NRK Meny
Normal

Skofterud: - Det er godt å være litt på kanten noen ganger

Vibeke Skofterud anser ikke seg selv som en A4-type. Derfor har hun innledet samarbeid med en person som hun heller ikke anser som en A4-type.

Vibeke Skofterud

Vibeke Skofterud mener at hennes image utenfor A4-utøveren gjør det enda mer interessant å samarbeide med Nils Marius Otterstad.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

De siste månedene har hun nemlig benyttet seg av Nils Marius Otterstad som sin personlige rådgiver. Det trives hun svært godt med.

- Han er en atypisk type, og jeg er en atypisk type, så jeg føler at vi da kan samarbeide godt. Det er godt å være litt på kanten noen ganger, sier Vibeke Skofterud når hun omtaler sin rådgiver.

Otterstad er ikke tilknyttet skiforbundet, men jobber likevel tett med mange av de største langrennsprofilene her i landet – også dem som er på landslaget.

Det var Otterstad som sørget for at Petter Northug jr. inngikk sin kontroversielle Red Bull-avtale, og for øyeblikket er han rådgiver for blant andre Simen Østensen og Marthe Kristoffersen i tillegg til Skofterud. Tidligere har han også jobbet tett med blant andre Therese Johaug.

Dropper Tour de Ski

Mandag fortalte Vibeke Skofterud at hun dropper årets Tour de Ski i frykt for å pådra seg sykdom og formsvikt frem mot VM på hjemmebane. I stedet bruker hun romjula til å trene hjemme i Norge.

Nettopp denne suksessoppskriften kopierer hun fra lagvenninnen Marit Bjørgen, som ble OL-dronningen i Vancouver etter å droppet det beintøffe løpsopplegget rundt årsskiftet. Nå håper Skofterud å komme i toppform og oppfylle medaljedrømmen i Kollen-VM.

Tror du de norske stjernene tjener på å droppe Tour de Ski? Diskutér nederst i saken!

Nils Marius Otterstad

Nils Marius Otterstad er manager for flere av de norske landslagsutøverne.

Foto: Scanpix
Sverre Seeberg

Skipresident Sverre Seeberg.

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Og på laget har hun altså Otterstad, som ikke nødvendigvis er særlig populær i skiforbundet.

- Han er en person som får til det han vil, og som er offensiv på mange områder. Han har fått til en hel del som skiforbundet kanskje har vært litt misunnelige på, sier Skofterud.

Omstridt

Otterstads oppgave som rådgiver er blant annet å inngå private sponsoravtaler med løperne. Disse avtalene fører i de fleste tilfeller ikke til at det drypper ekstra penger på landslagene eller forbundet. Det gjør ham kontroversiell – så kontroversiell at enkelte utøvere har droppet samarbeidet med ham.

- Min oppgave er å få frem deres navn og tiltrekke sponsorer. Jeg ser at mange av utøverne jeg har jobbet for synes det har vært en belastning. Det har ikke vært intensjonen, sier Otterstad.

Skipresident Sverre Seeberg ønsker ikke å nekte noen utøvere å samarbeide med Otterstad, men skiforbundet følger samtidig tett med på hva han gjør.

- I enkelte sammenhenger har han vært opptatt av å være uenig med det regelverket som er, sier Seeberg.

Video: Derfor dropper Skofterud Tour de Ski

Video Vibeke Skofterud dropper Tour de Ski

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio