Skrøder ute av OL

Skaden Per-Åge Skrøder pådro seg under kampen mot Canada setter han ut av spill for resten av turneringen.

Per-Åge Skrøder

Per-Åge Skrøder

Foto: Poppe / Scanpix

Dette bekrefter landslagslege Ole Fosse overfor NRK.

Skrøder (31) pådro seg en ankelskade i midtperioden og måtte forlate isen under OL-kampen.

–Han var involvert i en takling som i og for seg var grei, men fallet var forkjært og han vred ankelen sin og fikk umiddelbart smerter. Han prøvde å fortsette, men det gikk ikke, sier Fosse.

–Etter at vi har fått sett på han har vi funnet ut at han har en skade som tilsier at han ikke kan spille mer. En båndskade, sier legen videre.

Hvor lenge blir han satt ut av spill med en slik skade?

–Litt vanskelig å si, men kanskje en 10-12 ukers tid.

Hvordan tok han beskjeden om dette selv?

–Det tok han på imponerende stoisk vis. Han er en erfaren dreven herre som har vært med på litt av hvert, så han skjønner hva som skjer, sier Ole Fosse.

Les:

Festet i én periode med Crosby, Staal & Nash

Lett match for Canada mot Norge

Modo-spilleren er en av de mest profilerte spillerne på det norske laget og hans exit fra turneringen vil betyr er en stor svekkelse spesielt for angrepsspillet.

Les også: Tyske klubber jakter Skrøder

Kramper på keeper

Den norske keeperen Pål Grotnes har slitt med skade i forkant av OL-turneringen og måtte også forlate banen med skadesymtomer, men det skal ikke være fare for hans videre deltagelse i OL.

–Han begynte å få kramper i beina utover kampen og synes at det var vanskelig å fortsette. Han spilte veldig mye og hadde veldig mye å gjøre. Han ble svett i en varm hall og det er slike ting som spiller inn selv om han hadde forebygget det med å ta salt og væske. Derfor valgte vi å sette inn en frisk og uthvilt mann istedefor, sier Fosse.

–Pål er nok med i neste kamp, avslutter legen.

Norge møter USA torsdag og Sveits lørdag. Morten Ask måtte trekke seg fra troppen i forrige uke på grunn av en skulderskade han fikk i oppkjøringskampen mot University of British Columbia.

Siste nytt

 • Ingen Spania-hjelp for Norge

  Romania fikk en sjokkstart mot Spania i håndball-EM, og rumenerne scoret kun ett mål i løpet av de første 14 minuttene. Romania kom seg imidlertid inn i kampen, og vant til slutt oppgjøret 27-25. Nå står rumenerne med seks poeng, og dermed må fortsatt mye gå Norges vei for at de regjerende mesterne skal ta seg videre til semifinalen.

  HANDBALL-EUR-WOMEN-ESP-ROM
  Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP
 • – Horneland i samtaler med RBK

  Rosenborg, som er på trenerjakt, har hatt samtaler med Haugesund-trener Eirik Horneland, ifølge Adresseavisen. Lokalavisen skriver at RBK-ledelsen møtte treneren denne uka. Samtidig har ikke Adresseavisen fått bekreftet hvilken rolle Rosenborg ønsker Horneland i.

  Horneland
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Christiansen sikret VM-sølv

  Henrik Christiansen svømte inn til VM-sølv på 400 meter fri under svømme-VM kortbane i Kina. Det er Christiansens aller første VM-medalje. Svømmeren satte også ny norsk rekord med tiden 3.36.64. Danas Rapsys fra Litauen tok gullet.

  Christiansen
  Foto: Matt Dunham / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball kvinner: Nederland - Norge