NRK Meny
Normal

Skrøder ute av OL

Skaden Per-Åge Skrøder pådro seg under kampen mot Canada setter han ut av spill for resten av turneringen.

Per-Åge Skrøder

Per-Åge Skrøder

Foto: Poppe / Scanpix

Dette bekrefter landslagslege Ole Fosse overfor NRK.

Skrøder (31) pådro seg en ankelskade i midtperioden og måtte forlate isen under OL-kampen.

–Han var involvert i en takling som i og for seg var grei, men fallet var forkjært og han vred ankelen sin og fikk umiddelbart smerter. Han prøvde å fortsette, men det gikk ikke, sier Fosse.

–Etter at vi har fått sett på han har vi funnet ut at han har en skade som tilsier at han ikke kan spille mer. En båndskade, sier legen videre.

Hvor lenge blir han satt ut av spill med en slik skade?

–Litt vanskelig å si, men kanskje en 10-12 ukers tid.

Hvordan tok han beskjeden om dette selv?

–Det tok han på imponerende stoisk vis. Han er en erfaren dreven herre som har vært med på litt av hvert, så han skjønner hva som skjer, sier Ole Fosse.

Les:

Festet i én periode med Crosby, Staal & Nash

Lett match for Canada mot Norge

Modo-spilleren er en av de mest profilerte spillerne på det norske laget og hans exit fra turneringen vil betyr er en stor svekkelse spesielt for angrepsspillet.

Les også: Tyske klubber jakter Skrøder

Kramper på keeper

Den norske keeperen Pål Grotnes har slitt med skade i forkant av OL-turneringen og måtte også forlate banen med skadesymtomer, men det skal ikke være fare for hans videre deltagelse i OL.

–Han begynte å få kramper i beina utover kampen og synes at det var vanskelig å fortsette. Han spilte veldig mye og hadde veldig mye å gjøre. Han ble svett i en varm hall og det er slike ting som spiller inn selv om han hadde forebygget det med å ta salt og væske. Derfor valgte vi å sette inn en frisk og uthvilt mann istedefor, sier Fosse.

–Pål er nok med i neste kamp, avslutter legen.

Norge møter USA torsdag og Sveits lørdag. Morten Ask måtte trekke seg fra troppen i forrige uke på grunn av en skulderskade han fikk i oppkjøringskampen mot University of British Columbia.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street