veldig god på trening og scoret masse mål. Det er mest om å gjøre å få mange nok inn i scoringsposisjon, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Liverpool-stopper klar for Cagliari

  Den tidligere Vålerenga-forsvareren Ragnar Klavan forlater Liverpool til fordel for Serie A-klubben Cagliari. Det bekreftet engelskmennene fredag kveld. Italienerne betaler angivelig drøyt 20 millioner kroner for Klavan.

  Man United Liverpool Soccer
  Foto: Tony Ding / AP
 • Weng slått av 20-åring

  Det ble norsk seier i begge sprintklassene da langrennsløperne fullførte del tre av Toppidrettsveka fredag.

  Vind-løper Mathilde Myhrvold vant A-finalen blant kvinnene foran slovenske Katja Visnar. Heidi Weng knep tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld