NRK Meny
Normal

Skrøder ute av OL

Skaden Per-Åge Skrøder pådro seg under kampen mot Canada setter han ut av spill for resten av turneringen.

Per-Åge Skrøder

Per-Åge Skrøder

Foto: Poppe / Scanpix

Dette bekrefter landslagslege Ole Fosse overfor NRK.

Skrøder (31) pådro seg en ankelskade i midtperioden og måtte forlate isen under OL-kampen.

–Han var involvert i en takling som i og for seg var grei, men fallet var forkjært og han vred ankelen sin og fikk umiddelbart smerter. Han prøvde å fortsette, men det gikk ikke, sier Fosse.

–Etter at vi har fått sett på han har vi funnet ut at han har en skade som tilsier at han ikke kan spille mer. En båndskade, sier legen videre.

Hvor lenge blir han satt ut av spill med en slik skade?

–Litt vanskelig å si, men kanskje en 10-12 ukers tid.

Hvordan tok han beskjeden om dette selv?

–Det tok han på imponerende stoisk vis. Han er en erfaren dreven herre som har vært med på litt av hvert, så han skjønner hva som skjer, sier Ole Fosse.

Les:

Festet i én periode med Crosby, Staal & Nash

Lett match for Canada mot Norge

Modo-spilleren er en av de mest profilerte spillerne på det norske laget og hans exit fra turneringen vil betyr er en stor svekkelse spesielt for angrepsspillet.

Les også: Tyske klubber jakter Skrøder

Kramper på keeper

Den norske keeperen Pål Grotnes har slitt med skade i forkant av OL-turneringen og måtte også forlate banen med skadesymtomer, men det skal ikke være fare for hans videre deltagelse i OL.

–Han begynte å få kramper i beina utover kampen og synes at det var vanskelig å fortsette. Han spilte veldig mye og hadde veldig mye å gjøre. Han ble svett i en varm hall og det er slike ting som spiller inn selv om han hadde forebygget det med å ta salt og væske. Derfor valgte vi å sette inn en frisk og uthvilt mann istedefor, sier Fosse.

–Pål er nok med i neste kamp, avslutter legen.

Norge møter USA torsdag og Sveits lørdag. Morten Ask måtte trekke seg fra troppen i forrige uke på grunn av en skulderskade han fikk i oppkjøringskampen mot University of British Columbia.

Siste nytt

 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter
 • Sagosen og PSG med dramatisk tap

  Sander Sagosen slet da Paris Saint-Germain i sluttminuttene tapte 28-29 mot hviterussiske Meshkov Brest i mesterligaen i håndball. Nordmannen hadde sjansen til å gi PSG ledelsen til 29-28, men i stedet ble Petar Djordjic matchvinner i motsatt ende.

  GERMANY HANDBALL CHAMPIONS LEAGUE THW Kiel vs Paris Saint Germain
  Foto: FOCKE STRANGMANN / Epa
 • Sparta sikret seriesølv

  Sparta har seriesølvet i ishockey i boks. Tabellnabo Lillehammer ble slått 4-3 etter forlengning. Lørenskog vant 5-2 over regjerende serie- og norgesmester Stavanger Oilers, mens tabellfirer Frisk Asker tapte 2-3 hjemme mot Stjernen etter forlengning.

  Eliteserien i ishockey: Storhamar - Sparta
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin